no dnes us pisem iba s mekim i a bez diakritiki lebo ako vravim ked neviem tak neviem heh nechcem sa zaoberat takimi vecami prvo rade su temi a ne ako sa pise ako aj to je dolezite ale ja nechcem pisat ako vcera heh bolo to dost horuce heh ale isto ludia
V prvom rade prestaň s tým heh, prepána! Do...! Vrrr! A hlavne najprv začni rozmýšľať, skôr než napíšeš takéto kraviny, bože, ako sa niektorí ľudia môžu dožiť takého veku!
ved ho nechajte, ked chce diskutovat...dolezite je, aby sme rozumeli, co myslis tym, co pises, aj ked nas znicis pravopisom nespravnym...tentokrat sa podarilo zistit, o com tocis, takze super! len tak dalej!
diky za podporu vies je to take blbe niekto chce niekedy nieco napisat a urobi chibi a vsetko je v prdeli ale mna teke veci mobec neodradia niekto tomu nechale ja viem o tom dost vela
Som tu prvý deň,takže možno neviem ako to tu chodí,ak si všimnete pravopis mam celkom v pohode,a píšem aj s diakritikou,ale nerozumiem tomu,že ak je tu teda taká obrovská kopa ludí,ktorý disponujú obrovskou inteligenciou,prečo s prepáčením buzerujú tých,ktorý nepíšu práve najpresnejšie,ale predsa im rozumejú? Myslím,že hlavnou úlohou tejto stránky je podeliť sa o svoje názory nie hodnotiť gramatiku ostatných ludí. Nevšimol som si to na prvom článku ale hned na viacerých a to som tu prvý deň....Len môj názor skúste sa zamyslieť.
@11 Tak napríklad keď mi kamoš píše a píše ako debil, ale zmysluplne a celkom rozumné veci, tak je mi to jedno, že to niekedy po ňom ani neviem prečítať, ale keď niekto píše debilne a debiliny, tak to už je vrchol. A o jebaní tu furt trepe každý 12-ročný fagan.
presne zakladatel tohto webu nemislel ze kto bude ako pisat ale islo mu aby ludia kecali o vsetkom a to je jedno ci o sexe alebo s akimi hrackami si sa hral ked si bol mali to je jedno alebo teras robim weby o hackroch a ako sa maju ludia branit proti virusom a hackrom a tak vies je to na mne ci to pisem ale chcem dobre ja sa mozem ties na to visrat a potom si hacknem koho chcem ale ide o to aby sa to nikdi nestalo
vim a o to ide ja viem ako co sa tika stranok ale na pisanie moc niesom ale co us mozna niekedy to bude lepsie pomôste mi a budeto heh ja si vsetko priznam co sa len da a ked to nejde tak ne tak nato ste tu abi ste mi povedali co a ako
@Duli3 kazdy sme nejaky a kazdemu ide nieco ine...ale ty by si clovece mal viac citat, alebo neviem co, lebo ta tvoja gramatika je fakt hrozna...rob s tym nieco!!! v zivote sa ti este zide
ja som sa ud mala o gramatiku nezaujimal nevim proc a ani taraz ma to moc nezaujima ale tak necham to na programi nech oni pisu ja budem diktovat a mam viriesene
Tak áno je pravda že v ejho veku by sa mala gramatiak zlepšiť,ale tak nie je to také hrozné ako sa zdá. Kup si časopis flak a tám si najdi rubriku pravopisu a nasmeješ sa k smrti..myslím že až to je hrozný pravopis....A to že človek vyštuduje školu nie je zárukou skvelého pravopisu ja som len gymplák ale je to celkom poho
jasné nepíše každý bezchybne..ja mávam z diktátov za 5..ale snažím sa...a aj keď to napíšem zle...tak vidím že je to zle a opravím to či???...máš čiernobielu obrazovku že nevidíš tú červenú čiarku ktorá ti podčiarkne každé zlé slovo??????
ja niesom proti nazor je nazor a co sa tika zviditelenia to mi je ukradnute ja nevravim abi ste pisali ja to nerobim z srandi ale tak co us je to cim dalej tim tachsie us viem kam to vsetko speje asik do ........ atd ale no to neriesim je to tak lepsie asik niekedy sa na to viprdnem ale potom sa nestazuje ket niecomu niketo nebude chapat lol
heh no dobre idem si ja porobote lebo to to sa neda nejdem pisat ale nebojte este vam pojdem na nervi a podaslie kazdi sa stazuje ale pisu vsetci tak zase som vihral je ho moc vela ale ma nepoznate kazdy kazdeho odsudi aj ked ho nezna ale co nadelam taky je zivot kazdy bude mat svoje to co si zasluzi a ja to mam za tu vsetku dobrotu ale psssss nestazujem sa tak zatim este budete misliet na ludi co chceli dobre a odpisali ste ich teras nevravim o mne ja sa mam v prdeli ale ide o inich
Pamätá si niekto na Jožka Mrkvičku z detského časopisu Slniečko?
Ak by si niekto myslel, že Duli3 je Jožko Mrkvička, tak pravdepodobne sa mýli - Jožko Mrkvička má totiž o trochu lepší pravopis.
Z úvodu "jeho" jednej knihy:
"VO Škole nevinikám ani v jednom prdmete, a tak som sa rozhodol, že napíšem aspom knišku. Preto som si pozháňau najdvoležitejšje veci: pero, papjer a kvoš. (Gratulujem) Garantujem vám, že tato kniška bude dobrá, ľebo ju píšem s úsmevom na perách aj na ceruzkách..."
nič si z toho nerob... skrátka tu asi niektorí ľudia dostanú orgazmus keď možu niekoho zpi--ovať za gramatiku. Akoby ja som teraz niekomu sa začal posmievať za jeho Angličtinu preto, že ja som v nej lepší.. a takisto zas mne sa môže niekto posmievať za matiku že som z nej vymletý..
A takisto môže byť niekto disgrafik či dislektik, ale budem sa mu posmievať? to je akoby som sa začal smiať vozíčkarovi že nevie chodiť...
Skrátka zvykaj si, ľudia sa chytia každej maličkosti (dúfam že aj v mojom príspevku sa také niečo nájde
joo presne budem pisat arabstinou a idem ja potom buzerovat lol a viem chapem ta ale vies ja ties kuknem na ich blogi a aj ja viem tak zbuzerovat ale naco ja nehladam za tim zlu vec to je normalne tak niekto vie pisat niekto nie a niekto vie nieco ine a niekto ne neze bi s pomohli ale frajerina je prva kazdi na to doplati viete si predstavit kolko ludi sa us ohukalo som vravel nieco a robili si srandu nech robia ale ked bolo fakt zle tak potom ma us pocuvali ale ja ich potom ma niekede inde skuste pisat o temach ne o tom ako pisem to je to posledne
Duli3, nenechaj sa odradit chujmi Ked bude mat najblizsie krutafunebracka amputovanu nohu a zjebe sa na schodoch dojdem sa jej vysmiat a poviem ze by ju mali bit a bit.
jj idem spat bude zdrav a us to budem riesit bude to vihovovat mne aj vam nebojte sa je viem ako vibabrat ked treba skusim nieco este dnes ak budem mat chut a ak to nepojde tak to zriesim po mojom lol tak pa
Toto (zväčša) nie je o barbarskom vysmievaní sa z invalidity.
Môže sa Duli3 naučiť písať aspoň ako bežný (nepra)človek? Môže. Chcel a naučil sa Duli3 naučiť písať? Nechcel, nechce a nenaučil.
Forma písomného prejavu v civilizovanej spoločnosti povie v mnohých prípadoch o pisateľovi viac, než by chcel. A civilizovaná spoločnosť zvykne takého pisálka a priori odsunúť na vedľajšiu koľaj. Myslím, že má na to aj dobré dôvody.
@40 ako pre koho.. sú ľudia ktorí s tým majú od narodenia problémy, to sú subjektívne veci.. Programátor Ti može zas povedať že je preňho jednoduchšie spraviť novú stránku ako poliať kvetiny
@martin182 spomínal si angličtinu... je to tvoj rodný jazyk? používaš ho bežne na slovensku na úradoch a pri úradných listinách? myslím, viem, že nie. Bavíme sa tu o základoch, nie o angličtine, či matematike... Nehovoríme o ničom inom, ako o základoch jazyka, hovoríme o slovenčine! Keby sme boli v GB, si šrác a my lamy... ty by si vedel a väčšina nie, no spamätaj sa, žijeme na slovensku
Už chápeš o čom tu točíme? alebo ešte nedošlo?
@duli3 ale jedno pochop konečne človeče nešťastný... tu a tam chybička, nejaká tvrdka pochopím, ani ja nie som neomylný, no tak ako ty píšeš som nepísal na začiatku druhého stupňa ZŠ ! Veď ti bije do očí.
Píš si hoci aj esperantom, ale gramaticky správne a ja ti zatlieskam!
@Hov ädo myslím že ten tvoj komentár nemá hlavu ani pätu Po prvé absolutne si nepochopil podstatu.. Nedokážeš pochopiť že sú ľudia ktorí majú od narodenia psychickú poruchu kvoli ktorej nedokážu rozoznávať znaky a správne písať ? Tak ako majú niektorí zas problémy s čítaním.. Vysmievať sa niekomu kvoli tomu že v niečom je zlý, je trošku úbohé.. Ktovie v čom si zlý napríklad Ty a ver mi že keby to tu ľudia zistili a chceli sa trošku pobaviť tak ťa položia na lopatky ani by si si neusral
A ak tú gramatiku nevie vlastnou príčinou ako spomínal Alpynus "pretože sa to naučiť nechcel" tak tým uškodí sám sebe v živote... ale nevidím dôvod ho tu ponižovať..
Pozri si napr. @23 . Ak by bol dysgrafik, tak by tú skutočnosť ozrejmil už dávnejšie. Mimochodom, myslím, že dysgrafici majú problém hlavne s "ručným" písaním.
pokiaľ má nejakú podobnú vadu, mal to spomenúť a skryť sa za to už dávno Okrem iného poznám pár birdzákov, ktorí majú takéto vady a píšu a snažia sa a ide im to a nieje vidieť, že by mali problémy- a keď sme pri tom, som dyslektik. A je pravda, že to tiež nevešiam ľuďom na nos, ale mám ten pocit, že to ani moc nepotrebujem !
Áno, každý má to svoje... ale toto je sila a očividné, mne osobne to prekáža a priam irituje.
to tu je banda debilov!? Kurva drát, na toto nemám náladu už dnes... jeden pologramotný ajťák a jeho zachránca honimír! Hej honimír, spomínal si nejaké orgazmy- už jeden máš? Pičuješ a pičuješ do mňa a už si ma najebal! už striekaš honimír!?
Kedy konečne pochopíte obaja jedno! Je choré a jebnuté na hlavu do piče matere, že tak starý človek nevie svoj rodný jazyk! Za to, že to nevie si môže sám, neučil sa a debila zo seba robí sám! Kurva tak kde je problém! Je dysgrafik, tak nech navštívi odborníka, on mu možno pomôže, pokiaľ je iba lenivý debil, tak nech vráti vysvedčenia a občianský preukaz!
Hovorím dosť jasne!? už to obaja chápete kreténi? V konečnom dôsledku si za to môže sám a úplne sám, buď je kretén a neschopný ničoho, alebo drblý a neschopný to sám riešiť= nesvojprávny.
A tu debata končí, nieje čo riešiť (piči kurva!!!)
@Alpynus však to áno ak je to ozaj tak, tak ľutovať to bude časom sám.. Mám kamaráta dysgrafika a presne s týmto má problém, skrátka polka diktátu = chyby ale robiť s tým nemôže nič.. To akosi z hlavy vôbec nejde kedy je i/y alebo s/z a podobne, ale hej najviac sa to prejaví v ručnom písaní vtedy sú problémy aj s grafikou..
@Hov ädo vytočiť? a ja ? a nielen tu ? Tak to mi ozrejmi! (K predchádzajúcim príspevkom radšej nereagujem lebo to nemá zmysel a vytočilo by ťa to asi ešte viac)
@martin182 napíšem to takto: za posledný polrok ma nikto tak nenasral- ani tu, ani doma a ani v práci. Si proste šikovný
predpokladám, že ak by si reagoval, tak by som sa najskôr uistil, že si prd pochopil o tom, čo ti a našemu dysktoviečo chcem napísať... no čo už, zvykol som si, že tu a tam sa môžem aj pototo a nepomôžem si... holt smola, nie každý pochopí, čo sa mu snažia druhí napísať...
ale čo k tebe dodať... čo ti ten chlapec urobil, že ho tak nenormálne brániš? ako nemám nič proti nemu a ani proti tebe... ale proti jeho gramatike a tvojmu ehm nazvime to pocitu chrániť niekoho...
@Hov ädo tak to musíš mať hold krásny život závidím
A prečo ho bránim? Nepoznám ho to je pravda.. ale už veeľakrát som si tu všimol že niekto niečo napísal, spravil tam pár chybičiek a niektorí birdzáci ho tak sundali že tu bol prvý aj posledný krát...
Nehovorím že mňa tie chyby neserú, ale zas kvoli tomu niekoho úplne odpísať.. no neni to prehnané?
@martin182 tu a tam chybička, ale urobiť ich sedem (a to som počítal narýchlo) len na začiatku a potom napísať "to nejdem ani sa snazit akoze tak pisat ako frajer" ...
... tak tu je teda veľa aspoň základne vzdelaných frajerov no klobúk dole, plná riť ich tu je.
Je hanba písať takto, veď to ide oči vybiť!
Inak povedané, na jeho vek je tých "chybičiek" veľmi veľa a gramatika sa dá prirovnať k malým deťom, bolo mi to smiešne, priznám sa, nedá sa inak, no snaha nenapraviť sa ma dokáže znechutiť a snaha alibizovať to nasrať.
@Alpynus , ale ved on to uz niekolko krat nepriamo naznacil, to je jasne ze je dysgrafyk, ved sa pozri ako pise. (Aj v tom fore pred tym). Nechcel som to takto riesit ale ked uz ste to polozili do tejto roviny.. prave preto som pouzil prirovnanie, ktore som napisal krutejfunebracke. Proste on za to jednoducho nemoze.
Uplne s tebou suhlasim, ze pisany prejav vyjadri mnoho o cloveku, ale ja som videl tuto dys- v praxi
a je to uplne jasne.
Tu asi niektori ludia v zivote nevideli dysgrafiu, sice nie je to take bezne tak sa ani necudujem, ale tie ostre vysmechy do faceu to je uz na mna dost.
Tu je kopa simplexnych ludi ktori maju dohlad od nosa asi 1 cm, menovite krutafunebracka, hovado a spol, ktory zacnu riesit uplne pixoviny ale aby sa vedeli objektivne pozret na problem to nie. Jedine co mi vie henta krava povedat, ze mam ist niekam inam fetovat. To je mimoza..
@Hov ädo jop to je pravda je to nechutné tak písať, ale ak to tým ľuďom ostane tak aspoň bude aspoň viac pracovných príležitostí pre tých čo sú gramotní.. všetko má svoje +/- ale zas na druhú stranu hento všetko si nezaslúži si myslím, a teda istým spôsobom ho aj obdivujem že má také pevné nervy to trpieť Jedno upozornenie však to je ešte fajn, ale keď začne ďalších 10 ľudí doňho rýpať a nadávať mu a neviem čo všetko vyťahovať to je už trošku nefér...
@hovado Prave som si precital vyplody tvojej mysle tam vyssie a musim povedat, ze okrem toho, ze si porusil asi 3 najvacsie pravidla Birdzu v diskutovani za ktore ma byt akoze BAN, tak si sa odprezentoval ako TTK - totalny tupy kokot. Gratulujem.
Nemyslím si. Podľa mňa je len príliš lenivý a pohodlný a je mu ukradnuté, ako čo napíše. Viď napr. @23 .
Keď už sme pri tom, dysgrafia je nepríjemná najmä pri písaní rukou. Myslím, že je to skôr o tom, že tí ľudia si nevedia dobre zapamätať a predovšetkým čitateľne znázorniť znaky a písmená.
S gramatikou a pravopisom to však nemá veľa spoločného - keď niekto nevie a nechce vedieť príp. nedokáže vedieť, že napr. v množnom čísle prídavných mien sa zvykne písať "í", tak to vôbec neznamená, že je dysgrafik. Skôr to niečo vypovedá o jeho osobe.
Mimochodom, dysgrafia je špecifická porucha písania, ktorá sa prejavuje celkovou výraznou neúhľadnosťou písma, jeho tvarom, rozdielnou výškou a kolísajúcim sklonom." ( » sk.wikipedia.org/wiki/Dysgrafia)...
Čiže tak sa veci majú.
(A v každom prípade to nie je neliečiteľná "choroba".)
Nebudem to dalej riesit. Hovorim ti ze som to videl, nejde len o i/y ale o celkovu konstrukciu viet a pisanie. Dost o tom pochybujem ze to ako pise je preto, ze by bol lenivy.
Myslis ze dysgrafik pise zle rukou a na klavesnici je to ok ? Proste je to jasne. Ale uz som skoncil, len som sa chcel vyjadrit k tym pipikom co tu co sa zacali hned tak zostra navazat.
@Ctrl nechcela som sa tu ani vobec vyjadrovať, ale teraz si neodpustím...
Prestávam sem chodiť... To sa už proste nedá. Debilita niektorých ľudí presiahla hranice. - som rada, že pár z tých "debilných" ako si to nazval, odíde
@Ctrl áno vadia mi, ale u niektorých to pochopiť dokážem - asi nie som bohužiaľ (našťastie?) zakomplexovaná pochopiť nedokážem, ak sa za to niekto ospravedlní a ostatní (tí inteligentní? ) sa tu do neho ešte viac navážajú
@Demonicbass ale načo takýmito vecami zapĺňajú fórum?
A keď už o to ide, mohol to napísať do Wordu, opraviť chyby vložiť to sem a napísať niečo typu "teraz mi to opravil síce word ale nabudúce to už budem ja"
@tunidlo som génius a ty si mi pomohlo, polka zásluh a nobelovky je tvoja!
viem čo s ním! pekne poľutovať, pofúkať rany (vyfajčiť, ak chce) urobiť z neho chudáka a dať mu všetko naokolo, ako to robíme s jednou menšinou "slovákov"... veď oni tiež nevedia poriadne čítať a písať tiež sú takí chudáci, chudinky strašné, aj do školy chodili, aj sa gramatiku učili... ale hovno vedia (ako tuto kolega) .
Dajme mu podporu a vôbec kde sú ľudia proti rasizmu? do mňa!
Ja mu nejdem poskytovať sociálne výhody na základe zlého pravopisu ani nič ...
To, že mi prekáža, keď sa niekto do niekoho neopodstatnene obúva neznamená, že z niekoho robím chudáka
Narozdiel od teba mi je dosť ukradnuté ako píše, bolo by krajšie, keby písal gramaticky správne, určite by sa na to lepšie pozeralo, ale čo je toto? ... Na základe nejakej jeho neschopnosti si z neho urobiť terč takýchto urážok? ... To je o čom, preboha?
@tunidlo chceš dôvod mojich slov? chceš dôvod, prečo píšem to, čo píšem? IRITUJE MA
dôvod som dal.
To neznamená, že nieje človek, alebo je menej... to znamená, že mi to príde nechutné a dávam to najavo... alebo mi chceš zakázať diskutovať a vyjadriť sa?
To je super, že ťa to irituje, lenže ak ťa to irituje, je to tvoj problém a neznamená to, že on sa to má naučiť, lebo si pán praje, neznamená to ani, že si za to môže sám a ani to, že má vracať občiansky preukaz ...
Znamená to asi to, že ťa to irituje a najlepšie urobíš keď zavrieš okno s touto diskusiou ...
Asi tak, ako ja, keď sa mi napríklad nepáči, ak má niekto na sebe pre mňa nechutné ružové tričko, nejdem ho z neho strhávať ...
@tunidlo nie nemal, ale nechaj to tak, očividne si čítal všetko na diskusii a určite pozorne, tak si si všimol dôvody prečo to píšem... však? (pochybujem, ale to si celý ty...)
Keď už nemáš o čom, tak by si si aspoň mohol priznať chybu, miesto jej márneho hľadania úplne niekde inde ...
Mimochodom, nečítal som komplet celú diskusiu ... Môžeš mi povedať, o čo konkrétne som prišiel, čo to mení na situácii a čo konkrétne spravilo tvoje odsudzovanie opodstatneným ...
"A pohodlnosť je nové synonymum pre nenapraviteľné zlo?"
Nie je. Zamýšľal som sa nad príčinami, kvôli ktorým píše tak, ako píše. A vybádal som, že jedna z možných príčin je aj jeho pohodlnosť. Či vari to tak podľa teba nie je? Ešte stále som nepochopil, ako si vlastne dospel k tejto absurdnej otázke. Kde píšem o nejakom nenapraviteľnom zle?
"A aké sú správne dôvody pre odsunutie niekoho, kto má v písomnom prejave veľa chýb na vedľajšiu koľaj?"
Pragmatizmus. Šetrenie času. Totiž je veľmi pravdepodobné, že taký človek nemá čo rozumné povedať. Ľudia, čo nevedia ani základy pravopisu, zväčša zrovna nie sú oslnení múdrosťou.
Nikde o takom zle síce nehovoríš, ale tak to vyznieva, keď najprv píšeš o opodstatnenosti toho, že je človek zaradený na druhú koľaj a potom sa domnievaš, že je to spôsobené lenivosťou
No mne sa ale vôbec nezdá, že by si tu šetril časom ...
A takéto elitárstvo má vládnuť spoločnosti, to je naozaj super, že sa rozhodnem niekoho ignorovať bez toho, aby som si ho vypočul, len na základe úplne nedôležitej okolnosti - jeho schopnosti písať gramaticky správne ... To určite narobí veľa dobra ...
Zasa sa ti chce zaoberať nejakou nepodstatnosťou? ...
Či tentokrát ťa irituje, že som nečítal, čo k diskusii písala krutafunebracka,...,... a kopa ďalších ľudí? ...
Názor som si vytvoril na základe toho, čo som si prečítal, ak sa ti zdá môj názor skreslený, môžeš ukázať v čom ...
A nie, rozhodne nie v tom, že ovládaš gramatiku ...
Ale v tom, že keď ťa irituje, že ju niekto neovláda, tak miesto toho, aby si prijal, že ťa to jednoducho irituje, tak tu z človeka, ktorý ju neovláda robíš satana, kážeš mu, aby sa to naučil, aby vrátil vysvedčenia a občiansky preukaz a ktoviečo ešte ...
1, Si fake. Profil máš náhodou vyplnený celkom slušne s určitým minimom chýb ako na fórumoch.
2, Si taký naozaj. A to už je fakt smutné a nebudem sa už viac do teba navážať. Ale ako som vravela pred tým, slovo HEH by si si mohol odpustiť. To ti na frajerskosti nedodá. Skôr ti to ešte viac poškodí.
To, že ti niečo nejak vyznieva, je naozaj len pridaná hodnota tvojej prehnanej domýšľavosti.
V ostatku tvojho textu znovu dominovala fantázia nad triezvym zhodnotením skutočnosti. O "elitárstve vládnucom v spoločnosti" som nevyslovil ani náznak zmienky.
Nevravím, že ho treba ignorovať len kvôli tomu, že absolútne nevie pravopis. Vravím len, že spoločnosť ho určitým spôsobom odsunie. (Čo sa aj očividne stalo a stáva.) Taktiež som napísal, že to vo väčšine prípadov nie je nesprávne, pretože človek, ktorý nedokáže akceptovať základné spoločenské komunikačné normy, pravdepodobne naozaj nemá svojou komunikáciou čím prispieť spoločenstvu.
Nepochybne - nájdu sa aj výnimky. Ale koľko? Jeden z tisíc? Z desaťtisíc? Videl si už niekedy niekoho, kto písal podobným štýlom a priniesol niečo zaujímavé a hodnotné?
ved @duli3 hovoril, ze pise iba s makkym i tak co tu vykrikujete na neho...nemoze kazdy vedet gramatiku...uz je trapne to opravovanie...a pohorsovanie sa nad i alebo y... sak uz sa kludnite..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
90 komentov
ved ho nechajte, ked chce diskutovat...dolezite je, aby sme rozumeli, co myslis tym, co pises, aj ked nas znicis pravopisom nespravnym...tentokrat sa podarilo zistit, o com tocis, takze super! len tak dalej!
@duli3 nauč sa písať po slovensky... každý robí chyby, snaž sa a nauč sa to konečne!
KURŇA je to tvoj štátny rodný jazyk a ty ho nevieš! Prespal si základnú a strednú, alebo čo? Prepil si si poslednú šedú bunku, alebo čo!?
Akože aj ja napíšem také hovadiny, že sa niekedy rozum zastaví, ale toto je sila...
Podľa môjho názoru je neprístojné v jeho veku ovládať gramatiku na tej úrovni.
A teraz môžeme spolu diskutovať otvorene
Prosím nereaguj namňa,ja už budem ticho.
jasné nepíše každý bezchybne..ja mávam z diktátov za 5..ale snažím sa...a aj keď to napíšem zle...tak vidím že je to zle a opravím to či???...máš čiernobielu obrazovku že nevidíš tú červenú čiarku ktorá ti podčiarkne každé zlé slovo??????
Ak by si niekto myslel, že Duli3 je Jožko Mrkvička, tak pravdepodobne sa mýli - Jožko Mrkvička má totiž o trochu lepší pravopis.
Z úvodu "jeho" jednej knihy:
"VO Škole nevinikám ani v jednom prdmete, a tak som sa rozhodol, že napíšem aspom knišku. Preto som si pozháňau najdvoležitejšje veci: pero, papjer a kvoš. (Gratulujem) Garantujem vám, že tato kniška bude dobrá, ľebo ju píšem s úsmevom na perách aj na ceruzkách..."
(Úryvok prebraný z: » www.ramzes.sk/jozko-mrkvicka-... )
A takisto môže byť niekto disgrafik či dislektik, ale budem sa mu posmievať? to je akoby som sa začal smiať vozíčkarovi že nevie chodiť...
Skrátka zvykaj si, ľudia sa chytia každej maličkosti (dúfam že aj v mojom príspevku sa také niečo nájde
Toto (zväčša) nie je o barbarskom vysmievaní sa z invalidity.
Môže sa Duli3 naučiť písať aspoň ako bežný (nepra)človek? Môže. Chcel a naučil sa Duli3 naučiť písať? Nechcel, nechce a nenaučil.
Forma písomného prejavu v civilizovanej spoločnosti povie v mnohých prípadoch o pisateľovi viac, než by chcel. A civilizovaná spoločnosť zvykne takého pisálka a priori odsunúť na vedľajšiu koľaj. Myslím, že má na to aj dobré dôvody.
po 2. : aj to ako to pises je dolezite, nie len tema. ten hrozny pravopis dost odtahuje od temy.
Už chápeš o čom tu točíme? alebo ešte nedošlo?
@duli3 ale jedno pochop konečne človeče nešťastný... tu a tam chybička, nejaká tvrdka pochopím, ani ja nie som neomylný, no tak ako ty píšeš som nepísal na začiatku druhého stupňa ZŠ ! Veď ti bije do očí.
Píš si hoci aj esperantom, ale gramaticky správne a ja ti zatlieskam!
@alpynus súhlasím s tebou, je to dobre napísané
A ak tú gramatiku nevie vlastnou príčinou ako spomínal Alpynus "pretože sa to naučiť nechcel" tak tým uškodí sám sebe v živote... ale nevidím dôvod ho tu ponižovať..
Pozri si napr. @23 . Ak by bol dysgrafik, tak by tú skutočnosť ozrejmil už dávnejšie. Mimochodom, myslím, že dysgrafici majú problém hlavne s "ručným" písaním.
pokiaľ má nejakú podobnú vadu, mal to spomenúť a skryť sa za to už dávno Okrem iného poznám pár birdzákov, ktorí majú takéto vady a píšu a snažia sa a ide im to a nieje vidieť, že by mali problémy- a keď sme pri tom, som dyslektik. A je pravda, že to tiež nevešiam ľuďom na nos, ale mám ten pocit, že to ani moc nepotrebujem !
Áno, každý má to svoje... ale toto je sila a očividné, mne osobne to prekáža a priam irituje.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
KURVA!!! DO PIČE!!!
to tu je banda debilov!? Kurva drát, na toto nemám náladu už dnes... jeden pologramotný ajťák a jeho zachránca honimír! Hej honimír, spomínal si nejaké orgazmy- už jeden máš? Pičuješ a pičuješ do mňa a už si ma najebal! už striekaš honimír!?
Kedy konečne pochopíte obaja jedno! Je choré a jebnuté na hlavu do piče matere, že tak starý človek nevie svoj rodný jazyk! Za to, že to nevie si môže sám, neučil sa a debila zo seba robí sám! Kurva tak kde je problém! Je dysgrafik, tak nech navštívi odborníka, on mu možno pomôže, pokiaľ je iba lenivý debil, tak nech vráti vysvedčenia a občianský preukaz!
Hovorím dosť jasne!? už to obaja chápete kreténi? V konečnom dôsledku si za to môže sám a úplne sám, buď je kretén a neschopný ničoho, alebo drblý a neschopný to sám riešiť= nesvojprávny.
A tu debata končí, nieje čo riešiť (piči kurva!!!)
šikovný, ide ti to
predpokladám, že ak by si reagoval, tak by som sa najskôr uistil, že si prd pochopil o tom, čo ti a našemu dysktoviečo chcem napísať... no čo už, zvykol som si, že tu a tam sa môžem aj pototo a nepomôžem si... holt smola, nie každý pochopí, čo sa mu snažia druhí napísať...
ale čo k tebe dodať... čo ti ten chlapec urobil, že ho tak nenormálne brániš? ako nemám nič proti nemu a ani proti tebe... ale proti jeho gramatike a tvojmu ehm nazvime to pocitu chrániť niekoho...
A prečo ho bránim? Nepoznám ho to je pravda.. ale už veeľakrát som si tu všimol že niekto niečo napísal, spravil tam pár chybičiek a niektorí birdzáci ho tak sundali že tu bol prvý aj posledný krát...
Nehovorím že mňa tie chyby neserú, ale zas kvoli tomu niekoho úplne odpísať.. no neni to prehnané?
... tak tu je teda veľa aspoň základne vzdelaných frajerov no klobúk dole, plná riť ich tu je.
Je hanba písať takto, veď to ide oči vybiť!
Inak povedané, na jeho vek je tých "chybičiek" veľmi veľa a gramatika sa dá prirovnať k malým deťom, bolo mi to smiešne, priznám sa, nedá sa inak, no snaha nenapraviť sa ma dokáže znechutiť a snaha alibizovať to nasrať.
Uplne s tebou suhlasim, ze pisany prejav vyjadri mnoho o cloveku, ale ja som videl tuto dys- v praxi
a je to uplne jasne.
Tu asi niektori ludia v zivote nevideli dysgrafiu, sice nie je to take bezne tak sa ani necudujem, ale tie ostre vysmechy do faceu to je uz na mna dost.
Tu je kopa simplexnych ludi ktori maju dohlad od nosa asi 1 cm, menovite krutafunebracka, hovado a spol, ktory zacnu riesit uplne pixoviny ale aby sa vedeli objektivne pozret na problem to nie. Jedine co mi vie henta krava povedat, ze mam ist niekam inam fetovat. To je mimoza..
Nemyslím si. Podľa mňa je len príliš lenivý a pohodlný a je mu ukradnuté, ako čo napíše. Viď napr. @23 .
Keď už sme pri tom, dysgrafia je nepríjemná najmä pri písaní rukou. Myslím, že je to skôr o tom, že tí ľudia si nevedia dobre zapamätať a predovšetkým čitateľne znázorniť znaky a písmená.
S gramatikou a pravopisom to však nemá veľa spoločného - keď niekto nevie a nechce vedieť príp. nedokáže vedieť, že napr. v množnom čísle prídavných mien sa zvykne písať "í", tak to vôbec neznamená, že je dysgrafik. Skôr to niečo vypovedá o jeho osobe.
Mimochodom, dysgrafia je špecifická porucha písania, ktorá sa prejavuje celkovou výraznou neúhľadnosťou písma, jeho tvarom, rozdielnou výškou a kolísajúcim sklonom." ( » sk.wikipedia.org/wiki/Dysgrafia)...
Čiže tak sa veci majú.
(A v každom prípade to nie je neliečiteľná "choroba".)
Hm, máš pravdu, tie vety a slová sú celkovo úplne pochabé, možno to súvisí aj s dyslexiou. Nemôžeme to úplne presne vedieť, ale bezpečne predpokladať.
Je možné, že skôr je celkovo nejaká "mentolka".
V každom prípade, podľa jeho vlastných slov sa pravopisom nikdy nezaoberal a ani nechce zaoberať. Čím to je, ak nie lenivosťou a pohodlnosťou?
Prestávam sem chodiť... To sa už proste nedá. Debilita niektorých ľudí presiahla hranice.
Prestávam sem chodiť... To sa už proste nedá. Debilita niektorých ľudí presiahla hranice. - som rada, že pár z tých "debilných" ako si to nazval, odíde
A keď už o to ide, mohol to napísať do Wordu, opraviť chyby vložiť to sem a napísať niečo typu "teraz mi to opravil síce word ale nabudúce to už budem ja"
Neviem mne to príde divné
Nenapísal to do wordu možno preto, pretože chce prezentovať seba a buď ho vezmeme takého aký je alebo minimálne prijímeme jeho ospravedlnenie...
Ja jeho ospravedlnenie prijímam a držím palce, aby sa tú slovenčinu raz naučil a uvedomil si čo je a čo nie je správne (v gramatike )
@hov ädo
A on sa má teraz posrať, že ty si tak nepísal ani na základke? ...
"Aha, jak pomaly henten beží, tak pomaly som ja nebežal ani na základnej, debil krepý, imbecilný!"
@alpynus
A pohodlnosť je nové synonymum pre nenapraviteľné zlo? ...
A aké sú správne dôvody pre odsunutie niekoho, kto má v písomnom prejave veľa chýb na vedľajšiu koľaj?
Napríklad také, že keď je potrebné si do niekoho kopnúť, tak sa priam núka niekto, komu ten pravopis jednoducho nejde?
Má preto spáchať rituálnu samovraždu?
Alebo ti má pobozkať nohy, lebo si sa narodil s lepšími predpokladmi pre naučenie sa gramaticky správneho písania?
viem čo s ním! pekne poľutovať, pofúkať rany (vyfajčiť, ak chce) urobiť z neho chudáka a dať mu všetko naokolo, ako to robíme s jednou menšinou "slovákov"... veď oni tiež nevedia poriadne čítať a písať tiež sú takí chudáci, chudinky strašné, aj do školy chodili, aj sa gramatiku učili... ale hovno vedia (ako tuto kolega) .
Dajme mu podporu a vôbec kde sú ľudia proti rasizmu? do mňa!
Ja mu nejdem poskytovať sociálne výhody na základe zlého pravopisu ani nič ...
To, že mi prekáža, keď sa niekto do niekoho neopodstatnene obúva neznamená, že z niekoho robím chudáka
Narozdiel od teba mi je dosť ukradnuté ako píše, bolo by krajšie, keby písal gramaticky správne, určite by sa na to lepšie pozeralo, ale čo je toto? ... Na základe nejakej jeho neschopnosti si z neho urobiť terč takýchto urážok? ... To je o čom, preboha?
dôvod som dal.
To neznamená, že nieje človek, alebo je menej... to znamená, že mi to príde nechutné a dávam to najavo... alebo mi chceš zakázať diskutovať a vyjadriť sa?
To je super, že ťa to irituje, lenže ak ťa to irituje, je to tvoj problém a neznamená to, že on sa to má naučiť, lebo si pán praje, neznamená to ani, že si za to môže sám a ani to, že má vracať občiansky preukaz ...
Znamená to asi to, že ťa to irituje a najlepšie urobíš keď zavrieš okno s touto diskusiou ...
Asi tak, ako ja, keď sa mi napríklad nepáči, ak má niekto na sebe pre mňa nechutné ružové tričko, nejdem ho z neho strhávať ...
Či mal by som?
Keď už nemáš o čom, tak by si si aspoň mohol priznať chybu, miesto jej márneho hľadania úplne niekde inde ...
Mimochodom, nečítal som komplet celú diskusiu ... Môžeš mi povedať, o čo konkrétne som prišiel, čo to mení na situácii a čo konkrétne spravilo tvoje odsudzovanie opodstatneným ...
"A pohodlnosť je nové synonymum pre nenapraviteľné zlo?"
Nie je. Zamýšľal som sa nad príčinami, kvôli ktorým píše tak, ako píše. A vybádal som, že jedna z možných príčin je aj jeho pohodlnosť. Či vari to tak podľa teba nie je? Ešte stále som nepochopil, ako si vlastne dospel k tejto absurdnej otázke. Kde píšem o nejakom nenapraviteľnom zle?
"A aké sú správne dôvody pre odsunutie niekoho, kto má v písomnom prejave veľa chýb na vedľajšiu koľaj?"
Pragmatizmus. Šetrenie času. Totiž je veľmi pravdepodobné, že taký človek nemá čo rozumné povedať. Ľudia, čo nevedia ani základy pravopisu, zväčša zrovna nie sú oslnení múdrosťou.
a mám si priznať chybu... akú? že ako tak ovládam gramatiku? alebo... ja neviem... čo?
Nikde o takom zle síce nehovoríš, ale tak to vyznieva, keď najprv píšeš o opodstatnenosti toho, že je človek zaradený na druhú koľaj a potom sa domnievaš, že je to spôsobené lenivosťou
No mne sa ale vôbec nezdá, že by si tu šetril časom ...
A takéto elitárstvo má vládnuť spoločnosti, to je naozaj super, že sa rozhodnem niekoho ignorovať bez toho, aby som si ho vypočul, len na základe úplne nedôležitej okolnosti - jeho schopnosti písať gramaticky správne ... To určite narobí veľa dobra ...
Zasa sa ti chce zaoberať nejakou nepodstatnosťou? ...
Či tentokrát ťa irituje, že som nečítal, čo k diskusii písala krutafunebracka,...,... a kopa ďalších ľudí? ...
Názor som si vytvoril na základe toho, čo som si prečítal, ak sa ti zdá môj názor skreslený, môžeš ukázať v čom ...
A nie, rozhodne nie v tom, že ovládaš gramatiku ...
Ale v tom, že keď ťa irituje, že ju niekto neovláda, tak miesto toho, aby si prijal, že ťa to jednoducho irituje, tak tu z človeka, ktorý ju neovláda robíš satana, kážeš mu, aby sa to naučil, aby vrátil vysvedčenia a občiansky preukaz a ktoviečo ešte ...
1, Si fake. Profil máš náhodou vyplnený celkom slušne s určitým minimom chýb ako na fórumoch.
2, Si taký naozaj. A to už je fakt smutné a nebudem sa už viac do teba navážať. Ale ako som vravela pred tým, slovo HEH by si si mohol odpustiť. To ti na frajerskosti nedodá. Skôr ti to ešte viac poškodí.
To, že ti niečo nejak vyznieva, je naozaj len pridaná hodnota tvojej prehnanej domýšľavosti.
V ostatku tvojho textu znovu dominovala fantázia nad triezvym zhodnotením skutočnosti. O "elitárstve vládnucom v spoločnosti" som nevyslovil ani náznak zmienky.
Nevravím, že ho treba ignorovať len kvôli tomu, že absolútne nevie pravopis. Vravím len, že spoločnosť ho určitým spôsobom odsunie. (Čo sa aj očividne stalo a stáva.) Taktiež som napísal, že to vo väčšine prípadov nie je nesprávne, pretože človek, ktorý nedokáže akceptovať základné spoločenské komunikačné normy, pravdepodobne naozaj nemá svojou komunikáciou čím prispieť spoločenstvu.
Nepochybne - nájdu sa aj výnimky. Ale koľko? Jeden z tisíc? Z desaťtisíc? Videl si už niekedy niekoho, kto písal podobným štýlom a priniesol niečo zaujímavé a hodnotné?