Cavte, Najde sa tu niekto kto by vedel poradit aky odbor si vybrat na tuto fakultu vaham medzi Poz a Tms, skratka by som chcel poprosit aby my niekto blizsie priblízil tieto 2 odbory...a este by som sa chcel spitat aka je sanca ze dostanem intrak ked som
Ahoj, študujem na Žilinskej univerzite, na stavebnej fakulte... Skorej by som ti odporučil pozemné, ako technológiu a manažment, lebo technológia sú len také omáčky... ale pozemko je zase ťažšie... čo sa týka intráku, dosť o tom pochybujem, kamoš ho tam nedostal a je ďaleko 230 km
TMS je v podstate kapanek lahsie PSA, inak nic extra rozdiel tam neni, beru to iste co my, ale PSA je o dost perspektivnejsie, aj ked tam treba vela vela makat na zadaniach (rysovacka a poctovky)...
a PSA, tam proste beres po kusoch celu bodovu a na zaver zacnes projektovat, popri tom pocitame strasne vela statickych vypoctova takych veci...ak chce viac info, napis TS
intrak sa dava myslim nad 120, ale myslim, ze priblizne v druhom az tretom vyberovom by sa ti ujst mohol (aj kamoska z nitry dostala, dokonca dve), potom zalezi dost aj od prospechu ked tam studujes dlhsie...
ja som na psa, prvý ročník v pohodičke, teraz nemám 2 skúšky, lebo som lenivá je to hlavne časovo náročné... na tms hlavne ušetríš jeden rok, lebo psa je na bc až 4 roky.... a keby som vedela, že pružnosť bude taká sviňa, tak si dám radšej to tms ale inak som vcelku rada, že som psa
a nemyslím si, že by bolo tms nejak podstatne ľahšie, to záleží od celkového tvojho prístupu... niekto napr nemá ani teraz skúšky z prvého ročníka
Intrák v BA ma STU dostáva KAŽDÝ prvák,teda pokial nie je z BA a blízkeho okolia. máš ho na zimný a letný semester, v druhom ročníku je to nejako podla prospechu takže to už sa na intrák nespoliehaj. Ešte k tomu majú cez leto prerábať intráky MLADOSŤ, všetky A bloky alebo tak nejako takže to tam budú iné bitky o izby.........
som na tej skole na odbore PSA.a uz v zivote by som druhy krat nespravil tu chybu.budem to brat z hladiska mojho.co mi ta skola dava a co je onicom pre mna nakolko som zo stavebnej priemyslovky.
nevyhody PSA:
-6rocne studium(rok viac ako ostatne odbory)
-mnoho predmetov rovnakych s ostatnymi ale ovela vyssou narocnostou
-zarucene dva roky robit vsetky zadania jak blb rucne
vyhody PSA:
-asi najlepsia perpektiva do buducna, hoci dobrych rozpoctarov nieje vela cize-
vyhody TMS:
-o rok menej studia
-mensia narocnost
-v celku velmi perspektivne do buducnosti v oblati realizacie a rozpoctov
moje hodnotenie skoly celkovo:
-bordel vo vsetkom-organizacia nulova!(dlhe cakania na zapisy,slaba informovanost,hlavne tie cakania na vsetko)
-kvalita vyucby biedna!
-vela predmetov odveci ktore len zaberaju cas a nemaju aj tak vyznam nakolko aj tak skusky z nich su hotova komedia
-vela casu mimo vyucovania zaberaju nezmyselne zadania
-mne skola nezabere vela casu, zadania rychlo nacarbem aj ked mi vsetci picuju ako to vyzera tak sa im len do ksichtu zasmejem a poviem v zamestnani sa vyzaduje praca s pc
-na skusky sa takmer vobec neucim ..toto skuskove som sa ucil asi 4hodinky na tri skusky a vsetky spravil viac nez velmi dobre.na poslednu sa mi uz ist nechce..kaslat to
-skola mi zatial nedala takmer nic nove oproti strednej
-jedine preco tam zatial trpim pindanie je to ze tie tri posrate pismena ,,ING,, ti v zivote neskor po ca 35tke dost pomozu ..
-inak studium na tej skole ti da velmi malo
-prax je na nezaplatenie!
co sa tyka intraku neviem.som z BA priamo.ale viem ze poznam dakych ludi co maju vzd nad 120km a nedostali intraky.
fuuu ani som necakal ze tolkati odpisu dakujem kazdemu za prispevok....no to viem ze psa je tazke a su 4 roky, ale to ma prekvapilo ze 2 roky treba vsetko rucne robit som myslel ze sa tam uz bude vsetko allplanom alebo archicadom, kedze kreslit velmy pekne neviem ale tie programi celkom dobre ovladam, na to ze su 4 roky a pisete ze je to casovo narocne je tiez zaujimave , som myslel ze bude viacej volneho casu hehe , takze v podstate medzi psa a tms neni velky rozdiel len na psa je vela kreslenia, a na tms je potom co narocne??a este sa chcem spitat ci je sanca ze ma zoberu bez prijimaciek ked beru do priemeru 2,00 ja mam priemer 2,08?
@7 jaj a este k tym programom. na skole sa vyucuje Autocad.je to trosku ine ako archicad.allplane nepoznam iba som o nom pocul ale vraj ziaden problem.a autocad visual je dost hard vecicka pokial neprides na princip.inak je to to iste co 3dsmax.
no tykoxo to je pekne my na skole sa ucime allplan archicad a aj tak my to bude nanic ked na stavebne je autocad to je fakt pekne......no na pozemne sa furt hlasi viacej teda ako ja viem, tak sa asi budem musiet pripravit na prijimacky sakra....
čauko! hlásim sa tento rok na PSA, no maturovala som v roku 2007, neviete náhodou, strácám preto body? dúfam že nemusím na prijímačky, priemer mám 1,7 no a počíta sa telocvik do prihlášky lebo som mala dvojku, a to mi tak trocha zhoršuje priemer :S a páči sa vám tam? prvý rok je ťažký? fyziku a matiku som sa neučila 2 roky, no ja neviem, dúfam že si nato zvyknem
@12 mali by ta zobrat.neviem i sa telak rata .ale isto by ta mali zobrat ...vies ci je to tam tazke je tazko povedat.pre mna zo sps stavebnej su tam odborne predmety fraska zato matiku sme mali symbolicku takze tu dost trpim ...ale tak zase hmm kedy som sa ja ucil?
to ci chces PSA je tvoja vec ..podla toho co ta bavi...nevyhodou ale je ze je to odost narocnejsi odbor ako ostatne.
@13 no díky moc matiku a aj fyziku sme mali aj my len ako ozdobu no asi si nájdem niekde nejaké maturitné veci z nich na googli, a preštudujem to aby som tam nesedela prvý rok ako by som z Marsu prišla...aj tak na mňa tam budú pozerať ako na UFA, lebo som chodila na religionistiku xD a to do Maďarska no ja viem, pekná zmena ( a ešte sa ma pýtali či si nechcem dať perepočítať body...no z filozofickej na technickú už ma teraz doberajú,že budem stavať kostoly ale, no uvidíme
@12 myslim ze tie vynechane roky ti na bodoch nijak neuberu.
prvy rocnik nie je tazky, iba s fyzikou ma 80% ludi problemy ale ked ti poviem, ze ja som fyziku vzdy neznasala (nepytaj sa, preco som potom na stavebnej... , na gympli som mavala 2ky len preto, ze som mavala tahaky na A4ky, ani som z toho nematurovala, ani nerobila prijimacky, kedze som mala asi taky priemer ako ty a brali ma bez - a tu skusku som spravila na prvy krat a na C ale zavisi od profesora, ja som mala tetu, co ma proste 6 testov, kazdy rok tie iste, par teoretickych otazok a asi 20 roznych prikladov.... ale tie priklady som vedela vsetky NASPAMAT a test som dostala uplne prvy, ktory som vedela najspolahlivejsie naspamat takze smerujem k tomu, ze na niektore predmety staci mat stastie
psa je mozno tazsi odbor, ale mne sa paci, nechcela by som iny a tie tazke predmety mas vykompenzovanie niektorymi, ktore su uplne smiesne typologia 4ever v prvaku stavebne materialy... a dejiny stavitelstva / architektury...
no teraz to už neznie tak strašne nevieš niečo o talentovkách? v druhom fóre o tom písajú....al e sakra, ja som na strane školy nič nevidela, a keď som písala škole, že čo budem potrebovať..tak mi odpísali len to, že v mojom prípade budem prijatá či neprijatá vďaka priemeru..ale o talentovkách..nič. no ja naozaj neviem.
kresliť viem celkom dobre, no ale na nijaký kurz som nechodila :S
@16 na stavebnú sa talentovky nerobia, preboha asi si čítala fórum, kde porovnávali fakultu architektúry s PSA na SvF... na FA sa talentovky robia, to je jasné, a pokiaľ viem, sú mrte ťažké, a málo ľudí ich spraví... ale PSA je lepšie, ako architektúra na FA keďže tu máš viac tých technických predmetov, je viac pravdepodobné, že tvoje návrhy budú aj v praxi zrealizovateľné (ale to je pre mňa ďaleká a momentálne nepredstaviteľná budúcnosť
lenže zase na FA by si mala krajší titul... raz proste chcem byť ING.ARCH, ale neviem neviem, no...
no, pekelná úľava to som tušila že v tomho ohlade je PSA lepšia, no a máš pravdu,určite sa dajú lepšie zrealizovať plány v praxi, netrúfam si byť svetoznámym architektom
radšej by som pracovala doma (no viem že ma ešte ani nevzali, a ja už o tom premýšľam no ale musím to brať do úvahy, naozaj by bolo lepšie pracovať doma.keď vyjde všetko podľa plánov tak...ježiši budem mať 28 rokov keď skončím školu...no a titul....len aby som mala prácu, to mi stačí
poslala som prihlášku, no a teraz už len čakať do júla ? nnepošlú mi nejaký list, že ahoj, dostali sme tvoju prihlášku, alebo niečo také? no a prijímačky....keby som musela ísť, kedy sa to dozviem? neviem ako to chodí s týmto celým prijímacím konaním...ja som maturovala pred dvoma rokmi
uf no mne vcera dosla ze som prijaty ale podmienka je aby som uspesne skoncil 4. rocnik a poslal kopiu z vysvedcenia zo 4 rocnika a maturitny list do 8.6 ak si to vsetko poslala tak tebe to dojde az v juni......teda aspon si to tak myslim.....
dakujem; ja som to už poslala v prihláške, lebo som maturovala v 2007,takže ja to tam už mám, ale tí,ktorí maturujú tento rok, tí to majú poslať! (lebo maturitné a koncoročné ešte nemali keď posielali prihlášky a po prijímačkách nám pošlú ostatné papiere ( keď ostatný spravili prijímačky, tie sa posielajú všetkým naraz)
zdravim aj mne dosiel domo vpapier ze ma vzali ale ja mam odbor IKDS chcel by som neake info otomto odbore je to vazne take narocne ako som sa dopocul na ichych forach vraj je tam vela statiky a vypoctov ake mate vy skusenosti najme ty co tam uz studujete? teraz koncim SPS STAVEBNu v PO odbor dopravne stavitelstvo a chcel by som sa tomu aj nadalej venovat... polus ako je to s tym intrakom ako mam zistit ci su este neake volne miesta som az z Presova takze by ma mali vziat ze alebo ako sa to posudzuje podla coho beru uchadzacov? dik za info
Zdravim..nevedeli by ste mi poradit niekto kto uz robil prijimacky na stavebnu fakultu na STU z matiky a fyziky?...v juni ma cakaju prijimacky...nemam problem zopakovat si matiku a fyziku zo strednej ale aj tak by som radsej vedel na comu sa mam viac venovat...lebo co som pocul otazky na prijimackach su kazdy rok rovnake len s inymi cislami...a inym poradim otazok samozrejme
No ja som tento rok robil prijímačky : Mimochodom som z SpŠky , najprv bol test z matematiky - ten bol v pohode - dosť času stačilo dosadzovať výsledky keďže to bol test . Jak prišla fyzika tak to bola pre mňa španielska dedina nič som nevedel proste som čo najskôr to tam natipoval a utekal na vlak. Samozrejme ma prijali ale ja si myslím že tam by prijali aj koňa keby vedel písať. Nás z SPŠky prijali všetkých a to sme o fyzike nikto nemali ani páru. Ja to skôr beriem tak že nás tam zobrali ale bude potom mega sito. Ale chcel som tým povedať že dostať sa tam je ľahké takže nerobte žiaden stres Ja som jediný robil prijímačky na manažment z triedy inač všetci robili prijímačky na pozemko nemyslím že tam bude nejaký rozdiel.
Ja som sa tu dostala tak, že som hľadala fóra o študijných programoch na STU stavebnej. Som z gympľa a tak neviem či to nebude problém. Lebo o kreslení návrhov nemám ani páru, nie ako vy, čo ste zo stavebných stredných... (teda aspoň si myslím... ) Semináre mám matiku a fyziku a priemer sa tiež snažím držať do 2.0 ale čo praktické by ste mi vedeli povedať o tých odboroch? lebo oficiálne omáčky všetko iba vychvália ale prakticky, to čo chce vedieť študent, sa nedozviete nič... Z akého oboru sa dá najlepšie zamestnať? Kde je najmenej zbytočností? Chémia je pre mna veľká neznáma, a myslím, že mi ju bude treba? Či aké máte skúsenosti? Dúfam, že mi ešte niekto odpíše
Kaslite na celu STU SvF , najnarocnejsie odbory Bc. su PSA IKDS a GaK teda geodezia a kartografia....Ja som vychodil TMS Bc. a dalej na Ing. som nesiel nezvladol by som to nervovo dalsie dva roky buzeracie,odporu a nechuti pomoct studentovi.
Sasha12: Z akeho odboru sa da najlepsie zamestnat ? Nuz takto konkretne asi z PSA ale necakaj ziadny zazrak, ze vyjdes zo skoly a potrhaju sa o teba. Kazdy rok vyjde dost studentov ci Bc. ci Ing. studia a zas tolko roboty na tomto Slovensku nie je.Platovo je to totalna bieda, vediet to, vyberiem si radsej automechanika a kaslem celu vysku aj tituly.
Ak ale chcete vyskusat tak pocitajte s tym, ze vas spolocensky zivot skonci v 90%...Jednak tie zadania neurobite za 30min ale za hodiny, KPS 1 2 3 ktore zaberu hodiny,kreslenia,uvazovania navhrovania a to nehovorim o Atelieri ktory zabere este viac casu ako bonus k tomu mate Statiku narocne zadania + Pruznost este narocnejsie + Beton uplny hardcore s vykresmi v ktorych kym sa naucite orientovat a kreslit ich tak to zaberie aj cely vikend no cviciaci vas posle do p... ze je to zle.Mechanika zemin je dalsi ,,uzasny,, predmet ktory vam vysvetlia za 20minut vyse 24str A4 zadanie ktore je same pocitanie a vykreslovanie v ruke, autocad neberu ani kps az na atelieri. dalsia kapitola je fyzika s nemenovanou doc. ktora kym si vas nezapamata na zaklade zvlastneho ucesu ci tricka neurobite skusku az dva dni pred statnicami ako to urobila mne, ked som zvysil hlas ze kvoli nej ma vyrazia a mam vsetky predmety okrem jej fyziky ktoru som opakoval 3x a chodil na prednasky ,cvicenia a zucastnil za 2x SVK...Matematika 1 2 je dost hardcore,cez semester bodovane pisomky+ Domace ulohy (raz som schytal od nemenovaneho cviciaceho 120 prikladov...) + narocna skuska kde pozeraju len vysledok :/ TZB 1 2 sa celkom dalo aj sa nieco naucis ale nie je to yiadne terno, robis v ruke a zabere to dost casu. PSA odbor to ma tazsie lebo maju este predmetz co sa tyka architektury, viac matikz a fyziky maju na GaK a IKDS. Ak mate moznost chodte na inu VS, budete sklamani....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
a PSA, tam proste beres po kusoch celu bodovu a na zaver zacnes projektovat, popri tom pocitame strasne vela statickych vypoctova takych veci...ak chce viac info, napis TS
intrak sa dava myslim nad 120, ale myslim, ze priblizne v druhom az tretom vyberovom by sa ti ujst mohol (aj kamoska z nitry dostala, dokonca dve), potom zalezi dost aj od prospechu ked tam studujes dlhsie...
a nemyslím si, že by bolo tms nejak podstatne ľahšie, to záleží od celkového tvojho prístupu... niekto napr nemá ani teraz skúšky z prvého ročníka
pruznost a ine slasti uz nie...
nevyhody PSA:
-6rocne studium(rok viac ako ostatne odbory)
-mnoho predmetov rovnakych s ostatnymi ale ovela vyssou narocnostou
-zarucene dva roky robit vsetky zadania jak blb rucne
vyhody PSA:
-asi najlepsia perpektiva do buducna, hoci dobrych rozpoctarov nieje vela cize-
vyhody TMS:
-o rok menej studia
-mensia narocnost
-v celku velmi perspektivne do buducnosti v oblati realizacie a rozpoctov
moje hodnotenie skoly celkovo:
-bordel vo vsetkom-organizacia nulova!(dlhe cakania na zapisy,slaba informovanost,hlavne tie cakania na vsetko)
-kvalita vyucby biedna!
-vela predmetov odveci ktore len zaberaju cas a nemaju aj tak vyznam nakolko aj tak skusky z nich su hotova komedia
-vela casu mimo vyucovania zaberaju nezmyselne zadania
-mne skola nezabere vela casu, zadania rychlo nacarbem aj ked mi vsetci picuju ako to vyzera tak sa im len do ksichtu zasmejem a poviem v zamestnani sa vyzaduje praca s pc
-na skusky sa takmer vobec neucim ..toto skuskove som sa ucil asi 4hodinky na tri skusky a vsetky spravil viac nez velmi dobre.na poslednu sa mi uz ist nechce..kaslat to
-skola mi zatial nedala takmer nic nove oproti strednej
-jedine preco tam zatial trpim pindanie je to ze tie tri posrate pismena ,,ING,, ti v zivote neskor po ca 35tke dost pomozu ..
-inak studium na tej skole ti da velmi malo
-prax je na nezaplatenie!
co sa tyka intraku neviem.som z BA priamo.ale viem ze poznam dakych ludi co maju vzd nad 120km a nedostali intraky.
tot vse odomna rozhodni sa sam!
ja som ale siel bez kedze priemer dajak 1,5 som mal
to ci chces PSA je tvoja vec ..podla toho co ta bavi...nevyhodou ale je ze je to odost narocnejsi odbor ako ostatne.
prvy rocnik nie je tazky, iba s fyzikou ma 80% ludi problemy ale ked ti poviem, ze ja som fyziku vzdy neznasala (nepytaj sa, preco som potom na stavebnej... , na gympli som mavala 2ky len preto, ze som mavala tahaky na A4ky, ani som z toho nematurovala, ani nerobila prijimacky, kedze som mala asi taky priemer ako ty a brali ma bez - a tu skusku som spravila na prvy krat a na C ale zavisi od profesora, ja som mala tetu, co ma proste 6 testov, kazdy rok tie iste, par teoretickych otazok a asi 20 roznych prikladov.... ale tie priklady som vedela vsetky NASPAMAT a test som dostala uplne prvy, ktory som vedela najspolahlivejsie naspamat takze smerujem k tomu, ze na niektore predmety staci mat stastie
psa je mozno tazsi odbor, ale mne sa paci, nechcela by som iny a tie tazke predmety mas vykompenzovanie niektorymi, ktore su uplne smiesne typologia 4ever v prvaku stavebne materialy... a dejiny stavitelstva / architektury...
kresliť viem celkom dobre, no ale na nijaký kurz som nechodila :S
lenže zase na FA by si mala krajší titul... raz proste chcem byť ING.ARCH, ale neviem neviem, no...
radšej by som pracovala doma (no viem že ma ešte ani nevzali, a ja už o tom premýšľam no ale musím to brať do úvahy, naozaj by bolo lepšie pracovať doma.keď vyjde všetko podľa plánov tak...ježiši budem mať 28 rokov keď skončím školu...no a titul....len aby som mala prácu, to mi stačí
Sasha12: Z akeho odboru sa da najlepsie zamestnat ? Nuz takto konkretne asi z PSA ale necakaj ziadny zazrak, ze vyjdes zo skoly a potrhaju sa o teba. Kazdy rok vyjde dost studentov ci Bc. ci Ing. studia a zas tolko roboty na tomto Slovensku nie je.Platovo je to totalna bieda, vediet to, vyberiem si radsej automechanika a kaslem celu vysku aj tituly.
Ak ale chcete vyskusat tak pocitajte s tym, ze vas spolocensky zivot skonci v 90%...Jednak tie zadania neurobite za 30min ale za hodiny, KPS 1 2 3 ktore zaberu hodiny,kreslenia,uvazovania navhrovania a to nehovorim o Atelieri ktory zabere este viac casu ako bonus k tomu mate Statiku narocne zadania + Pruznost este narocnejsie + Beton uplny hardcore s vykresmi v ktorych kym sa naucite orientovat a kreslit ich tak to zaberie aj cely vikend no cviciaci vas posle do p... ze je to zle.Mechanika zemin je dalsi ,,uzasny,, predmet ktory vam vysvetlia za 20minut vyse 24str A4 zadanie ktore je same pocitanie a vykreslovanie v ruke, autocad neberu ani kps az na atelieri. dalsia kapitola je fyzika s nemenovanou doc. ktora kym si vas nezapamata na zaklade zvlastneho ucesu ci tricka neurobite skusku az dva dni pred statnicami ako to urobila mne, ked som zvysil hlas ze kvoli nej ma vyrazia a mam vsetky predmety okrem jej fyziky ktoru som opakoval 3x a chodil na prednasky ,cvicenia a zucastnil za 2x SVK...Matematika 1 2 je dost hardcore,cez semester bodovane pisomky+ Domace ulohy (raz som schytal od nemenovaneho cviciaceho 120 prikladov...) + narocna skuska kde pozeraju len vysledok :/ TZB 1 2 sa celkom dalo aj sa nieco naucis ale nie je to yiadne terno, robis v ruke a zabere to dost casu. PSA odbor to ma tazsie lebo maju este predmetz co sa tyka architektury, viac matikz a fyziky maju na GaK a IKDS. Ak mate moznost chodte na inu VS, budete sklamani....