Su vsetci mladi naozaj "tupi s nulovym zaujmom na svet"?
Tak tato diskusia je reakciou na jednu, nedavno zalozenu... V spominanej diskusii sme boli my mladi (alebo adolescenti, nastrocni, pubertaci, nadavajte si ako len chcete) obvineni z tuposti, nuloveho zaujmu o svet, apod. Samozrejme padlo aj ozieranie, dro
Toto, čo si napísal, ťažko komentovať, napríklad od tej vety (Alebo si predstavujete dnešnú mládež...)si napísal taký extrém, ktorý hádam ani neexistuje a nikto si to asi tak nepredstavuje.
K téme.Existujú aj iné volnočasové aktivity ako len ožieranie sa, sexovanie a podobne!
Ale tie väčšina, (nehovorím že všetci) dnešnej mládeže asi nepozná.
Naozaj väčšinu z Vás okrem alkoholu, drog a sexu nič nezaujíma, nič Vás nebaví? Lebo tak to vyzerá...
Určite nie všetci... je VEĽA mladých (aj 15-16 ročných a kľudne aj menej), ktorí by svojim intelektom, spôsobom života či zájmom o svet zahanbili aj ľudí v mojom veku. Netreba generalizovať...
Mňa by len zaujímalo o akej vekovej skupine sa tu hovorí, keďže všetci majú zrazu pocit, že ich sa to vekovo už nedotýka..
Ja si naopak myslím, že dnešná ´´mládež´´ má kopec záujmov, vidím to síce ´´len´´ vo svojom okolí, ale naozaj sa nenájde človek, kt. by ´´žil´´ len preto, aby sa mohol v piatok opiť a pod. Pomaly každý robí nejaký šport, hrá na hudobnom nástroji, hento-tamto..
Takisto mám pocit, že 80% rovesníkov v mojej blízkosti má naozaj aspoň zbežný prehľad o svete, sú schopní vyjadriť sa na akúkoľvek tému (ako, to už je iná vec).
@5 Sú, je to dlhý koment, asi si to neprečítala poriadne
Píšem tam to, že väčšina sa inak zabávať a stráviť voľný čas nevie, len ožieraním sa, sexovaním atd.
Ja som si vždy vedela najísť aj iné záujmy, okrem toho, sa ma to už netýka, kedže mám 20 rokov...
co je na mekaci zle? ..ehm..tak je to predsalen fast food...nebude to nic zdrave a vyvazene...niezeby si si to nemohla raz za cas dat..ale ked to niekto zere kazdy tyzden, ak nie kadzy treti den, tak...neviem no...
Mas pravdu, podla mna. Dospeli sa z nas snazia vychovat slusnych, dobrych, spravodlivych ...bla bla...ludi podla svojho obrazu. Hovoria alkohol je zly, cigarety, drogy, sex, znicime si tym zivot. Chod do kostola, uc sa budes mat dobry zivot a nepojdes do pekla. Somariny, zivot treba zit.
Profaci, ucitelia nam hovoria co robime zle, ale nezistuju preco to robime. Lebo je to normalne skusat nove veci, objavovat. Nemozme pozant svet z knih z poznania inych ale z nasich vlastnych skusenosti. Aky by to bol zivot bez spomienok na to ako sme vyvádzali a porusovali pravidla.
suhlasim... Podla mna (a hlavne tu na BIRDZ) je vela sikovnych ludi, ktori sa zaujimaju o svet.
A moj nazor je: Priemerny mlady clovek sa zaujima o svet a veci okolo seba ovela viac ako priemerny dospely clovek. Lebo dospely clovek chodi do prace, je frustrovany zo zivota, z velkych dani, a straca chut na cokolvek. Mlady clovek naopak ma este idealy a sny, a zaujima ho vela veci... Moj nazor je ze len totalne slepy clovek moze povedat, ze dnesna mladez sa o nic nezaujima. Podla mna naopak, mladi ludia su jedini ludia, ktori sa o svet este zaujimaju... (Cim budu starsi, tym sa budu zaujimat menej a menej)
podla mna vsetci pozerate na svet svojim uzkym skreslenym pohladom..keby sme sa spojili tak by sme mohli zmenit svet tak aby si kazdy mohol robit co sa mu zachce nemali by sme tie problemy okolo sveta ako su vojny, ci terorizmus...lenze kedze to je casovo narocne a pre dnesneho cloveka nemyslitelne ze by mohol prestat pit a zabavat sa aspon na par rokov a vytvorit spolocne lepsi svet kde byt sa mohol zabavat nonstop kde by neexistovali peniaze kde by mal vsetko co si len zmysli ..no a predstavte si ze taky projekt VENUS o ktorom hovorim existuje uz 35rokov mozno viac a pozriete ako zijeme?
Vsetci byt nemozu; ved uz Ty sam sa za takeho nepovazujes, ci nie? Ani ja a poznam este par (i ked malo) normalnych nastrocnych ludi na tejto planete, tak co myslis, budu to VSETCI?
áno, musím súhlasiť s deli a šútyd a mám čas sa burcovať ešte chvíľu.. .takže... mac donald je náhodou chutné jedlo tak ako všetky zvyšné vedľajšie foody, rada sa medzi ne obšmietam aj tak si nič nekúpim, bo všetko drahé jak sviňa... ľudia žerú také svinstvá doma, nevedia o tom ani, ale prdel si z mekáča budú furt robiť, lebo to je proste mekáčik bobáčik sa smejem fakt, že sa nad takými sprostosťami nevie niekto povzniesť
"Alebo si predstavujete dnesnu mladez ako sedi od rana do vecera nad knihami, sprta, upratuje v domacnosti, potom vyrastie, na vyske tiez len sprta, nevychadza z domu, a nakoniec skoncia vsetci ako nejaki posuci v kancelarii, bez zivota, bez toho, aby mohli povedat ze niekdy naozaj "zili"."
ja len toľko, že nie pre každého sa rovná žiť=užívať si, piť,drogovať..asi tak
zakladna chyba - skatulkovanie ako na strane "mladych" tak na strane "dospelych"
V oboch skupinach budu vzdy hulici, ozieraci, ludia s nezaujmom o veci, ktore sa ich priamo netykaju.
V oboch skupinach vzdy budu intelektuali, vecni idealisti, uzkoprsi ludia, strasni moralisti, vecne studujuci jedinci.
V oboch skupinach vzdy budu priemerni ludia, s priemernou inteligenciou, normalnym zaujmom o svet okolo, s normalnou potrebou bavit sa a sem tam urobit cosi nie uplne koser.
V oboch skupinach.
hovoria ti to preto lebo to aj ty raz budes hovorit svojim detom...aj oni tym presli a chcu ta pred tym ochranit ale nevedie ze hlupi sa ucia len na vlastnych chybach
Macdonald nie je o nič lacnejší ako normálna reštaurácia, také také bryndzové halušky bez problémov zoženieš za cenu nejakej premastenej žemle
A ... Ty si nevyberáš, či chceš prežiť život nudne, alebo s drogami, toto by si mali niektorú uvedomiť, lebo uvažovanie "radšej drogy ako nežiť" je veľmi hlúpe ...
@0 Tak tato diskusia je reakciou na jednu, nedavno zalozenu... V spominanej diskusii sme boli my mladi (alebo adolescenti, nastrocni, pubertaci, nadavajte si ako len chcete) A ako Vás máme volať? Som nevedela že pomenovanie "adolescenti,násťroční" sú nadavky, prípadne že niekoho urážajú...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
K téme.Existujú aj iné volnočasové aktivity ako len ožieranie sa, sexovanie a podobne!
Ale tie väčšina, (nehovorím že všetci) dnešnej mládeže asi nepozná.
Naozaj väčšinu z Vás okrem alkoholu, drog a sexu nič nezaujíma, nič Vás nebaví? Lebo tak to vyzerá...
Ja si naopak myslím, že dnešná ´´mládež´´ má kopec záujmov, vidím to síce ´´len´´ vo svojom okolí, ale naozaj sa nenájde človek, kt. by ´´žil´´ len preto, aby sa mohol v piatok opiť a pod. Pomaly každý robí nejaký šport, hrá na hudobnom nástroji, hento-tamto..
Takisto mám pocit, že 80% rovesníkov v mojej blízkosti má naozaj aspoň zbežný prehľad o svete, sú schopní vyjadriť sa na akúkoľvek tému (ako, to už je iná vec).
Ale zase.. možno len mám ´´čudné´´ okolie
Píšem tam to, že väčšina sa inak zabávať a stráviť voľný čas nevie, len ožieraním sa, sexovaním atd.
Ja som si vždy vedela najísť aj iné záujmy, okrem toho, sa ma to už netýka, kedže mám 20 rokov...
Profaci, ucitelia nam hovoria co robime zle, ale nezistuju preco to robime. Lebo je to normalne skusat nove veci, objavovat. Nemozme pozant svet z knih z poznania inych ale z nasich vlastnych skusenosti. Aky by to bol zivot bez spomienok na to ako sme vyvádzali a porusovali pravidla.
Sme mladi, som za to aby sme Žili!!!
A moj nazor je: Priemerny mlady clovek sa zaujima o svet a veci okolo seba ovela viac ako priemerny dospely clovek. Lebo dospely clovek chodi do prace, je frustrovany zo zivota, z velkych dani, a straca chut na cokolvek. Mlady clovek naopak ma este idealy a sny, a zaujima ho vela veci... Moj nazor je ze len totalne slepy clovek moze povedat, ze dnesna mladez sa o nic nezaujima. Podla mna naopak, mladi ludia su jedini ludia, ktori sa o svet este zaujimaju... (Cim budu starsi, tym sa budu zaujimat menej a menej)
ja len toľko, že nie pre každého sa rovná žiť=užívať si, piť,drogovať..asi tak
"Studenti (=mladi) su stale rovnaki, len ucitelia (=dospeli ludia) su stale mudrejsi."
V oboch skupinach budu vzdy hulici, ozieraci, ludia s nezaujmom o veci, ktore sa ich priamo netykaju.
V oboch skupinach vzdy budu intelektuali, vecni idealisti, uzkoprsi ludia, strasni moralisti, vecne studujuci jedinci.
V oboch skupinach vzdy budu priemerni ludia, s priemernou inteligenciou, normalnym zaujmom o svet okolo, s normalnou potrebou bavit sa a sem tam urobit cosi nie uplne koser.
V oboch skupinach.
Macdonald nie je o nič lacnejší ako normálna reštaurácia, také také bryndzové halušky bez problémov zoženieš za cenu nejakej premastenej žemle
A ... Ty si nevyberáš, či chceš prežiť život nudne, alebo s drogami, toto by si mali niektorú uvedomiť, lebo uvažovanie "radšej drogy ako nežiť" je veľmi hlúpe ...
Ono každý si v medziach robí čo sa mu zachce, problém je v tom, že niekomu sa zachce terorizmus, vojny a pod.
No, ehm ... Odvážna myšlienka