Chcem si kúpiť nový procesor socket 939 2.4 GHz a dvojjadrový. Teraz mám 2 GHz 1- jadrový procesor. Mám kúpiť nový chladič alebo mi môže ostať aj starý? Musím tam znova dávať aj pastu? Díki za pomoc.
@maros1997 No keď máš stock tak ti to neuchladí ale ako píše colt1911 k novému procáku budeš mať pribalený aj chladič i keď zase stock čo nieje žiadna výhra bude sa ti CPU totiž prehrievať.
Tak to musí ísť nejaký lepší chladič ako je stock ten by ti zvyšoval teplotu v celej skrinke tým by bolo aj chladenie iných komponentov menej účinné keďže by boli "chladené" teplým vzduchom. Aspoň nejaký lacný s dobrým hodnotením v testoch by si mohol zohnať.
socket 939 je už dosť stará záležitosť, avšak nejaké chladiče sa na skladoch nájdu...
2.0 GHz "jednojadrový" procesor sa nazýval 3400+ k nemu dodávaný chladič bol obyčajný hliníkový na hrubo rebrovaný v strede mal nalisovaný kus medi a ventilátor 70x70mm
"dvojjadrový" 2.4GHz alebo aj 4800+ mal dosť podobný chladič, ventilátor ostal 70x70x10, avšak pasívna časť obsahovala heatpipes, no aj tak to nebol ideál a bolo vhodné ho vymeniť za nejaký aftermarket... čiže ak máš BOX chladič z 3400+, určite popozeraj výpredaje a kúp niečo lepšie lebo to dvojjadro s ním neuchladiš.
inak tiež som raz robil takýto upgrade mŕtvej pätice 939 a musím povedať že to stálo za to
Pasta sa dava vzdy nova! Pre vyber chladica staci sledovat udaj TPD udavany vyrobcom. Je lepsie ak TPD procesora je nizsie ako TPD chladica. OEM, chladice z BOXu su presne dimenzovane na procesor ku ktoremu su pribalovane.
@vijo Ja mám procesor 3200+ a ten čo si chcem kúpiť je práveže až 3800+. Už som sa na googli pozeral a predávajú len celé pc s takýmto procesorom, ale nie len procesor a chladič.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
2.0 GHz "jednojadrový" procesor sa nazýval 3400+ k nemu dodávaný chladič bol obyčajný hliníkový na hrubo rebrovaný v strede mal nalisovaný kus medi a ventilátor 70x70mm
"dvojjadrový" 2.4GHz alebo aj 4800+ mal dosť podobný chladič, ventilátor ostal 70x70x10, avšak pasívna časť obsahovala heatpipes, no aj tak to nebol ideál a bolo vhodné ho vymeniť za nejaký aftermarket... čiže ak máš BOX chladič z 3400+, určite popozeraj výpredaje a kúp niečo lepšie lebo to dvojjadro s ním neuchladiš.
inak tiež som raz robil takýto upgrade mŕtvej pätice 939 a musím povedať že to stálo za to