Tak co ludia,ktore knizky sa vam viac pacili? Mnohi vravia ze Vampire diaries su uplnou kopiou Twilightu. Ja si to nemyslim dokonca by som povedala ze smithova pise lepsie ako mayerova. Nezdrzuje sa zdlhavymi opismi citov, atd. Mam rada priamu liniu deja:
že zdlhave opisy??? mne sa raz omylom podarilo stiahnut si twilight akože knihu tak čítam..zapolhodinu som bola v strede niekde....absolutne lahunko sa to šítalo...ale nebavilo ma to! A ked tie denníky nemajú ani to ako twilight tak to musí byť pottom riadna pičovina!
Skús si rpečítať Pána prstenov alebo portret Doriana Graya...a hlavne v tom Dorianovi zbadáš "vláčny rozsach opisu citov"
ale nazor mam taky ze twilight aspon tak okato po niekom neopakoval ako tie denníky
1. Smithová napísala upírske denníky omnoho skôr ako Meyerová, takže to nemohla kopírovať.
2. Upírske denníky sú o niečom úplne inom ako twilight.
A ja si myslím, že twilight je celý smiešny, lebo upíri tam majú kožu ako kameň a lesknú sa na slnku čo je podľa mńa úplná hovadina, a to ja upírov milujem
A mimochodom zastávam sa kníh a seriálu True Blood
@Krvaaa mne prisiel ten serial True Blood strasne amatersky spraveny.. viem sice ze atmosfera nie je len o efektoch ale aj hranie postav mi tam prislo take... cudne... nebolo to uplne ze zle, dalo sa to pozerat ale viem si to predstavit ovela lepsie. Twilight mal zas jedine dobre efekty ale herecke vykony stali za picu a dej tiez.
knihy som nevidel vobec (hoci viem, ze kamarat twilight cita a tvrdi ze to je dobre)... o filme twilighte som pocul same strasne veci (a nevidel som to a ani neplanujem) a serial TVD mozem (a neviem sa dockat buducopiatkoveho dielu
twilight boli omnoho dlhšie knihy ako denníky.... škoda že denníky boli len také krátke... aj tak si neviem vybrať, ktorá kniha je lepšia..... lebo aj jedna sága ma upútala a aj druhá..... takže u mňa je to 50 : 50. hoci upíri ma viac upútali v denníkoch........ no vždy je to 50 : 50
Ach, to už neviete, že tieto dve série o upíroch sú out? *irónia*
Teraz prichádza nová séria upírskych kníh. Niaka ,,upírska akadémia" (alebo tak nejak). Uvidíte. O mesiac bude zase debata o tejto knihe a po Meyerovej či dákej Smithovej ani pes neštekne. Kedy si uvedomíte, že Meyerová odštartovala veľký biznis v podobe upírov? Toto sa bude vláčiť donekonečna. Há, zrazu sa koľko kníh na túto tému objavilo, pred tým sme si stačili s klasikou Dracula od Brama Stokera. A bohužial, všetko sú to braky, žiadny orginálny nápad, jedna sa opičí po druhej, proste iným slovom povedané, veľké, naťahujúce sa nič.
upírske denníky nemôžu byť kópiou kedže vznikli skôr ako twilight ale nečítala som ich ani nemienim čítala som len twl.. vtedy ma to bavilo.. ale teraz mi to už lezie na nervy
No, Vampire Diaries je niečo iné ako Twilight. A už ťažko by mohli byť kópiou, keď boli písané skôr. Čítala som všetky knihy (teda, tých 5 čo vyšlo, na 6. a 7. čakám stále, teraz by dakedy mali vyjsť, 5. mala dosť slušne otvorený koniec), pozerám aj seriál, aj Twilight som čítala.
Prvá kniha Vampire Diaries bola dosť na prd, veľa veľa veľa nereálnych (nie ako sci-fi a tak, ale proste úplne nelogické hlúposti) somarín tam bolo. Od druhej knihy to išlo len a len k lepšiemu. Hoci má každá (v ANJ) asi tak mierne cez 100 strán, piata má niečo cez 350, tá bola zatiaľ najlepšia. Je to aj vtipné, je tam samozrejme romantika (aj keď Elena tiež nemá bohvieakú výšku sebazáchovy, ale vždy je na tom asi tak o 120% lepšie ako Bella), čítala som to výhradne v noci a jedna scéna ma tam slušne o tej druhej ráno vydesila (čo sa Twilightu nepodarilo ani náhodou). Celkovo je to zaujímavejšie.
A seriál po prvom dieli okrem hlavných postáv už nemá akosi s knihou nič spoločné Aj keď, som rada. Zas je to o čomsi inom.
necitala som ani sa nechystam. twilight bol v tejto tematike prvy (je mi jedno co bolo skor napisane, kto pry vydava, ten prvy bere) a je to fajn oddychove citanie. ziadne velke zamyslanie sa, proste citam a bavim sa. ale dalsie take nepotrebujem, uz by ma to nebavilo.
Upírske denníky som nečítala a ani nemienim...presne ako @matii je mi ukradnuté kto čo prvé napísal, proste vyšiel twilight - hen ideme vydávať knihy o upíroch..trápne
@lilnicole ako mas stopercentnu pravdu v tom, ze Elena je proste vo vsetkom lepsia ako Bella... Ta mi v Twilighte strasne liezla na nervy. Stale sa chcela pre nieco obetovat, sceny s darcekmi, o kazdeho sa stale bala no proste hruza.... Ja som zatial precitala z TVD len prve dve knihy a neviem o tom, ze by nejake dalsie vysli v slovencine. Fakt sa tesim na pokracovanie
@Suseda Elena sa v prvej knihe správala totálne ako Bella. Už je na tom teraz lepšie. Asi po tej štvrtej knihe by som sa ani nedivila, keby sa znormalizovala. No veď uvidíš. Tretia a štvrtá sa už predávajú, nájdeš ich na Martinuse Ja sa idem pozrieť, či už vyšla 6.
@Krvaaa Ono to ešte nie je preložené, to preto. To je zas druhá trilógia, The Vampire Diaries: Return, teda prvá kniha druhej trilógie. Ono to nie je len z Damonovho pohľadu, tam príbeh rozpráva viacero postáv, ono sa to strieda s tým vševediacim rozprávačom v tretej osobe... Elena na začiatku nerozpráva nič, kvôli istým okolnostiam na konci štvorky. 5-ka je už miestami dosť drastická, ale čo ma potešilo je, že sa tam vyskytujú postavy z folklóru, okrem upírov a vlkodlakov, o ktorých som si asi deň na to čítala v knihe jednej... A hej, 5-ka je dôvod, okrem seriálu, prečo holky na Youtube vytvárajú Damon/Bonnie videá.
podla mna je aj jedna aj druha kniha dobra... proste kazda spisovatelka si vytvorila svoj vlastny obraz upirov a kazda ma na to uplne iny nazor a pohlad a mne sa to paci, ja osobne mam napisanu jednu poviedku o upiroch a tiez je to tam trosku inak ako napisal kedysi davno stoker (mimochodom som citala aj tuto knihu a uz asi dva roky som niekde v polovicke a nemozem sa to donutit docitat, i ked sa mi to pacilo)
knihy su preda o tom, ze kezdy si moze pisat co chce a kazdy si moze vybrat to, co chce citat a myslim, ze nadavat na nejaku knihu, ci uz som ju cital alebo necital je hlupe...ak ma to nebavi, tak to jednoducho odlozim a nebudem na to nadavat, predsa kazdy ma ine priority a nieco ine sa mu paci... a najviac hlupe je to, ked niekto nadava na nieco co vobec ale vobec necital/nevidel...
a to ste si este nevsimli, ze vzdy, ked sa objavi nejaka kniha, ktora sa stane fenomenom, tak sa odrazu zacnu predava a vydavat a pisat podobne knihy? je to proste tak, lebo trh si tu tematiku pyta a ludia su taky, ze ked si nieco precitaju, hladaju nieco podobne, ak sa im to pacilo, teda vacsina ludi, opat tu plati, ze nie vsetci sme taki isti...
@Princessnini jasne ze kazdy ma svoj nazor lenze ak sa uz objavy ta tematika nech si autor vymysli volastny pribeh a nech nekopiruje ten prvy-na Meyerovu teraz nema nikto-z toho co som tu precital tak Twilight a tie Upirske Denniky(rad si ich precitam teraz)su uplne odlisne a vysli zasebou priblizne(netusim kedy vysli tie denniky)...no ta Skola Noci ak si o tom uz pocula je kopia Twilightu az nato ze to ma pozmeneny dej ale mas tam vlaste to iste--------dievca si vybera medzi upirom ako je ona a clovekom pricom v Twilighte si vybera dievca medzi upirom a vlkom(TWILIGHT JE PODLA MNA NAJ LEPSI)a + to ze sa ucia a ze upirmy sa stanu tak ze sa dako nakazia to je uz somarina(mohla zostat pri uhriznutiach)
toto je zase moj nazor...skus si kliknut na www.SkolaNoci.sk myslim ze tak dako je ta stranka a kukni si co je to zac
@Peto1324 twilight bol napisany v 2005 upirske denniky v 1991, cize medzi nimi je 14 rocny rozdiel...
ano, viem o com je skola noci a nie je to tak, ze sa nakazia, ale mutuje im DNA, neviem, necitala som to a poviem uprimne, planujem to citat, chcem vediet ake to je a ci to je rovnake a ci nie, podla obsahu aj tak nikdy nemozes vediet ci to je uplne rovnake, trochu pozmenene alebo uplne ine...
moj kamos povedal, ze on UD nebude citat lebo tam upiri chodia po dennom svetle a uz to je rovnake ako v T, podla mna uplne obmedzeny nazor (ved aj bola riadna diskusia)
inak dobra kniha su aj tiene v zrkadle, celu dobu nevies, ci ide o fantasy a svet upirov naozaj existuje, alebo ci je to len v hlave hlavnej hrdinky a tam ona prechadza do ich krajiny cez zrkadlo a vobec neziju na zemi...ono je to skor taka psychologicka kniha, i ked ti upiri sa tam vyskytuju
@Krvaaa Dobre no, ale je to spoileroidné dosť Ono ho tam nejak psychicky bude ovládať shapeshifterom, volá sa Kitsune, nájdeš o ňom na Google kopu vecí
Ja mám rada aj twilight aj the vampire diaries ( mimochodom vd absolútne nieje kópiou twilightu lebo po1. vznikli skôr a po 2 .dej je úplne iný čiže...) Ochľadom seriálu a filmu ....Pred tým ako som na nete našla vampire diaries som bola úplne posadnutá twilightom a potom zas upírskymi denníkmi. V súčasnosti je to vyrovnané ... niektoré veci sa mi viac páčia na twilighte niektoré na vampire diaries.Ale čo sa kníh týka tak sa mi asi viac páči twilight saga.
upírske denniky boli skor ako twilight saga takze podla mna je dost mozne ze prave mayerova kopirovala z dennikov... kedze ich nikto nepoznal a neratala s tym ze budu znovu uverejnene ... takze podl mna tie jej nadbytocne pisanie citov ...... je len kamiflaz aby sa to nepokusalo podobat na denniky ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Skús si rpečítať Pána prstenov alebo portret Doriana Graya...a hlavne v tom Dorianovi zbadáš "vláčny rozsach opisu citov"
ale nazor mam taky ze twilight aspon tak okato po niekom neopakoval ako tie denníky
2. Upírske denníky sú o niečom úplne inom ako twilight.
A ja si myslím, že twilight je celý smiešny, lebo upíri tam majú kožu ako kameň a lesknú sa na slnku čo je podľa mńa úplná hovadina, a to ja upírov milujem
A mimochodom zastávam sa kníh a seriálu True Blood
btw vyhrajte iPod nano na » iblog.pedestrian.sk
Teraz prichádza nová séria upírskych kníh. Niaka ,,upírska akadémia" (alebo tak nejak). Uvidíte. O mesiac bude zase debata o tejto knihe a po Meyerovej či dákej Smithovej ani pes neštekne. Kedy si uvedomíte, že Meyerová odštartovala veľký biznis v podobe upírov? Toto sa bude vláčiť donekonečna. Há, zrazu sa koľko kníh na túto tému objavilo, pred tým sme si stačili s klasikou Dracula od Brama Stokera. A bohužial, všetko sú to braky, žiadny orginálny nápad, jedna sa opičí po druhej, proste iným slovom povedané, veľké, naťahujúce sa nič.
Prvá kniha Vampire Diaries bola dosť na prd, veľa veľa veľa nereálnych (nie ako sci-fi a tak, ale proste úplne nelogické hlúposti) somarín tam bolo. Od druhej knihy to išlo len a len k lepšiemu. Hoci má každá (v ANJ) asi tak mierne cez 100 strán, piata má niečo cez 350, tá bola zatiaľ najlepšia. Je to aj vtipné, je tam samozrejme romantika (aj keď Elena tiež nemá bohvieakú výšku sebazáchovy, ale vždy je na tom asi tak o 120% lepšie ako Bella), čítala som to výhradne v noci a jedna scéna ma tam slušne o tej druhej ráno vydesila (čo sa Twilightu nepodarilo ani náhodou). Celkovo je to zaujímavejšie.
A seriál po prvom dieli okrem hlavných postáv už nemá akosi s knihou nič spoločné Aj keď, som rada. Zas je to o čomsi inom.
spravene
-suhlasim s tymi co tvrdia ze kto prvy pride tak berie vsetko a dalsi su uz iba opakovacie papagaje
-precital som vsetky 4 knihy Twilight a precital som aj tych 12kapitol co su napisane z pohladu
Edwarda
-rad by som si teraz po precitani vasich prispevkom precitaj aj tie denniki tak ak sa vam bude chciet
tak mi napiste kde to zozeniem
-pre tych co maju radi stareho draculu je toto nowy zaner a zrejme sa vam ani nepaci-chapem-
@Krvaaa ta koza ako kamen a ze sa lesknu na slnku je podla mna dobre lebo to ze sa na slnku
spalia je uz zastarale-obdivujem spisovatelov lebo maju uzasnu fantaziu a predstavivost-tiez sa mi
pacilo to ze meyerova im vymyslela tie schopnosti a opis citov bol podla mna akurat na mieste
-este asi tolko ze knihy su vzdy lepsie ako filmy a to sa vidi uz na Twilighte ze knihy su inac ako filmy
spravene-proste su putavejsie a mozes si postavy sam predstavit ako chces-
-pri citani Twilight som sa na tie citi pozeral s nadhladom lebo som sa nechcel do toho zazrat ako sa
stalo mojim spoluziackam+s prejavmi citov nemam dobre skusenosti
-ta Skola Noci je uplna somarina a ak mam povedat dracula ma dako nebral no je 1000x lepsi ako
tato Skola Noci(a je mi jedno aky je to drakula proste je lepsi)
knihy su preda o tom, ze kezdy si moze pisat co chce a kazdy si moze vybrat to, co chce citat a myslim, ze nadavat na nejaku knihu, ci uz som ju cital alebo necital je hlupe...ak ma to nebavi, tak to jednoducho odlozim a nebudem na to nadavat, predsa kazdy ma ine priority a nieco ine sa mu paci... a najviac hlupe je to, ked niekto nadava na nieco co vobec ale vobec necital/nevidel...
a to ste si este nevsimli, ze vzdy, ked sa objavi nejaka kniha, ktora sa stane fenomenom, tak sa odrazu zacnu predava a vydavat a pisat podobne knihy? je to proste tak, lebo trh si tu tematiku pyta a ludia su taky, ze ked si nieco precitaju, hladaju nieco podobne, ak sa im to pacilo, teda vacsina ludi, opat tu plati, ze nie vsetci sme taki isti...
to je moj nazor...
toto je zase moj nazor...skus si kliknut na www.SkolaNoci.sk myslim ze tak dako je ta stranka a kukni si co je to zac
ano, viem o com je skola noci a nie je to tak, ze sa nakazia, ale mutuje im DNA, neviem, necitala som to a poviem uprimne, planujem to citat, chcem vediet ake to je a ci to je rovnake a ci nie, podla obsahu aj tak nikdy nemozes vediet ci to je uplne rovnake, trochu pozmenene alebo uplne ine...
moj kamos povedal, ze on UD nebude citat lebo tam upiri chodia po dennom svetle a uz to je rovnake ako v T, podla mna uplne obmedzeny nazor (ved aj bola riadna diskusia)
inak dobra kniha su aj tiene v zrkadle, celu dobu nevies, ci ide o fantasy a svet upirov naozaj existuje, alebo ci je to len v hlave hlavnej hrdinky a tam ona prechadza do ich krajiny cez zrkadlo a vobec neziju na zemi...ono je to skor taka psychologicka kniha, i ked ti upiri sa tam vyskytuju
Aj tak bol, je aj bude najlepší Dracula.
A potom idú u mňa Žihadlá. Tam sú upíri beštie bez duše.
sak tieto..meyerova, smithova...nie su to nahodu nieco ako nasledovnicky Pilcherovej, Lindstromovej?