@Stephan ODPORÚČA!!!!! ---- Death by chocolate
Táto torta mala veľký úspech na oslavách našich narodenín, tak si ho môžete pripraviť aj vy. Stojí za to. Úplne poriadne čokoládový koláč.
Na korpus potrebujeme:
250 g masla
250 g (hnedého) cukru
5 vajec
125 g mletých lieskových orieškov
125 g múky s práškom do pečiva
2 lyžice kakaa
Vymiešame maslo s cukrom a postupne po jednom pridáme vajcia.
Múku, oriešky a kakao zľahka premiešame a postupne vmixujeme do cesta.
Cesto rozdelíme na dve časti, vylejeme do vymastených foriem a dáme piecť do rúry vyhriatej na 175 °C zhruba na 30-40 minút. Prípadne môžeme všetko dať do 1 formy a po vychladnutí prekrojiť.
Plnka:
250 ml sladkej šľahačkovej smotany
200 g tmavej čokolády (ideálny obsah kakaa 75 %)
niekoľko lyžíc práškového cukru (podľa chuti)
Čokoládu nalámeme do teplovzdornej misky. Smotanu dáme zovrieť, hneď stiahneme z ohňa a nalejeme na čokoládu.
Premiešame, aby sa čokoláda rozpustila.
Necháme vychladnúť, najlepšie na polhodinku v chladničke.
Potom vyšľaháme, najjednoduchšie to ide elektrickým šľahačom. Podľa chuti pridávame práškový cukor, nie každý má rád úplne horkú chuť.
A zložíme tortu: na 1 korpus natrieme necelú polovicu plnky, zakryjeme druhým korpusom a vrch a boky potrieme zvyškom plnky.
Kto nie je lenivý, môže ešte ozdobiť čokoládou navrchu. (Ja som bola lenivá.)
Dáme na pár hodín vychladnúť a potom podávame, najlepšie so šľahačkou alebo zmrzlinou.
tak take ze rozkrotiť rozok natreť maslom a tak to viem,ptm parky a mrazene veci a v skole aj na technickej mame varit lenze sme na dve skupiny rozdelení a jedna skupila chodí variť a ta druha sa uci o dreve,zeleze a take kktiny a tam som aj ja..toto neni fer
najlepsie bolo ked kamoska robila palacinky xDxDxD sa na tom doteraz rehoceme ze sme experti na palacinky xD ...palacinky 4ewer xD ....ale inac ja si vzdy navarim naco mam chut ...nemam problem varit mna to bavi
Dnes som si robila obed (Že HA-HA-HA )
Skončilo to pri niečom podivnom - špagety s kečupom, drveným nepravým lososom, syrokrémom a vajíčkom Bolo trochu nepohodlné že z toho bola taká betónová kaša, ale napočudovanie tá kombinácia bola celkom chutná
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
a samozrejme koľkÍ...
no samozrejme ze ja som expert, som expertka vo vsetkom
Táto torta mala veľký úspech na oslavách našich narodenín, tak si ho môžete pripraviť aj vy. Stojí za to. Úplne poriadne čokoládový koláč.
Na korpus potrebujeme:
250 g masla
250 g (hnedého) cukru
5 vajec
125 g mletých lieskových orieškov
125 g múky s práškom do pečiva
2 lyžice kakaa
Vymiešame maslo s cukrom a postupne po jednom pridáme vajcia.
Múku, oriešky a kakao zľahka premiešame a postupne vmixujeme do cesta.
Cesto rozdelíme na dve časti, vylejeme do vymastených foriem a dáme piecť do rúry vyhriatej na 175 °C zhruba na 30-40 minút. Prípadne môžeme všetko dať do 1 formy a po vychladnutí prekrojiť.
Plnka:
250 ml sladkej šľahačkovej smotany
200 g tmavej čokolády (ideálny obsah kakaa 75 %)
niekoľko lyžíc práškového cukru (podľa chuti)
Čokoládu nalámeme do teplovzdornej misky. Smotanu dáme zovrieť, hneď stiahneme z ohňa a nalejeme na čokoládu.
Premiešame, aby sa čokoláda rozpustila.
Necháme vychladnúť, najlepšie na polhodinku v chladničke.
Potom vyšľaháme, najjednoduchšie to ide elektrickým šľahačom. Podľa chuti pridávame práškový cukor, nie každý má rád úplne horkú chuť.
A zložíme tortu: na 1 korpus natrieme necelú polovicu plnky, zakryjeme druhým korpusom a vrch a boky potrieme zvyškom plnky.
Kto nie je lenivý, môže ešte ozdobiť čokoládou navrchu. (Ja som bola lenivá.)
Dáme na pár hodín vychladnúť a potom podávame, najlepšie so šľahačkou alebo zmrzlinou.
Skončilo to pri niečom podivnom - špagety s kečupom, drveným nepravým lososom, syrokrémom a vajíčkom Bolo trochu nepohodlné že z toho bola taká betónová kaša, ale napočudovanie tá kombinácia bola celkom chutná
@25 a take ze na sporaku iskru nemate?
Vacsinou si varim maso a ryzu. Vela energie a bielkovin to co mi treba pred treningom ale viem aj ine