Aké boli vaše prvé jazdy? Vedeli ste už ako tak jazdiť predtým ako ste išli na autoškolu? Aké boli vaše neskoršie jazdy,robili ste často chyby,či už vôbec,išlo vám to hladko,alebo vám to doteraz nejde...
nie nemal som potuchy.. po styroch jazdach som vymenil instruktora.. na 8. jazde mi to slo vyborne.. potom som dva mesiace bol prec, takze som sa vratil za volant v septembri.. ked sme zacali riesit petrzalske krizovatky tak som bol v pici a jazdil stale len horsie a horsie.. instruktor si myslel, ze som fetak.. proste nevedel som sa sustredit, spomalene reakcie.. a odvtedy som sa nedonutil vratit sa.. vodicak som vzdal.. mam averziu voci soferovaniu.. tolko moja skusenost
nejazdil som pred autoškolou a nešlo mi to poriadne počas celej autoškoly a ešte som mal takého nervózneho inštruktora , tak super
možno to bolo tým,že som bol vystresovaný, lebo na skúške to bolo celkom v poho, tak nestresuj veľa robí cvik,musíš sa do toho dostať a potom to pôjde.
nejazdila som pred autoškolou a v autoškole som sa jazdiť ani nenaučila lebo môj inštruktor bol neurotik, naučila som sa jazidť tak, že som jednoducho veľa jazdila, hlavne sama, aby som nikoho nezabila. Jazdiť sa naučíš len tak, že budeš veľa, veľa, veľa jazdit, nic viac to nechce
je jedno aky je instruktor , v autoskole sa nenaucis jazdit.. musis sa nejak prekopat cez skusky a potom az ked budes aspon rok stale jazdit sa naucis.
predtym som nejazdila, prva jazda bola hrozna, ale potom to uz islo. na rozdiel od mojej sestry som nikdy za volantom nemala strach (taky ten aaaaa ide kamion a podobne).
predtym som vobec nic nevedela.....ale ptm to slo postupne lepsie a lepsie a ptm sa mit o zapacilo takze to slo v poho... aj instrkutor bol v poho.. obcas som na vkus instrk...prislis riskovala ale vzdy sme si to enjako vysvetlili..
pred autoškolou som išiel raz na stovke keď sme ju vytiahli zo stodoly, potom raz na felicii a potom s mamou v autoškole asi 5 jázd s toho 2 boli také polhodinkové, jednu mi zarátala keď sme išli od babky po dialnici a tie tri zvyšné po Bratislave a jebla ma na skúšky, na prvý krát, žiadny problém
po roku a niečo mám cca 10 - 12 tis najazdených a len pár škrabancov pri parkovaní do garáže
@5 neurotik môj na tom zatial tak nie je,hoc mu tipujem asi 70rokov,vytočí sa len ked spravím fakt pičovinu
aj dnes som si jazdil,už aj celý šťastný že paráda zatial všetko dobre,no samozrejme že mi to do konca nevydržalo. asi na tom budem ako @1 ,budem mať averziu lebo vôbec sa na tie jazdy neteším,a to som si myslel že to bude vpohode
@aguri500 môj najväčší problém je preraďovanie,osobne si myslím,že s automatom by som nemal problém
@etelnair nepotrebujes ale nemozes jazdit autom po normalnnych cestach pokial si ho nespravis...na motokarach som jazdil od 8mych rokov a tiez vodicak netrebalo
Ja uplne v pohode mna drbal za to že nejdem do zakruty na 2 ale na 3 idem moc blizko za autom a podobné picoviny ...
Resp raz som spravil tkau picovinu ze som isiel predbehnut traktor nekukol do spetneho a zaroven ma objehalo druhé auto tka mi instrukltor strhol volant. Som bol ztoho nromalne znechutený ..
@fxx ked preradzujes nebud zbrkly a nechaj tomu cas... nepreradzuj rychlo to si budes moct dovolit ,ked to uz budes vediet .ked stalcis spojku a zaradis rychlost sucastne povoluj spojku a pridaj trochu plynu...mozno zo zaciatku by si mohol skusit len pomaly pustat spojku a az potom pridat aby si videl kde ta spojka najviac zabera.
s automatom by si problem nemal kedze tam neprerazujes
pred autoškolou som sedela v aute asi 3x, z toho dva razy ako malá tatovi na kolenách.
jazdy mi išli fajn len som sa vždy zabúdala pozerať do pravého spätného zrkadla a chodila som moc rýchlo. ale mala som vtipného inštruktora, som sa narehotala na každej jazde
na skúškach som mala malé problémy s parkovaním (je to príjemné cúvať na miesto medzi 2 jeepy, keď vám vzadu sedia 3 ľudia, cez ktorých nič nevidíte a jeden z nich je neskutočne arogantný policajt ktorý na vás zazerá) ale tak spravila som
proste stačilo napísať, že chcem, aby ma utešili, musím sa uchýliť k porovnávaniu a preto ja ťa uteším veľmi rýchlo
niekoľkokrát som prešla do protismeru
na dvanástej jazde som sa klepla s autom
nevedela som si dlho zvyknúť na to, aby som ustavične nestláčala spojku
s volantom som narábala zle, vytkol mi to aj policajt
dobrá správa (aj pre teba): vodičák mám
inak súhlasím s elzabijakom, to isté mi vravel pán, čo má odjazdených viac než tridsať rokov a môže aj učiť na vlastnú päsť.... skúšku treba prežiť, teda jazdu
pred mojou prvou jazdou som v živote nejazdila, ani nesedela na mieste šoféra (ak nerátam vtedy, ked som umývala auto ), ďalšie jazdy neboli nič moc, stále som robila chyby, skúšky som však spravila, dokonca na predposlednej jazde ma inštruktor tak nepriamo pochválil ( )
teraz sa učím jazdiť úplne inak, lebo ocino povedal, že jemu spojku ničiť nebudem, tak si zvykám na jazdenie, počas ktorého mám dosť často neutrál a nemusím pred každou zákrutou prehadzovať do dvojky.. takže aj teraz, ked už mám vodičák asi mesiac, ešte stále robím chyby (včera som sa pri predbiehaní nepozrela do spetného zrkadla- CHYBA, pretože aj auto za mnou ma predbehovalo a skoro som to nabúrala doňho)
Ja som prvý krát šoféroval 4 roky pred tým než som išiel do autoškoly (a to na aute ktoré som takmer celé rozobral a poskladal naspäť ). Pre mňa to bola viac-menej len formalita a učenie sa predpisov. Ale jazdím takým, ehm, zvláštnym štýlom... jednoducho málokto je kľudný keď som šofér . Síce idem ohľaduplne (vždy zastavujem na prechode, robím si odstupy, občas niekoho pustím...) ale mierne agresívne. Zvykol som chodiť v meste stále 50, či bola predomnou rovina kruhový alebo zákruta. Teraz sa už ale kľudním, hlavne keď veziem viacej osôb. Keď idem iba ja sám tak je mi to jedno, ale keď je ešte niekto so mnou... neodpustil by som si keby sa im mojou vinou niečo stalo.
No a s cúvaním mám občas dosť vážny problém. Najviac tak raz za čas zaparkovať (a to tiež len keď je dosť miesta) ale cúvať dlhší kus cesty... neviem no, jednoducho mi to nejde.
@aguri500 závidim Ti dlho pokukujem po kwb ale nie su €
Keď je tu už takáto téma, vyslovene neodporúčam autoškolu MP Trend na dlhých dieloch.
Jazdil som už dávno pred 18. V Autoškole som mal strašného idiota, neviem či to robil nachvál, alebo už automaticky, ale furt mi stál na spojke. Jasne som videl, že ešte stíham prejsť, plyn na podlahu, auto reve, stojím na mieste, všetci na mňa kukajú ako na šialenca a ten debil mi zas stojí na spojke... Tiež som mu niekolko krát vyslovene povedal, že som už jazdil, ale napriek tomu sme sa trtkali po parkovisku. Tak isto som mu hovoril, že rozumiem celej fukcií auta, a naozaj mi to nemusí vysvetlovať na bicykli a retiazke (čo bol úplne idiotsky príklad) a napriek tomu s tým furt otravoval. A ešte za jazdy furt niečo vyhadzoval z okna ten neandrtálec.
jazdit je lahke ale v meste som si to este neskusil vodicak budem robit buduci rok nas ucitel co robi vodicaky hovoril ze nieje az tak dobre sa vozit pred vodicakom lebo si navyknes na rozne zlozvyky ktore nemozes robit mne by robili vecsi problem testy ako jazdy auta zboznujem
@v3nty ja som tiež včera chcela obehnúť traktor.. a bolo to rovnako, lenže do toho spetného som sa pozrela trochu skôr, síce to auto za mnou skoro nabúralo (aj ked vlastne na vine som bola ja).. aspoň si z toho zoberiem ponaučenie
dnes sa mi podrailo spraviť len dva chyby,ale za to jednu priam fatálnu,druhýkrát som v tej istej zákrute vybehol na obrubník+mi tam dnes ešte aj zdochlo,a bolo zaujímave manevrovanie vycuvať to ked zamnou boli aj autá a predomnou značka a išiel som na hlavnu
a raz som sa zaradil do zleho pruhu pred kruh. objazdom a musel som čakať kym ma niekto pustí
a neustále mám pocit,že ja proste šoferovať neviem,a zaradiť jednotku a plynulo ísť je pre mňa ten najproblematickejši bod
moja prvá jazda : uuh oooh, to bol zážitok, možno som trhol aj tabulkové 0-100 síce hneď na to nasledoval pičung za "nezodpovednú jazdu" (rozumej plný kotol, až do červeného a medziplyny , ale za ten štýl to stálo
vedel som jazdiť už predtým, ale nejazdieval som moc v reále... roky rokúce som totiž drtil rôzne simulátory aj s volantom a musím povedať, že mi to fakt pomohlo !
čo sa týka problémov, tak tie z počiatku samozrejme boli... ako som bol mimo mesta cool a mal to všetko pod kontrolou, v meste prišiel stres spočívajúci v úlohe preniesť všetku tú teóriu do praxe, hneď v reálnom čase... ale to sa po čase dostavila, takže pohodička
na začiatok odporučím maximálne si osvojiť auto ! nesmieš nad jeho riadením rozmýšlať... musí to ísť automaticky
Ty vole ja nestem o autoškole ništ počuť pred tým som nešoféroval a ten inštruktor čo som ho mal no konic toľko rôznych nadávok čo spomenul na každej jazde
Ale aj keď tam som sa naučil akurád preraďovať tak v jednom mal pravdu čím viac budeš šoférovat tým ti to pôjde lepšie.
@fxx keď sa dostaneš do toho tak budeš rád že máš manuál
Moj instruktor bol v pohode, len bol dost opatrny, nutil ma chodit na jednotke cez spomalovacie prahy. Pred autoskolou som nikdy poriadne nesoferoval len tocil volantom a sedel tatovi na kolenach ked som mal 10 Na teoriu som moc nechodil, ved testy mas na internete a na skusakach je presne to iste
ten zlý pruh viem si predstaviť tie tvoje nervy, trieskajúce srdce... bože, však ma už dakto pustite!!! ... mne za tých 14 jázd zdochol asi 3/4krát motor na škodovke a na kii nerátam, lebo bola sprostá a preto som na nej nechcela už jazdiť, a samozrejme, na skúške mi musela na bravúrnom mieste (koľajnice) zdochnúť škoda, a predsa ma nechal prejsť (som myslela, že za to ma okamžite vyrazí, a prosím, nespoliehajte sa, že vás by iný nevyrazil, lebo poznám aj takých, čo im umrel motor a šli domov)
na cúvanie odporúčam surovo otvoriť okno a vyzrieť, kontrolovať/istota je guľomet... ja som skoro z okna vypadla, keď som cúvala na kužeľkách, a policajt mi dva razy povedal: výborne ste zaparkovali!!! potom mi hovoril, že očakával odo mňa bezproblémovú jazdu bol sklamaný, ja ešte viac... čo už, ďalší kolok bolo treba
@v3nty kazdy sme robili blbosti...na to ta autoskola je aby sme sa to odnaucili...napr. ja som stale prechadzal zatacky ako by som bol na pretekoch (ked oproti nic neslo... )a strasne to instruktora stvalo... taktiez som tiez mal problem so spatnymi zrkadlami ako ty
@36@zipporah môj ďalší problém,keď mi skape na križovatke a zamnou autá,to ma dokáže asi najviac nasrať a potom už vôbec nemám chuť jazdiť. síce si už dávam mega velký pozor a so spjkou aj plynom robím čo najoptarnejšie,a inštruktor mi s plynom radšej niekedy pomáha,dnes sa mi to nestalo
minule jedno hoviadko predbiehalo autoškolu (isteže bez smeroviek) a trúbilo!!! milí vodiči: NA AUTOŠKOLU SA NETRÚBI... no ale aj tak ma to rozosmialo
inak ja som bola hodená rovno do vody, v prvý deň som si prešla všetky väčšie cesty, aj tú najagresívnejšiu lokalitu, v Košiciach je to pri Hypermesku, aby ste dávali tam pozor, tí, čo sa hrnú smer Prešov, Ťahanovce sa s vami nemaznajú
ps: zatiaľ najdisciplinovanejší vodiči sú v Dolnom Kubíne
@fxx najvacsia chyba? robil som si v BA vodicak.. tam polovica vacsinou na prvy krat nespravi.. navyse nezvladala to moja psychika a nemam schopnosti na to, aby som sa sustredil na to ci ide chodec, ci ide zlava a zprava auto, ako presne vytocit aby som nejebol do auta vpredu vpravo a vlavo, do toho preradovat a nezabudat na smerovky.. neskoro som si podradoval do krizovatiek.. a milion picovin.. proste nemam na to
Pred autoškolou som vedel, kde sa auto štartuje, ako sa štartuje a ako sa pohnúť (ale na starej škodovke). Na novom Golfe to bolo značne citlivejšie, preto mi to často zdochýnalo najprv
Podľa mňa je lepšie, keď sa naučíš všetko v autoškole. Predídeš tak zlozvykom, ktoré sa dedia od starších vodičov
Napr. otec nevie cúvať podľa zrkadiel a bohužiaľ už ani ja nie, lebo na škode 120 to veru nejde
Teraz som polroka po autoškole a neviem ešte poriadne parkovať. Šikmo v pohode, kolmo sa dá, ale pozdĺžne vôbec neviem, nepoznám ten spôsob, ako sa tam dostať
Taktiež s vozíkom neviem jazdiť, ale to asi nevyužijem ja veľmi nikdy.
v Bratislave by som si vodičský nerobila v žiadnom prípade, máte tam vodičov agresívnych riadne, hlavne na tých väčších cestách... napriek tomu, podarilo sa mi prejsť ako peši cez značne veľkú vozovku pred Petržalkou smer Apollo most a tá hustá premávka, v hlavných mestách to je ako za trest
@fxx no ja som dost casto zabudala uvolnit rucnu (nielen v autoskole), ale potom som si na to nejak zvykla konecne...nejake vacsie chyby neviem ci boli, ja som mala ale strasneho nervaka instruktora, ktory bol schopny nahucat na mna aj kvoli tomu, ze babicka ide cez prechod pomaly
@bluepanter a aky je rozdiel medzi jazdou s vozikom a bez neho? ja som asi na tretej jazde nahanala s vozikom po polnej ceste cigana na skodovke ktory ma dost nebezpecne predbiehla cez plnu ciaru a nebadala som nejaky problem
keď som nastupoval do autoškoly tak som jazdil na motorke už asi 6 rokov a mal som na motorkách odjazdených okolo 15000 kilometrov, na aute som jazdil už asi rok (pravidelne každý víkend keď bolo teplo a cez leto na chalupe denne) a to som mal najazdených tiež pekných 10 litrov... Na autoškole inštruktor skonštatoval, že jazdy nepotrebujem a mal som ich neoficiálne aj tak iba šesť
noo s mojím inštruktorom zároveň chodievam teraz na preteky starý pretekár to je v autoškole bol strašný kľuďas... prvýkrát som šoférovala samozrejme s ním, lebo otec mi doma radšej nedal ani kľúče od auta začo som mu vďačná ... nehovorím že to bolo zlé, stále sa nájdu aj horší si myslím.... ale taký šedý priemer ..
akurat budem mat druhe vyrocie, co jazdim..a autoskola? bola to sranda...rad na nu spominam...raz som mal na jazdu dokonca sportove suzuki mal som dobreho instruktora
Mám strach... po prečítani tejto diskusie uvažujem o tom, že začnem jazdiť BUSom česť vinimkam ... moje presvedčenie, že všetci čo idu po cestach vedia čo robia zmrzlo ale nič v zlom .... maš mamu v autoškole ako inštruktorku @edisek a ty škrabneš pri vjazde do garaže ... parkovanie na veľkych prarkoviskach medzi auta musi byť sranda
@buffer skrabnem lebo mame pozdlzny dvor a aj dom, cize cuvam do praveho uhla co je na felici tazke umenie lebo to ma otrasny polomer otacania, ale to sa stalo dva tri razy ked som to nemal v oku, teraz uz zacuvam aj bez zrkadielka
@fxx ja som mal dosť problém de je lava a prava jeď ma poslal do prava a a ja jeb ho ľava
a tiež mi dosť križovatky ma jedovali tak mi ju nakreslil a vysvetlil a potom ete rozbeh do kopca aj ten najmenší som robil cez ručnú
no najviac v čom bol problém bola nervozita to sme si normálne aj fajčiarske dávali
nervozita bíva aj to najhoršie
očuj u mňa to všetko prešlo až keď som začal jazdiť sám nikto pri mne nesedel a nebol som nervózny a tak povediac to bolo šokom lebo ako neskúsený šofér v prvej robote sa ma šéf spýtal či mám vodičák že áno a poslal ma do Nitri a tak to začalo služobné auto aj na súkromný účel a jazdil som
Nervozita strach atď. je minulosť dá sa povedať že ma na ceste ništ nerozhádže
@edisek ja cuvam do kopca a 180° a dvor je široky ale zaplneny a je tam cesta akurat 3m ... môj stary tiež inštruktor v autoškole ...ja zas mam problem s tym, že keď presedlam z PV3S na normalny osobak čo ma synchron tak preraďujem s medziplynmi a to robi staremu "ohromnu" radosť
@buffer cúvačka to je treba mať nacvičené, kebyže mám parkovať do stredu garáže tak to je pohoda ale musím ku stene inak neprejdeme do pivnice
@aguri500 s tými zákrutami som to aj ja spravil mame troška bola cesta z kopca tak sa aj to htpčko rozbehlo a jak som letel tak šup vnútrom a uz som skoro šiel domov peši
@fxx : tak zo začiatku toho bolo veľa, ja som sa hlavne brala kraj, lebo som sa bála protiidúcich áut. A inštruktor mi po 7 jazde povedal, že som dosť neschopná. Ako hovorím naučiť sa jazdiť som musela sama. Dnes jazdím už kam len chcem a vôbec s tým nemám problémy.
zo zaciatku som jazdil jak blazon,proste som nechcel aby ma ostatne auta predbiehali a vraveli si jeziiis pomala autoskola...tak som lietal jak blazon ,ale to nieje dobre...robil som vela chyb a inspektor casto za mna keroval...ale nastastie som si uvedomil co je pri jazdeni dolezite a teraz su vsetci ktorych som viezol s mojim jazdenim velmi spokojni zatial...
u mňa to budú dva roky, čo mám vodičák a na to obdobie spomínam s úsmevom. Bola sranda a učila som sa rýchlo. Aj ked nie hned od začiatku som bola šikovná. (ach) Bála som sa, no teraz nič neľutujem.
Ked som mala prvu jazdu, ucitel ma zacal surovo obviovat slovami "Zuzanko, ale vy esedite za volantem poprve!" . Pri druhej som mu to vyhovarala. A ked nam to pri tretej skapalo v strede krizovatky a ja som presla na cervenu, pricom vo vedlajsom pruhu stali zdeseni policajti uveril . Ten semafor bol dobry odzub - on ma normalne donutil zacuvat naspat !!!
@23 Na teorie som chodila, lebo som to mala cele vybavene ako sukromne hodiny a ASI by si to vsimol, keby som chybala . A hlavne som mavala vacsinou jazdu aj teoriu po sebe a dokonca mi to aj pomohlo nieco si zapamatat, ked som si to vypocula . Ono so soferovanim samotnym by to nebol taky problem, ale dodrziavat vsetky pravidla, to uz je ine .
@fxx ja som robila najväčšiu chybu (teda, vlastne to ani chyba nebola, lebo ja som za to vážne nemohla!), že mi pravidelne na každej jazde skapalo auto.. niekedy "len" trikrát, inokedy aj šesť.. konečne na poslednej jazde mi auto neskapalo, to som sa strašne tešila
a tiež ako ty píšeš, ked som sa hlavne do nejakých malých kopcov rozbiehala, mi to skapalo kvôli tomu, že za mnou už boli dalšie autá a ja som bola strašne nervózna.. hlvané je vykašlať sa na ostatných
a neviem, vraj som rýchlo preraďovala, ocino mi zas vyčíta, že preraďujem pomaly.. potom som párkrát behla len tak do zákruty, aj ked som poriadne nevidela, a povedala som, že šak ja som videla ( a že vraj ako som mohla vidieť, ked tam bol plot).. ale treba si dávať pozor, lebo potom budeš mať na svedomí nielen seba, ale aj auto a spolujazdcov
a ozaj, nedodržiavam rýchlosti nejak si na to nemôžem zvyknúť.. v dedine sa spamätám až po prá metroch, že idem sedemdesiatkou.. tiež cez železničné idem rýchlo.. ale to všetko chce len cvik (že vraj)
Tak dnes mi skapalo len raz! síce tak,že všetci zamnou kvoli mne nestihli zelenu
ale za to sa mi podarila parkrat nova pičovina,že nezaradim jednotku a chcem isť
ináč si myslím že dnes celkom pohoda,síce len celkom,ale dalo sa,na toho inštruktora kašlem,podla mňa robí hned zo všetkeho vedu a dalo by sa aj kludnejšie hovoriť
jazdiť som sa naučil v need for speed... a iných automobilových hrách. večne s manuálnou prevodovkou.. len občas to teraz preženiem s rýchlosťou... Najradšej by som si teraz zajazdil dajake brutálne rally alebo proste okruhovku.. to je môj tajný sen
bwt. nalepšia sranda bola keď som prvýkrát sadol za volant octávie... (rovno z traktora ) noo a tak som "jemne" šlápol brzdu aa tatko mi skončil na prístrojovke
@kolini prajem prijemnu zabavu pri cuvani a rozbehu spiatočkou do kopca my sme mali taku dlhu ulicu so zakrutami a blbosťami 2km a hura cuvať prve stredom potom po jednom alebo druhom okraji
No tak ja si ju práve robím a celkom je to v pohode, inštruktori sú strašne v pohode..teda s dvomi chodím a tí sú v pohode obaja...začiatky sú ťažšie , potom to už ide.. netreba to vzdať. Šoférovanie je easy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
76 komentov
btw. soferovat sa naucis neboj to zvladne kazdy , tazsie je potom nespravit chybu.
možno to bolo tým,že som bol vystresovaný, lebo na skúške to bolo celkom v poho, tak nestresuj veľa robí cvik,musíš sa do toho dostať a potom to pôjde.
inač ja som tieš pred autoškolou jazdil ale len tak raz dva razy za mesiac a to v terene a nie na ceste
ale autoškola je v pohode počas jazdy som robil drobne chyby ale postupne som sa zlepšoval a na skuškach som šiel ako nikdy
po roku a niečo mám cca 10 - 12 tis najazdených a len pár škrabancov pri parkovaní do garáže
aj dnes som si jazdil,už aj celý šťastný že paráda zatial všetko dobre,no samozrejme že mi to do konca nevydržalo. asi na tom budem ako @1 ,budem mať averziu lebo vôbec sa na tie jazdy neteším,a to som si myslel že to bude vpohode
@aguri500 môj najväčší problém je preraďovanie,osobne si myslím,že s automatom by som nemal problém
Resp raz som spravil tkau picovinu ze som isiel predbehnut traktor nekukol do spetneho a zaroven ma objehalo druhé auto tka mi instrukltor strhol volant. Som bol ztoho nromalne znechutený ..
s automatom by si problem nemal kedze tam neprerazujes
jazdy mi išli fajn len som sa vždy zabúdala pozerať do pravého spätného zrkadla a chodila som moc rýchlo. ale mala som vtipného inštruktora, som sa narehotala na každej jazde
na skúškach som mala malé problémy s parkovaním (je to príjemné cúvať na miesto medzi 2 jeepy, keď vám vzadu sedia 3 ľudia, cez ktorých nič nevidíte a jeden z nich je neskutočne arogantný policajt ktorý na vás zazerá) ale tak spravila som
niekoľkokrát som prešla do protismeru
na dvanástej jazde som sa klepla s autom
nevedela som si dlho zvyknúť na to, aby som ustavične nestláčala spojku
s volantom som narábala zle, vytkol mi to aj policajt
dobrá správa (aj pre teba): vodičák mám
inak súhlasím s elzabijakom, to isté mi vravel pán, čo má odjazdených viac než tridsať rokov a môže aj učiť na vlastnú päsť.... skúšku treba prežiť, teda jazdu
pred mojou prvou jazdou som v živote nejazdila, ani nesedela na mieste šoféra (ak nerátam vtedy, ked som umývala auto ), ďalšie jazdy neboli nič moc, stále som robila chyby, skúšky som však spravila, dokonca na predposlednej jazde ma inštruktor tak nepriamo pochválil ( )
teraz sa učím jazdiť úplne inak, lebo ocino povedal, že jemu spojku ničiť nebudem, tak si zvykám na jazdenie, počas ktorého mám dosť často neutrál a nemusím pred každou zákrutou prehadzovať do dvojky.. takže aj teraz, ked už mám vodičák asi mesiac, ešte stále robím chyby (včera som sa pri predbiehaní nepozrela do spetného zrkadla- CHYBA, pretože aj auto za mnou ma predbehovalo a skoro som to nabúrala doňho)
takže.. veľa šťastia na cestách
Vy ste na tie teórie chodili?
No a s cúvaním mám občas dosť vážny problém. Najviac tak raz za čas zaparkovať (a to tiež len keď je dosť miesta) ale cúvať dlhší kus cesty... neviem no, jednoducho mi to nejde.
@aguri500 závidim Ti dlho pokukujem po kwb ale nie su €
Jazdil som už dávno pred 18. V Autoškole som mal strašného idiota, neviem či to robil nachvál, alebo už automaticky, ale furt mi stál na spojke. Jasne som videl, že ešte stíham prejsť, plyn na podlahu, auto reve, stojím na mieste, všetci na mňa kukajú ako na šialenca a ten debil mi zas stojí na spojke... Tiež som mu niekolko krát vyslovene povedal, že som už jazdil, ale napriek tomu sme sa trtkali po parkovisku. Tak isto som mu hovoril, že rozumiem celej fukcií auta, a naozaj mi to nemusí vysvetlovať na bicykli a retiazke (čo bol úplne idiotsky príklad) a napriek tomu s tým furt otravoval. A ešte za jazdy furt niečo vyhadzoval z okna ten neandrtálec.
..kvak..
@christopherpd to hej je to velmi financne narocne...
dnes sa mi podrailo spraviť len dva chyby,ale za to jednu priam fatálnu,druhýkrát som v tej istej zákrute vybehol na obrubník+mi tam dnes ešte aj zdochlo,a bolo zaujímave manevrovanie vycuvať to ked zamnou boli aj autá a predomnou značka a išiel som na hlavnu
a raz som sa zaradil do zleho pruhu pred kruh. objazdom a musel som čakať kym ma niekto pustí
a neustále mám pocit,že ja proste šoferovať neviem,a zaradiť jednotku a plynulo ísť je pre mňa ten najproblematickejši bod
vedel som jazdiť už predtým, ale nejazdieval som moc v reále... roky rokúce som totiž drtil rôzne simulátory aj s volantom a musím povedať, že mi to fakt pomohlo !
čo sa týka problémov, tak tie z počiatku samozrejme boli... ako som bol mimo mesta cool a mal to všetko pod kontrolou, v meste prišiel stres spočívajúci v úlohe preniesť všetku tú teóriu do praxe, hneď v reálnom čase... ale to sa po čase dostavila, takže pohodička
na začiatok odporučím maximálne si osvojiť auto ! nesmieš nad jeho riadením rozmýšlať... musí to ísť automaticky
Ale aj keď tam som sa naučil akurád preraďovať tak v jednom mal pravdu čím viac budeš šoférovat tým ti to pôjde lepšie.
@fxx keď sa dostaneš do toho tak budeš rád že máš manuál
Ono to postupne prišlo
Chyby som robila nonstop. Aj na predposlednej jazde a školácke. Nemala som bezchybnú jazdu
na cúvanie odporúčam surovo otvoriť okno a vyzrieť, kontrolovať/istota je guľomet... ja som skoro z okna vypadla, keď som cúvala na kužeľkách, a policajt mi dva razy povedal: výborne ste zaparkovali!!! potom mi hovoril, že očakával odo mňa bezproblémovú jazdu bol sklamaný, ja ešte viac... čo už, ďalší kolok bolo treba
inak ja som bola hodená rovno do vody, v prvý deň som si prešla všetky väčšie cesty, aj tú najagresívnejšiu lokalitu, v Košiciach je to pri Hypermesku, aby ste dávali tam pozor, tí, čo sa hrnú smer Prešov, Ťahanovce sa s vami nemaznajú
ps: zatiaľ najdisciplinovanejší vodiči sú v Dolnom Kubíne
Podľa mňa je lepšie, keď sa naučíš všetko v autoškole. Predídeš tak zlozvykom, ktoré sa dedia od starších vodičov
Napr. otec nevie cúvať podľa zrkadiel a bohužiaľ už ani ja nie, lebo na škode 120 to veru nejde
Teraz som polroka po autoškole a neviem ešte poriadne parkovať. Šikmo v pohode, kolmo sa dá, ale pozdĺžne vôbec neviem, nepoznám ten spôsob, ako sa tam dostať
Taktiež s vozíkom neviem jazdiť, ale to asi nevyužijem ja veľmi nikdy.
@buffer skrabnem lebo mame pozdlzny dvor a aj dom, cize cuvam do praveho uhla co je na felici tazke umenie lebo to ma otrasny polomer otacania, ale to sa stalo dva tri razy ked som to nemal v oku, teraz uz zacuvam aj bez zrkadielka
a tiež mi dosť križovatky ma jedovali tak mi ju nakreslil a vysvetlil a potom ete rozbeh do kopca aj ten najmenší som robil cez ručnú
no najviac v čom bol problém bola nervozita to sme si normálne aj fajčiarske dávali
nervozita bíva aj to najhoršie
očuj u mňa to všetko prešlo až keď som začal jazdiť sám nikto pri mne nesedel a nebol som nervózny a tak povediac to bolo šokom lebo ako neskúsený šofér v prvej robote sa ma šéf spýtal či mám vodičák že áno a poslal ma do Nitri a tak to začalo služobné auto aj na súkromný účel a jazdil som
Nervozita strach atď. je minulosť dá sa povedať že ma na ceste ništ nerozhádže
@aguri500 s tými zákrutami som to aj ja spravil mame troška bola cesta z kopca tak sa aj to htpčko rozbehlo a jak som letel tak šup vnútrom a uz som skoro šiel domov peši
a tiež ako ty píšeš, ked som sa hlavne do nejakých malých kopcov rozbiehala, mi to skapalo kvôli tomu, že za mnou už boli dalšie autá a ja som bola strašne nervózna.. hlvané je vykašlať sa na ostatných
a neviem, vraj som rýchlo preraďovala, ocino mi zas vyčíta, že preraďujem pomaly.. potom som párkrát behla len tak do zákruty, aj ked som poriadne nevidela, a povedala som, že šak ja som videla ( a že vraj ako som mohla vidieť, ked tam bol plot).. ale treba si dávať pozor, lebo potom budeš mať na svedomí nielen seba, ale aj auto a spolujazdcov
a ozaj, nedodržiavam rýchlosti nejak si na to nemôžem zvyknúť.. v dedine sa spamätám až po prá metroch, že idem sedemdesiatkou.. tiež cez železničné idem rýchlo.. ale to všetko chce len cvik (že vraj)
ale za to sa mi podarila parkrat nova pičovina,že nezaradim jednotku a chcem isť
ináč si myslím že dnes celkom pohoda,síce len celkom,ale dalo sa,na toho inštruktora kašlem,podla mňa robí hned zo všetkeho vedu a dalo by sa aj kludnejšie hovoriť