Fórum pridal Pubertslatinocelny, 6. 11. 2018 12:20 do kategórie Jedlo. Pozri ďalšie diskusie tohto používateľa >

Veľké praženičie hlasovanie Birdzu. Mám rad praženicu:

0
Pubertslatinocelny

31 ročný muž
konské-e zuby

  1. 1
    15,8% ľudí
    robenú na masle
  2. 2
    7,9% ľudí
    robenú na oleji
  3. 3
    6,6% ľudí
    riedku
  4. 4
    14,5% ľudí
    stredne hustú
  5. 5
    5,4% ľudí
    hustú
  6. 6
    7,5% ľudí
    čistú (bez ďalších vecí (okrem korenín))
  7. 7
    16,2% ľudí
    na cibuľke
  8. 8
    7,1% ľudí
    na slanine
  9. 9
    4,1% ľudí
    na klobáse
  10. 10
    7,1% ľudí
    na zelenine?
  11. 11
    4,6% ľudí
    jemnej textúry
  12. 12
    3,3% ľudí
    s hrudkami vajec
  1. 1
    19,8% ľudí
    robenú na masle
  2. 2
    7,8% ľudí
    robenú na oleji
  3. 3
    6,0% ľudí
    riedku
  4. 4
    14,7% ľudí
    stredne hustú
  5. 5
    6,0% ľudí
    hustú
  6. 6
    8,6% ľudí
    čistú (bez ďalších vecí (okrem korenín))
  7. 7
    16,4% ľudí
    na cibuľke
  8. 8
    5,2% ľudí
    na slanine
  9. 9
    3,4% ľudí
    na klobáse
  10. 10
    6,9% ľudí
    na zelenine?
  11. 11
    3,4% ľudí
    jemnej textúry
  12. 12
    1,7% ľudí
    s hrudkami vajec
  1. 1
    12% ľudí
    robenú na masle
  2. 2
    8% ľudí
    robenú na oleji
  3. 3
    7,2% ľudí
    riedku
  4. 4
    14,4% ľudí
    stredne hustú
  5. 5
    4,8% ľudí
    hustú
  6. 6
    6,4% ľudí
    čistú (bez ďalších vecí (okrem korenín))
  7. 7
    16% ľudí
    na cibuľke
  8. 8
    8,8% ľudí
    na slanine
  9. 9
    4,8% ľudí
    na klobáse
  10. 10
    7,2% ľudí
    na zelenine?
  11. 11
    5,6% ľudí
    jemnej textúry
  12. 12
    4,8% ľudí
    s hrudkami vajec
Odozva

Názory k téme

  1. 1
    Pubertslatinocelny

    31 ročný muž
    konské-e zuby

    A tých, ktorí majú potrebu napísať sem nejakú múdosť na štýl "chýba mi tu možnosť nejem vajcia/nemám rád praženicu a podobne", pozývam založiť si vlastné fórum o tom, akú praženicu ľudia nejedia. :D Toto je pre tých, ktorí jedia a ak nie ste relevantní respondenti, nie je na tom nič zlé a nie sú tu možnosti pre vás :)
  2. 2
    Hnisavica

    hrá sa, že má 2 roky
    ...a tým myslím tam dole

    Sry, ale ja jem škvareninu.
  3. 3
    Pubertslatinocelny

    31 ročný muž
    konské-e zuby

    @hnisavica škvarelinu?
  4. 4
    Pubertslatinocelny

    31 ročný muž
    konské-e zuby

    @hnisavica o 3 hodky zalozim hlasovanie o skvarenine :D ale budu len dve moznosti "viem co to je" "neviem, co to je" (:
  5. 5
    Hnisavica

    hrá sa, že má 2 roky
    ...a tým myslím tam dole

    Presne tak, ale chcel som byť v súlade s KSSJ :D Taktiež som chcel niekoho vyprovokovať, aby ma tagol, lebo surfrock a jeho sused, čo mu fúkal do bytu prach, mi včera nechali fantómové tagnutie :D
  6. 6
    Pubertslatinocelny

    31 ročný muž
    konské-e zuby

    @hnisavica ved ja ta tagnem mile rad vzdy, staci povedat :-*
  7. 7
    Feelagain

    21 ročné dievča
    based in Brno

    milujem vajcia :D
  8. 8
    Mnichovcan

    23 ročný chalan
    Nemecko

    Na tanieri alebo aspoň na doske
  9. 9
    Poppyseed

    24 ročné dievča

    Najma nie riedku a na oleji, inak vsetky ostatne verzie mi smakuju.
  10. 10
    Mielikki

    hrá sa, že má 1 rok
    Femiarmy Birdzu

    V podstate hocijakú, pre prehľadnosť som ale označila možnosť, ktorú jem najčastejšie
  11. 11
    Salora

    hrá sa, že má 2 roky
    Oostende - Kappelmeister Birdzu

    @Pubertslatinocelny samozrejme výhradne na masle, musi byt riedka ale zase nie surova, pripravovaná na platničke nie na priamom ohni, niekedy čistá, niekedy na slaninke, niekedy na cibuľke, niekedy oboje, cibuľka je výborná aj jarná, nakrájaná musí byť maximálne nadrobno, slaninka tiež na malé kúsky, tak stredne prerastená a nie až príliš slaná ale dobre vyúdená... taktiež nie príliš veľa soli, praženička musí mať po príprave stále jemnú maslovú príchuť... najlepšia je vtedy, keď sa robí z akéhokoľvek množstva vajec ale vždy + 1 žĺtko naviac a musí sa počas celej prípravy bez prestávky miešať najlepšie metličkou, aby to bola pekne homogénna hmota, žiadne zrazeniny, najlepšie je habarkou dobre "rozkvrdlať" vajcia ešte pred prípravou v pohári a pridať aj štipku čierneho korenia... keď je hotová, musí sa do misky alebo na tanier dať "vyliať" nie vyklopiť alebo vyškrabať z panvice či hrnca... odporúčam práve kvôli miešaniu pripravovať ju radšej v hrnci ako na panvici, hrniec keď už tak vyšši a s menším priemerom dna, teda plochy, ktorá je v kontakte s tepelným zdrojjom... a je gastronomický vandalizmus jesť ju priamo z nádoby, v ktorej sa pripravovala! Praženica je najsamlepšia s chlebom, žiadne biele pečivo. Tesne pred konzumaciou sa može už priamo na tanieri alebo v miske vylepšiť jemným popraškom červenej sladkej papriky, pripadne troma kvapkami kvalitneho kečupu. A samozrejme - úplne najlepšia je vtedy, ak sú k dispozícií domáce vajcia s krásne tmavými žĺtkami (hehe)

    a ak by chcel niekto recept na výbornu vaj. pomazánku z praženice, syrovú roládu alebo domáci vaj. šalát, rád poskytnem (hehe)
  12. 12
    Pubertslatinocelny

    31 ročný muž
    konské-e zuby

    @salora omg ,vidim, ze ty si tu dosiahol podobny diskusný rauš ako ja predvcerom vo fore o aktoch x :D

    diky za vycerpavajucu odpoved

    (inac, ked napises prispevok do fora, tak zakladatel fora dostane o tom notifikaciu aj tak, takze ho nemusis taggovat este aj)
  13. 13
    Subarnica

    22 ročné dievča

    My do toho dávame párok na kolieska ;)
  14. 15
    Salora

    hrá sa, že má 2 roky
    Oostende - Kappelmeister Birdzu

    @pubertslatinocelny praženica je veda a umenie, nie je to vôbec jednoduchá záležitosť (hehe)

    ja viem... ale som zvyknutý klikať na "zareaguj" a vždy to vtedy samozrejme tagne ;P (hehe)
  15. 16
    Mariquittka

    25 ročná žena
    Kežmarok

    To co som oznacila+ este mam rada s paprikou, hubami - hlavne sampinony, hlivy, kuriatka a s karfiolom ako mozocek :)
  16. 17
    Pubertslatinocelny

    31 ročný muž
    konské-e zuby

    @mariquittka vidis, s hubami som zabudol! to je hruby prehresok - ale zas ja s hubami nemam rad, tak to asi preto :D

    @salora nesuhlasim ani trochu, ale v pohode :D
  17. 18
    Salora

    hrá sa, že má 2 roky
    Oostende - Kappelmeister Birdzu

    @pubertslatinocelny s čím nesúhlasíš? (hehe)
  18. 19
    Pubertslatinocelny

    31 ročný muž
    konské-e zuby

    @salora prestan ma taggovat uz fakt :D
    nesuhlasim s tvojim aristokratickym pristupom ku prazenici.
  19. 20
    Riddler

    25 ročný muž
    Turiec

    Robenú na bravčovej masti s hubami.
  20. 21
    Salora

    hrá sa, že má 2 roky
    Oostende - Kappelmeister Birdzu

    @pubertslatinocelny ja som ako mylý kidík... čim viac mi budes nieco zakazovat, tym viac to budem robiť (hehe)

    môžeš s mojim postojom k praženici nesúhlasiť, môžeš byť proti nemu ale to je asi tak všetko, čo s tým môžeš robiť (hehe) a ako vieš, že ja som založením monarchista? si mi polichotil (cmuk)
  21. 22
    Torpedo08

    27 ročný muž
    kOkOtOvO

    To je moc moznosti zas si nevim vybraaat :,(
  22. 23
    Sugy1

    24 ročný chalan
    Paradise circus

    Najdôležitejšie kritérium si zabudol, množstvo. Za mna VELA VELA.
  23. 24
    Autistik

    25 ročný muž

    Som diskriminovaný, lebo sa nemožem vyjadriť :(
  24. 25
    Campino

    25 ročná žena
    retardovana šošonka na uteku

    A ja ze co mi v tej ankete chyba :) huby.. Prazenicu s hubami...chcem.hned teraz..
  25. 26
    Salora

    hrá sa, že má 2 roky
    Oostende - Kappelmeister Birdzu

    @campino vyjadrenie mykológa:

    "Ku skupine bielkovín patria hliva ustricová a shiitake. Všetky ostatné druhy húb, ako sú šampiňóny, dubáky alebo kuriatka, patria k zelenine a môžu byť kombinované s ďalšími druhmi bielkovín."

    takže pokojne označ praženicu so zeleninou (hehe)
  26. 27
    Erixa

    21 ročné dievča
    Raxacoricofallapatorius

    Na masielku s cibulkou a paprikou zelenou :) mňam
  27. 28
    Campino

    25 ročná žena
    retardovana šošonka na uteku

    @salora ktory kkt to dal k zelenine?
  28. 29
    Salora

    hrá sa, že má 2 roky
    Oostende - Kappelmeister Birdzu

    @campino nevieš, kto je mykológ? (hehe)
  29. 30
    Poke

    tvári sa, že má 6 rokov
    Prešov

    francúzsku krémovú na pare :D
  30. 31
    Salora

    hrá sa, že má 2 roky
    Oostende - Kappelmeister Birdzu

    @poke a cim viac % smotana, tým lepšie (hehe) my používane 45 % (cmuk)
  31. 32
    Mezomus

    hrá sa, že má 1 rok
    asshole birdzu!

    @poke len keby sa to cloveku chce robit :D

    prazenica len na masle a riedka! a smotanka na zjemnenie! a pekne na hrianku! mnam!
  32. 33
    Poke

    tvári sa, že má 6 rokov
    Prešov

    @salora ako praženicový profík by si mal vedieť, že žiadna smotana ani mlieko do praženice nejde :P kompenzuje sa to maslom, ktoré sa pridá i nakoniec - rovnako soľ a korenie idú úplne nakoniec keď je hotová kvôli tomu aby sa nevylúčila voda a ostalo to krémové.

    môže sa pridat i Crème fraîche nakoniec namiesto masla
  33. 34
    Salora

    hrá sa, že má 2 roky
    Oostende - Kappelmeister Birdzu

    @poke síce nie som žiaden prazenicovy profik, o tom nikde nepisem, len mam prazenicu velmi rad ale ako zmienovateľ francúzskej praženice (ktorá sa mimochodom nerobí nijakým iným spôsobom než na pare) (hehe) by si mal vedieť, že súčasťou francúzskej praženice je smotana... a čo je v samotnej podstate crème fraîche? (hehe) a kde píšem o nejakom mlieku?
  34. 35
    Sugy1

    24 ročný chalan
    Paradise circus

    @subarnica tým by som sa nechválil :(
  35. 36
    Bonalise

    21 ročné dievča
    Bratislava

    Nechutí mi :(
  36. 37
    Antifunebracka

    29 ročný muž
    strbak birdzu

    Ja mám rád len žĺtka.
  37. 38
    Lawr

    18 ročné dievča

    Tu vec moc nejem a je to dirty :D nevegan a tučné. Ale v prvom rade poriadne osolena musí byť.
  38. 39
    Zelinka

    21 ročné dievča
    Košice

    slaninu nemusím tak mám alternatívu šunku :)
  39. 40
    Vreskot000

    31 ročný muž

    mal som dneska rano po dlhom čase, celkom super :)