Je podľa Vás vekový rozdiel 20 rokov medzi Mužom (chalanom) a Ženou (dievčaťom) veľký? Napíšem to narovinu. Mám 37 rokov (nie 32) a tá po ktorej túžim, ktorú chcem, ktorú ľúbim má 17. Nechcem tu písať unáhlené závery, možno ma niekto za to odsúdi ale vyja
druhí* .. a ak to chcete obaja tak to skúste a uvidíte aký má sakra zmysel riešiť takéto veci pred vzťahom??? je evidentné že ty to chceš neviem ako je na tom ona ale na čo robíš takéto prieskumy? .. je to tvoj vzťah alebo náš?!
Podľa mňa je to dosť.. Po prvé je psychicky nezrelá - baby v jej veku vážne nevedia čo od života očakávať a keď to zistia, možeš ostať nemilo prekvapený. Po druhé - po pár rokoch spolužitia môžeš takisto nemilo zistiť, že vlastne tvoja "jebačka" má mladšieho milenca pretože ty jej už stačiť nebudeš, a povedzme si narovinu, starý pupkatý chlap nie je pre mladú babu atraktívny... to je jednoducho fakt. a za ďalšie .. nechcem vedieť ako sa zatvári jej otec keď sa to dozvie
@feichang "Ak to nemá byť to pravé a práve kvôli tomu vekovému rozdielu tak to zistíš po čase " ..nikomu tým neublížia ak to skúsia, môžu zažiť veľa pekných chvíl a zážitkov a ked obaja prídu na to, že majú odlišné pohlady môžu sa rozísť v dobrom
noo..trochu privela mas, ale si rozmysli co chces, kratky vztah-romanik ci nieco vaznejsie?..o 13 rokov uz budes 50-tnik a ona mlada 30-nicka...ak si v perfektnej fyzickej a psychickej kondicii, tak by to nemal byt problem..inak smola...a 17 ta aj tak skor ci neskor opusti, pre nu to este nie je take vazne si myslim......
Láska vek nepozná...čo sa týka partnerstva medzi mužom a ženou, tam to už môže byť problém...ale nemusí. Ak to chceš a chce to ona, tak nie je čo riešiť nie?
Celé je to hrozne dlhý príbeh. Ona sa bojí dať sa so mnou dokopy a nie preto žeby nechcela. Ale prečo sa bojí? Pretože je to zapríčinené voľakou psychopatickou osobou ktorá mi znepríjemňovala život ešte v čase kedy som tu už teraz 17 ročnú slečnu ešte nepoznal. Tú dievčinu o ktorú mám záujem a ktorej sa nemienim vzdať poznám už štvrtý rok.
Samozrejme že sú tam veľké rozdiely. Mentálne, životné. Ona má kamarátov 17 ročných ty 37 ročných. Keď si vyjde s tebou a tvojimi kamošmi bude sa cítiť ako v objatí starých ponožiek.
@veroniques vyhrala si hej, moze to tak byt. ale som skepticka. budu musiet prekonat viac nez vlastne rozpory a vek, a to este predsudky ostatnych, mozno aj rodiny.
a nikomu tym neublizia, ak je chlap skutocne slobodny...
Pri veku 17 rokov je to určite veľa, keby to bolo 70-90 tak to je v pohode. Ale dievča ešte nevie čo chce a jej rodičia si myslím, že tiež nesú nadšení že bude mať muža o 20 rokov staršieho. Aspoň mne by to vadilo na mojej dcére keby som mal.
@peter06601 v určitom momente vekový rozdiel z hľadiska morálneho prestáva byť dôležitý, pre mňa osobne je to v momente keď obe strany dosiahnu oficiálnu plnoletosť, 17 je k nemu dostatočne blízko. to je z tohto hľadiska.
z toho prakticko/psychického... si to ja osobne neviem dosť dobre predstaviť, ale kamarátka mala na strednej podobný vzťah a síce nevydržal, ale nebol až taký zlý.
takto ti poviem: hromada až väčšina ľudí na to bude reagovať asi pomerne divne/negatívne, aj keď nemajú poriadny dôvod. medzi vami to po čase na mnohých veciach začne byť vidno. ide hlavne o to či dané veci budete nejak vedieť a chcieť vyriešiť, na tom to stojí a padá.
ďalšia vec je rozdiel v cieľoch, síce som už stretol zopár ženských čo už v tomto veku viacmenej plánovali a budovali budúcnosť a chceli partnera s ktorým si vedeli predstaviť rodinu a deti, ale štatisticky je takých stále minimum. takže ak si natrafil na takú ktorá už teraz myslí takto, mohlo by to byť relatívne v pohode, lebo už aj ty by si asi hľadal niečo trvalejšie, ak by si mal na výber. ak si však narazil na takú štatisticky typickú, ktorá proste chce niekoho na zábavu a príjemne strávené chvíle a ďalej za to nemyslí, tak tam asi vznikne najväčší problém.
zhrnutie: pre mňa osobne z hľadiska morálneho viacmenej akceptovateľné, problémy vzniknú len z praktických dôsledkov toho rozdielu, ale nevyriešiteľné teoreticky asi nie sú.
podľa mňa je a neskutočne veľký, ja mám sedemnásť a veľmi mi bolo proti srsti začať si niečo s 25-ročným, pretože tých osem rokov medzi nami sa mi zdalo, a aj zdá, veľmi veľa, keď si uvedomím, že on má po výške a ja som len na strednej a všetko ostatné... no a plus ešte dvanásť rokov, to je vážne veľa, veď by si jej mohol byť otcom...
@peter06601 sorry, ale ano, takyto vekovy rozdiel sa da....ale slecna by mala mat aspon 25 (aj viac.......lebo to uz je vacsinou vyformovana, zena, kt. vie, co chce)...akokolvek ma teraz budu 17tky presviedcat o opaku.....(mam ich okolo seba dost, ekdze pracujem s maldezou...) este stale sa vyvijaju, halvne nazorovo, rozumovo......prooste myslenie sa meni......okrem toho, mam dalsiu otazku....37rocny muz....je sam, nezdany, nezenaty, ma zaujem o 17tky.....nieco nie je v poriadku (aspon z mojho pohladu)......sorry za uprimnost, ale pre mna 37rocny muz, ak je ok, uz je davno niekde usidleny (bud ma rodinu, alebo aspon vztah.....a neriesi 17tku...)...hmmm (moj pohlad)
Jej otec je policajt. To len tak na okraj. A zato nespravil nič. A pritom vie o mne stále keď som v Novákoch, v blízkosti toho dievčaťa alebo ak chcete jeho dcéry.
hmm mám 23 a 17 ročné mi prídu príliš mladé. Nejde len o to že by to bol veľký rozdiel ale myslím že je aj nezdravý. Keby mala aspoň 20 tak pochopím ale 17 to je podľa mňa stále ešte dieťa.
Keď potrebuješ uistenie vo virtuálnej realite, tak nechápem, prečo po nej túžiš. Keby si po nej podľa mňa skutočne túžil, namiesto birdzu píšeš jej. Znie to choro a keď si predstavím taký pár tak by bol poriadne škaredý. Rovný ročného si hľadá. Ak sa dáte dokopy tak by ste boli si rovní len v nejakom zúfalstve a to sa mi nepáči.. Ako by si si chcel dačo dokazovať. Nechápem, čo by mne mohol ponúknuť nejaký 37 ročný. Čo by sme akože zdieľali? to by bolo celé divné ako chodiť s otcom. buhehe fuj. Však normálne sú takí už škaredí v tom veku, že jednoducho tie vrásky a telo mi neprídu také atraktívne, že keby nemal 3000000 ktoré by mi ponúkol na míňanie s kamarátkami tak by som sa ani na sekundu nezastavila na myšlienke byť s ním. Keby ich mal tak si nie som istá či by som sa nehnusila sama sebe ak by som ho v tomto využila. Fakt ja neviem.... Sú rôzne páry a aj slávne keď si spomeniem na Hefnerovu osemnástku ktorá s ním mala dieťa a nepochybujem že ho mohla milovať ale jednoducho pozriem na to a príde mi to divné. Asi toľko. Načo chceš vedieť názor? Spýtať sa jej preboha! Keď chceš názor cudzích k takémuto , je to ešte horšie akoby som len tak videla taký pár na ulici. Ale robte si čo chcete. Snáď len nechceš argument ktorým by si ju presvedčil. Veľmi tej holke držím palce nech si nájde niekoho lepšieho. A ty si radšej nájdi nejakú 35tničku. Podľa mňa je pre teba taká určite, ale si myslíš že máš na viac než máš v skutočnosti.
ja osobne by som si nevedela predstavit byt s tridsatsedem rocnym.. myslim ze to je dost velky vekovy rozdiel, teda aspon pre mna by bol.. ale ludia su rozni a isto sa najdu taki pre ktorych to problem nieje..
velmi velke rozdiely niesu moc idealne (viac ako10r). v tvojom pripade uz vobec kedze 17r dievca je este decko a hlavne potrebuje dospiet. ak by si ty mal 50 a ta co ju chces 30 tak by som povedal ze je to lepsi pripad velkeho vekoveho rozdielu.
to je zle a ano, vadi to ! .... aj ked je pravda ze moj otec je od mamy starsi o 17 rokov ale aj tak je to zle .... mozno vo vyssom veku, keby mala aspon 20 no...
vravi sa ze vek je len cislo ale tak rodicia tej mladej slecny by asi neboli tri krat nadseny ze ich dcera ma frajera ktory je priblizne rovnako stary ako oni samy.
mne osobne matka povedala ze by mi to nikdy nedovolila,a jeho by povazovala za uchyla.
ale mam dve znamke ktore su o rok mladsie ako ja a maju kazda priatela 35 plus.
poznám jeden taký prípad. chalanisko má 31 a holka 19, sú spolu už vyše tri roky a klape im tom. nevravím, že mi to nikdy nepripadalo tak trochu divné, ale beriem to.
vo všeobecnosti som tiež názoru, že vek by nemal byť prekážkou - občas si to však treba ale dobre rozmyslieť a hlavne pouvažovať aj nad budúcnosťou.
je tazke to posudit podla mnozstva podanych informacii. vo vztahu sa nemozeme bavit podla cisel, ci je to vela alebo malo. vo vztahu si musime ujasnit fakty, ktore velky vekovy rozdiel prinasa.
hlavny bod je predstava spolocneho spoluzitia a to ako si predstavujete buducnost. ty mas (alebo lepsie Vy mate 37. je na mieste opytat sa, ako si na tom s planovanim deti, byvanim a podobne. ona ma 17, zivot pred sebou, asi sa chce este bavit a studovat. preto si najskor ujasnite to, ci chcete svadbu, deti alebo ine "dospelacke" zalezitosti, ktore sa pri veku 37 objavuju. mozno si povies, ze je to este skoro nad takym uvazovat.. ano skoro je, ale ked sa v tomto vase nazory nezhodnu, nema zmysel takyto vztah ani zacinat. hovorim to z vlastnej skusenosti a to nas rozdiel bol "len" 12 rokov. kiez by sme si hned na zaciatku vsetko ujasnili...
no takže takto...ja mám 20, muž, o ktorého mám záujem, má 37, a aj keď viem, že by ma chcel, vidím na ňom, že má problém s tým, že mám 20.....ani nie tak kvôli rozdielu vekovému, ale ja stále neviem čo chcem, a on potrebuje ŽENU a nie decko....a v 17 som už duplom nevedela, čo chcem, takže áno, podla mňa to vela je....šak za pár rokov sa na teba zvysoka vyserie....ak ovšem neni zlatokopka a ty nie si nejaký boháč....vtedy počká, kým sa ťa zbaví inak
Nechce sa mi čitať komenty, ale určite to už niekto napísal... určite si veľmi bohatý alebo fakt neviem prečo by som chcela 37 ročného... ja som mala o 7 rokov staršieho bolo to super v tom, že bol zrelý, ale zase už aj tento rozdiel sme dost pocitovali čo sa týkalo filmov hudby diskoték atd.
ja na tom nevidím nič zlé...jasné, spoločnosť to vždy bude odsudzovať. ale pokiaľ je to medzi vami oboma úprimné, máte si čo povedať, ste na rovnakej frekvencii, máte rovnaké názory, myšlienky, spoločné záujmy, ciele... osobne v tom nevidím problém. možno časom sa ukáže, že ten rozdiel je veľký...ale prečo neskúsiť, ak jediné, čo vám bráni si niečo spolu začať je mienka verejnosti? na tú sa vykašlite. ľudia boli a vždy budú neprajní.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
btw tá 17-tka tiež chce teba?
Vo vzťahu je dôležitá rovnaká mentálna úroveň dvoch ľudí
Ak ide o lásku tak ťa nemusí zaujímať čo si o tom myslia druhý
Ak to nemá byť to pravé a práve kvôli tomu vekovému rozdielu tak to zistíš po čase
a nikomu tym neublizia, ak je chlap skutocne slobodny...
» diva.aktuality.sk/forum/vztahy/35...
toto je tiez tvoje? 2 roky si kladies otazku ci je to vhodny vekovy rozdiel?
v tom pripade @19
A hej, toto fórum sa mi na niečo veľmi podobá, hm.
z toho prakticko/psychického... si to ja osobne neviem dosť dobre predstaviť, ale kamarátka mala na strednej podobný vzťah a síce nevydržal, ale nebol až taký zlý.
takto ti poviem: hromada až väčšina ľudí na to bude reagovať asi pomerne divne/negatívne, aj keď nemajú poriadny dôvod. medzi vami to po čase na mnohých veciach začne byť vidno. ide hlavne o to či dané veci budete nejak vedieť a chcieť vyriešiť, na tom to stojí a padá.
ďalšia vec je rozdiel v cieľoch, síce som už stretol zopár ženských čo už v tomto veku viacmenej plánovali a budovali budúcnosť a chceli partnera s ktorým si vedeli predstaviť rodinu a deti, ale štatisticky je takých stále minimum. takže ak si natrafil na takú ktorá už teraz myslí takto, mohlo by to byť relatívne v pohode, lebo už aj ty by si asi hľadal niečo trvalejšie, ak by si mal na výber. ak si však narazil na takú štatisticky typickú, ktorá proste chce niekoho na zábavu a príjemne strávené chvíle a ďalej za to nemyslí, tak tam asi vznikne najväčší problém.
zhrnutie: pre mňa osobne z hľadiska morálneho viacmenej akceptovateľné, problémy vzniknú len z praktických dôsledkov toho rozdielu, ale nevyriešiteľné teoreticky asi nie sú.
mne osobne matka povedala ze by mi to nikdy nedovolila,a jeho by povazovala za uchyla.
ale mam dve znamke ktore su o rok mladsie ako ja a maju kazda priatela 35 plus.
osobne mi je to jedno kto ma kolko rokov
vo všeobecnosti som tiež názoru, že vek by nemal byť prekážkou - občas si to však treba ale dobre rozmyslieť a hlavne pouvažovať aj nad budúcnosťou.
hlavny bod je predstava spolocneho spoluzitia a to ako si predstavujete buducnost. ty mas (alebo lepsie Vy mate 37. je na mieste opytat sa, ako si na tom s planovanim deti, byvanim a podobne. ona ma 17, zivot pred sebou, asi sa chce este bavit a studovat. preto si najskor ujasnite to, ci chcete svadbu, deti alebo ine "dospelacke" zalezitosti, ktore sa pri veku 37 objavuju. mozno si povies, ze je to este skoro nad takym uvazovat.. ano skoro je, ale ked sa v tomto vase nazory nezhodnu, nema zmysel takyto vztah ani zacinat. hovorim to z vlastnej skusenosti a to nas rozdiel bol "len" 12 rokov. kiez by sme si hned na zaciatku vsetko ujasnili...