do kostola nechodim nakolko sa modlit mozem aj doma...a ked vidim tych namyslenych ludi v kostole ktory sa tam vtieraju a ked vyvešiame púradlo zapalia stare mokre seno takze diki moooc...tymto ich pozdravujem...a ano na boha verím ale nazval by som to takto "Skôr áno ako nie" pretože som ešte nevidel zázrak an vlastne oči a ani som boha ani kristsa a ani ziadneho svateho nevidel...ked ho vidím zacnem o tom asi písat ale skor nie nakolko niesom presvedšený že existuje...
mno..tak verim v TRANSFORMEROU, verim v UFO, verim v MIMOZEMSTANOU.....ale neverim tomu co hlasa krestanska cirkev, lebo jej vzdi slo a ide len o peniaze a majetki. ved aj ta puut co teraz dakedi bola...to bolo len jedno velke divadlo kde sa cirkev na sk nabalila na hlupix veriacix co tam boly a davali im praxi. stacilo mi jak som sa dozvedel ze pred par rokmi, tam dostali tolkou praxou, ze z nohami tlacili do kufrou abi sa im mestili. a mozte sa stavit ze to urcite neboli, len 20 korunacki, tak ist ako teraz ked im tam ludia v pohode davali aj 100eurovki!!! otom uje cela ta akoze cirkev krastanska, len akoze sa modla a kazu ale pritom im ide len o praxi a majetki!!!! cele to nabozenstvo je len jeden velki biznis!! nic ine!!! to ako ked sa v staroveku niekomu nexcelo robit, tak si povedal ze bude ako saman, a bude akoze "kazat o bohu" a take veci, a pritom mu ludia sami budu davat jest, peniaze a majetki. cele to je len velki biznis a podvod!!!
V Boha verím, ale cirkev (kostol a kadečo) nemusím - snáď to Boh pochopí že sa idem radšej tešiť zo života ako stať v studenom kostole kde starci kýchajú a hraju sa na svetuškov a keď su za kostolom hrešia len sa im z huby praši...
verim v boha,ale neverim v cirkev..tj.ze neverim tym kktinam v kostole..neverim tomu ze spravny veriaci musi chodit do kostola..a to najdolezitejsie:neuznavam to,ze nase babky nechaju v kosroloch cele dochodky..ja verim tomu ze ak sa chce veriaci modlit,tak to moze robit aj doma..a ak chce verit,tak moze aj po svojom,bez tych cirkevnych dristou..a nemusi sa spovedat..ved boh to vidi..tak naco by sme to rozpavali este dakemu cudziemu cloveku??
neviem čo si predstavuješ pod bohom ... neuznávam cirkev a podobné veci .. ale v boha verím snáď existuje aj keď niekedy mám pocit že verím len zo strachu že smrť bude úplny koniec
BOH JE duch. Boh je osobná, rozumná, vôľová, večná, nadčasová, nad svetom jestvujúca bytosť, ktorá stvorila vesmír, obdarila ho racionálnymi zákonmi, usporadúva ho a zasahuje do jeho fungovania. Boh (vo svojej neohraničenosti) presahuje akúkoľvek formu, predstaviteľnú naším rozumom. Boh je všadeprítomný. Je dokonalou a svätou bytosťou, ktorá je na jednej strane absolútne nekonečná a na strane druhej, úplne osobná. Boh pozná každého z nás po mene a žiadna z našich myšlienok, pohnútok alebo činov (súčasných, minulých, či budúcich) mu nie je skrytá. Boh nemá počiatok a nemá ani koniec. Vždy bol je a vždy bude.
Skutočnosť, že Boh je transcendentný (nadprirodzený, presahujúci zmyslové poznanie) a súčasne imanentný (teda osobný) je veľmi zaujímavá. Boh židov a kresťanov je totiž v prvom rade bytosťou paradoxu. Napríklad v knihe Genesis sa píše, že Boh stvoril človeka na svoj obraz. Niektorí cynici, dobre poznajúci zvlčilú prirodzenosť človeka, z toho vyvodzujú, že Boh musí byť potom „děsnej prevít“. V skutočnosti to však znamená, že človek sa na svojho Stvoriteľa podobá nesmrteľnou dušou, rozumom a vôľou a nie telom.
Bytosť, ktorej hovoríme Boh, je človeku prístupná najmä vierou, nie priamo rozumom a zmyslami. Nedá sa vedecky dokázať, lebo ak by bolo možné Boha napchať do skúmavky, nešlo by už o absolútnu a človeka presahujúcu bytosť a tým pádom by to nebol Boh. Rôznymi spôsobmi sa však dá argumentovať, prečo je rozumné v Neho veriť a prečo je pravdepodobné, že existuje. Navyše, Boh sa človeku dáva poznať. A to jednak cez svoje Stvorenie a jednak cez Zjavenie, ktoré je zachytené v Biblii. Na tomto mieste možno upozorniť na jednu zaujímavosť. Fanatickí odporcovia náboženstva v internetových diskusiách často stavajú proti sebe grécku filozofiu a kresťanskú vieru.
Boh sa skláňa k človeku a prehovára k nemu prostredníctvom prorokov a občas sa mu priamo dáva poznať. Boh sa v osobe Ježiša Krista narodil ako človek a prežil na tomto svete ľudský život...
ano werim w Boha ... ale zeby prawidelne chodiewam do kostola a pod. to nie .... do kostola chodiewam iba cez swiatky aj to flaaakam moj otec nemoze kostol ani "citit" a mama .. weri w Boha ale do kostola nechodi wobec ... takze sme .. taQa "nabozenska" rodinka =D heh
@41 neverim v to ze oko sa da vysrat (aspon nie to z vlastnej hlavy) ... a k teme... nie nie a nie... nabozenstvo je jeden obrovsky mytus... niekedy si myslim ze najlepsie je sa s tym netrapit ale cirkev zasahuje do politiky do zakonov do vsetkych casti nasho zivota (aj neveriacich)... jediny argument pre cirkev je "ved väcsina populacie veri v boha takze to musi byt pravda..." to ze veda nevie odpovedat na otazky typu "ako vznikol svet" "skadial sa tu vzal zivot, vesmir...? neznamena ze to musi byt ta "druha moznost" ... proste jasnu odpoved s dokazmi nema ani veda a cirkev uz ani nahodou... aano a boh ma neskutocnu moc a je vsemohuci... aleee je tu taky detail, mala chybicka v jeho vsemohucnosti... potrebuje nase peniaze viete ak je pravda aj to ze riadi cely tento svet a nic neni nahoda tak potom sa pozrite na dnesny svet... ak ho ten uzasny Boh ktory miluje vsetkych ludi riadi, tak to potom musi byt jedna krvilacna prisera co sa "tam hore" s nami hra a smeje sa na tom...
@48 este nieco som chcel doplnit... viete co je na tom celom najhorsie? to ze oni ludi do nicoho nenutia... najhorsie je ze ti ludia dobrovolne marnia zivot v kostole, modlenim sa atd. a sami dobrovolne platia cirkvi...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
a cirkev neuznávam.
BOH JE duch. Boh je osobná, rozumná, vôľová, večná, nadčasová, nad svetom jestvujúca bytosť, ktorá stvorila vesmír, obdarila ho racionálnymi zákonmi, usporadúva ho a zasahuje do jeho fungovania. Boh (vo svojej neohraničenosti) presahuje akúkoľvek formu, predstaviteľnú naším rozumom. Boh je všadeprítomný. Je dokonalou a svätou bytosťou, ktorá je na jednej strane absolútne nekonečná a na strane druhej, úplne osobná. Boh pozná každého z nás po mene a žiadna z našich myšlienok, pohnútok alebo činov (súčasných, minulých, či budúcich) mu nie je skrytá. Boh nemá počiatok a nemá ani koniec. Vždy bol je a vždy bude.
Skutočnosť, že Boh je transcendentný (nadprirodzený, presahujúci zmyslové poznanie) a súčasne imanentný (teda osobný) je veľmi zaujímavá. Boh židov a kresťanov je totiž v prvom rade bytosťou paradoxu. Napríklad v knihe Genesis sa píše, že Boh stvoril človeka na svoj obraz. Niektorí cynici, dobre poznajúci zvlčilú prirodzenosť človeka, z toho vyvodzujú, že Boh musí byť potom „děsnej prevít“. V skutočnosti to však znamená, že človek sa na svojho Stvoriteľa podobá nesmrteľnou dušou, rozumom a vôľou a nie telom.
Bytosť, ktorej hovoríme Boh, je človeku prístupná najmä vierou, nie priamo rozumom a zmyslami. Nedá sa vedecky dokázať, lebo ak by bolo možné Boha napchať do skúmavky, nešlo by už o absolútnu a človeka presahujúcu bytosť a tým pádom by to nebol Boh. Rôznymi spôsobmi sa však dá argumentovať, prečo je rozumné v Neho veriť a prečo je pravdepodobné, že existuje. Navyše, Boh sa človeku dáva poznať. A to jednak cez svoje Stvorenie a jednak cez Zjavenie, ktoré je zachytené v Biblii. Na tomto mieste možno upozorniť na jednu zaujímavosť. Fanatickí odporcovia náboženstva v internetových diskusiách často stavajú proti sebe grécku filozofiu a kresťanskú vieru.
Boh sa skláňa k človeku a prehovára k nemu prostredníctvom prorokov a občas sa mu priamo dáva poznať. Boh sa v osobe Ježiša Krista narodil ako človek a prežil na tomto svete ľudský život...
pre mna je krestanstvo taka ista blbost ako vesmirni lide...
a neriešim veci ako: verím v seba, v ludí, v inteligenciu a podobné blbosti. proste neverím v boha.
V Boha neverím, ani sa nechystám..
Súhlasím s @34
Ale nie, mne je jedno čo mi píšeš. Môžeš si svoje nadávky dakam strčiť. Nie som na ne zvedavá x)
Takže verím aj v tvoju vulgárnosť.