ja som dosť prieberčivá... dobre takto som zástanca toho, že všetky tie rakoviny tráviaceho traktu máme zo stravy, lebo je to samé farbivo, samý konzervant a tak.. takže radšej zjem slaninu akoby som mala zjesť nejaký koláč s brutálne farebnou polevou.. a ešte ovocie a zelenina dosť a málo sladkostí, moje zuby mi už teraz ďakujú a MCdonald tiež nie, preboha veď čo všetko oni do toho melú...
život je príliš krátky na to, aby som sa zaoberal zdravou stravou jem všetko čo mi chutí od vypražáneho syra s hranolkami, cez grilovaný steak so zeleninovým šalátok cez brokolicovú smotanovú polievku až po vývar zo zeleninou
kedysi hej, ale po rokoch som na tom tak, že tie zdravé nízkotučné potraviny,tofu, sóju, potraviny s náhradnými sladidlami a tak dalej nemôžem ani cítiť.
no a odkedy ju drzim citam zlozenie vsetkych potravin a davam pozor na to co obsahuju, a uvedomila som si kolko svinstva som predtym jedla. Teraz uz aj bujon vynechavam z polievok a nahradzam ho bylinkami
@fluptak to neznamena, ze ked je zivot kratky, nemusis pozerat na to co jes ale chapem ako si to myslel. Mozno clovek, ktory sa chce lepsie citit a lepsie vyzerat si na tom da zalezat
@yahellito ja som sa už zmieril s tým, že ak si nájdem partnerku, tak sa zaľúbi do môjho charakteru.....aj keď trochu by som mohol z brucha zhodiť, lebo už je trošku väčšie ako by som chcel....
brala som to tak, ze je mi to jedno, sak nepriberam aj tak, a aj keby, nevadilo by mi to...aaaale, uz pocitujem, ze by bolo vhodne sa o to trosku zaujimat, zo zdravotneho hladiska napr.
ja musím, lebo môj žalúdok hocičo nestrávi...ale niekedy na to úplne kašlem a jem všetko čo mi príde do cesty (možno to niekedy v päťdesiatke začne byť na mne vidno
ono ani veľmi. neobmedzujem sa. aj ked v poslednej dobe mi akosi preplo a fakt sa snazim tomu najhoršiemu,co mi prichadza pod ruku vyhnut no uvidime,ci mi to aj vydrzi
snažím sa jesť zdravo keď niečo robím doma.. ale vždy sa pritrafia nejaké hranolky a big mac ale chleba jem len celozrnný.. jem dosť ovocia a zeleniny.. používam len olivový olej
hej nejaký saa snažím stravovať zdravšie a v poslednom čase si furt kukam zloženie a vyživove hodnoty čiže sa začínam do toho viac zaujímať....a nikoho nenútim...len nepriamo... napr. keď si udusim na večeru zeleninu, tak mama príde mi ju vyzobávať namiesto toho aby si dala chleba s o salamkou
a ako keď som teraz ráno v šatni videla také prváčky narvané v leginkoch v jednej ruky dve velke paštéky, v druhej sačok s 5timi cesnakvými uzlami a na lavičke 2L cocacola a ešte vypravala že ma v taške bagetu tak mi tak napadlo, že s mojim typom stravy oproti tomuto veru fakt budem mať do roka postavu jak lusk
Jem to na čo mám chuť. Nikdy mi naiko nechutila nezdravá strava a som zvyknutá od mamky.
Moja matka by som povedala že je až chorobne na zdravú stravu. Proste všetky potraviny celozrnne same bio sračky. Ako nehovorím že je to vyslovene zlé, ale proste už asi pol roka sa u nas neobjavil biely chleba alebo niaka sladená soda alebo niečo všetko len 100% stavy minerálky filtrovaná voda..a pod.
Tak v rámci možností sa snažím jesť do najzdravšie.
Napr. tie nízkotučné kvázi "jogurty" sa mi úplne hnusia,mlieko kupujeme od známych( s tým riedeným zafarbeným niečom z obchodu sa to nedá porovnať) a doma cukríky vo väčšine prípadov nemáme,takže Ečka a takéto veci u nás nájsť fakt len málokedy. Vajcia,mäso máme od babky,zemiaky takisto(všetko domáce) a ja som fakt rada,že mám k takýmto surovinám proste prístup
zaujímam a v poslednej dobe až moc (priznávam)..prestala som jesť sladkosti..jasné, že si dám ale raz za čas ešte takto pred rokom som stále žrala hot dogy v škole..chipsy,pila colu..atď a teraz? Kdežeeee..teraz pijem iba čistú vodu..sem tam nejaký čaj bez cukru,samá zelenina,ovocie(nieje jeden deň kedy by som si nedala aspoň kusok zeleniny) ..čítam zloženie a hlavne počet kcal.
a či nutim k tomu okolie?..moje okolie toho má plné zuby a sa mi smejú, že nejem tie srajdy čo oni mne to je jedno..
posledný týždeň prevažne zelenina a ovocie. Zlepšilo sa mi trávenie behom tých pár dní čo ma teší a chcem aj schudnúť tak som zvedavá čo sa mi podarí len musím vymyslieť niečo, lebo teraz som mala dva dni po sebe večer mrkvu, jedeň deň so syrom a na druhý deň len takú. Nebavia ma moc tie šaláty, kde je toho straaasne vela. Radšej dva tri druhy niečoho.
@sumivybanan porečo by som mala nútiť ľudí v svojom okolí zdravo sa stravovať? To je ich bordel ako sa stravujú predsa.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
radšej by som umrela od hladu ako žrala tie veci.
A samozrejme, ze v ramci moznosti sa stravujem co najzdravsie
a ako keď som teraz ráno v šatni videla také prváčky narvané v leginkoch v jednej ruky dve velke paštéky, v druhej sačok s 5timi cesnakvými uzlami a na lavičke 2L cocacola a ešte vypravala že ma v taške bagetu tak mi tak napadlo, že s mojim typom stravy oproti tomuto veru fakt budem mať do roka postavu jak lusk
Moja matka by som povedala že je až chorobne na zdravú stravu. Proste všetky potraviny celozrnne same bio sračky. Ako nehovorím že je to vyslovene zlé, ale proste už asi pol roka sa u nas neobjavil biely chleba alebo niaka sladená soda alebo niečo všetko len 100% stavy minerálky filtrovaná voda..a pod.
Napr. tie nízkotučné kvázi "jogurty" sa mi úplne hnusia,mlieko kupujeme od známych( s tým riedeným zafarbeným niečom z obchodu sa to nedá porovnať) a doma cukríky vo väčšine prípadov nemáme,takže Ečka a takéto veci u nás nájsť fakt len málokedy. Vajcia,mäso máme od babky,zemiaky takisto(všetko domáce) a ja som fakt rada,že mám k takýmto surovinám proste prístup
a či nutim k tomu okolie?..moje okolie toho má plné zuby a sa mi smejú, že nejem tie srajdy čo oni mne to je jedno..
Informácie čítam na internete
@sumivybanan porečo by som mala nútiť ľudí v svojom okolí zdravo sa stravovať? To je ich bordel ako sa stravujú predsa.
ono proste....na začiatok stačí prečítať si zloženie niektorých potravín a človek si sám povie, že toto do seba nechce dávať
a od kedy mám alergiu na laktózu, tak jem veľa sójových vecí
a mäsom nejem tiež
ale zo zeleniny sa dá spraviť strašne veľa dobrých a zdravých vecí
a nie, nikoho do toho nenútim, akurát keď prídem domov, tak navarím a mamka má detoxikačné dni
a fakt sa človek bez tých všetkých humusov cíti lepšie, tak nejako sviežejšie a prebudenejšie