Jedna vec, nad ktorou premýšľam poslednú dobu a čo aj sledujem nielen konverzácie internetové o konzumácii alkoholu medzi puberťákmi, ale hlavne priamo pri čine vidieť tieto deti pohybujúce sa prevažne vo veku od 13 do 19 rokov. Sledujem to už dlhšiu dobu ako tieto deti nemajú počas víkendov a piatkov čo robiť, len sa ísť nadr..ť do mesta a na všetky tie ich miestečka, kam sa chodia ožierať. Nepovedala by som nič, keby to bolo raz do mesiaca alebo raz za dva. Ale pravidelne každý piatok, čo piatok - teraz cez prázdniny tieto deti pijú či je piatok a či sviatok, či utorok či štvrtok. Rozlišujeme tiež pitie ako pitie. Iné je dať si pohárik, dva. A iné je stiahnúť do seba celú fľašu vysokopercentného alkoholu. A čo je na tom už nepochopiteľné, že také trosky zo seba nerobia už len chalani, ale vo veľkom množstve dievčatá sa chcú vyrovnať chlapcom. A ako to dopadne? No naozaj vyzerajú ako trosky, ktoré sa vešajú po všetkých chlapcoch, či už sú zadané alebo nie. Zarážajúci je ich nízky vek. A takto trávia dnešné deti prázdniny a víkendy počas školského roka. Mám niečo cez 20 rokov, ale pravdupovediac, takto som prázdniny a počas roka svoj voľný čas nikdy netrávila - ožieraním sa do nemoty.

Pijete príležitostne? Tak potom si asi raz-dva razy do mesiaca (a menejkrát) pripijete so svojou rodinou či známymi a ako-tak oslávite niečie narodeniny, meniny, Nový rok ale oslávite príchod dieťaťa. Možno si občas so svojím/jou partnerom/kou spríjemníte večer fľašou dobrého vínka či šampanského. Ale istotne pijete s rozumom.

A aký je medzi dvoma časťami článku rozdiel? V prvej časti rozoberám ako sa "zabávajú" alebo nevedia čo so sebou maloletí resp. pubertiaci, ktorí samozrejme nevedia používať rozum. V druhej časti opisujem, ako pijú dospelí alebo inými slovami rozumní ľudia.

V každom prípade, určite niektorí z nás poznajú aj takých dospelých - Tí tiež niektorí nevedia, čo so sebou a ako sa správať, aby boli naozaj dospelí. Mnohé rodiny sa rozpadli a rozpadajú vďaka alkoholu. Uzavriem tému a príspevok a spýtam na záver - ČO VYRASTIE Z DNEŠNEJ MLÁDEŽE, KTORÁ SA CELÉ DNI, A HLAVNE PRÁZDNINY, IBA OPÍJAJÚ DO NEMOTY?

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
katka25  31. 7. 2009 21:00
veľmi dobre napísaný článok...a pravdivý
 fotka
transplantovana  1. 8. 2009 15:53
ja ti na to poviem toľko.. že keď som mala 15-16, do nemoty som sa opíjala aj ja. a nevyrástol zo mňa nejaký zlý človek, makám na sebe, robím, a po práci idem na pivo.

pijem viac než raz do mesiaca, pijem zarovno s chlapmi, a veľmi často nie "rozumne". A aj tak si nemyslím, že by som bola nejaký alkoholik.

Netvrdím, že to tie decká nepokazí. Pokazí. Ale keď budú staršie, tak si sami uvedomia, čo so svojím životom. Lebo nie každému sa chce ísť cestou morálneho korektného sveta.
 fotka
jravak  1. 8. 2009 16:59
Ten je prečo vyberiem konope nad alkohol
 fotka
patha  18. 9. 2020 16:25
akoze ja nepijem a aj tak mi to pride dost moralisticke
Napíš svoj komentár