...keď zistíš, že si naozaj v prdeli. Mať depresiu nie je nič výnimočné, ani nič výslovne zlé alebo teda nemorálne. Sú ľudia, ktorý depresie mávajú často iný zase vôbec. Ja ich našťastie nemávam tak často ako kedysi. Ale v čom je teda problém? Tak teda... Keď mám depresiu uvedomím si na čom vlastne som, teda presnejšie uvedomujem asi najmä tie zlé stránky môjho života. Problémom je, že viem a zároveň aj neviem ako s depresiou bojovať. Ľudia vravievajú, že sa treba niekomu zveriť, niekomu, kto by mohol byť oporou. Ale keď to skúsim s potencionálnym adeptom ako napríklad kamarát alebo niekto z rodiny, odpovede, ktoré dostávam sú takmer rovnaké, že sa nemám tým trápiť, že to nemá cenu, že sú oveľa horšie problémy a blah blah blah... Takže toto veľmi nefunguje. Mne osobne dosť pomáha, keď si ľahnem do postele zababúšim sa a predstavujem si aké by to bolo keby existuje niekto taký čo by mi vedel pomôcť, čo by urobil. Objal by ma, pohladkal po vlasoch a bol by ticho, ale bol by pri mne. Inokedy by na mňa zase nakričal nech sa spamätám, že som silná osoba, že to zvládnem. A problém číslo dva nastane, keď si uvedomím, že táto osoba neexituje a len si ju predstavujem. V tedy zistím, že som na tom ešte horšie ako som si pôvodne myslela a z toho vznikne ešte väčšia emocionálna bolesť. Proste si uvedomím, že som totálne v prdeli. A prečo toto vlastne píšem? Ja už nedokážem v sebe dusiť tieto pocity, musím to dať zo seba von. Ja len už to musím nejako zo seba dostať... A konečne je to vonku. Možno ma budete za to odsudzovať, kľudne nech sa páči.

 Záchod
Komentuj
 fotka
karlotiskot  12. 9. 2014 02:00
Už si nepredstavuj našla si ma! A prvá vec, ktorú ti pri našom shledaní napíšem je, že 90 percent ľudí, ktorý kedy o sebe tvrdili, že mali čo i len jedinú depresiu, sa len nevedia postaviť zlým aspektom svojho života. Nevedia sa na ne pozrieť. Nevedia na ne reagovať. Radšej si budú zastierať pohľad sebalútosťou ako si povedať že aj toto je tvoj život. Nie, ľudia si radšej odmietajú vyjaviť cesty zo svojich sračiek aby náhodou nedošlo k tomu, že by po nich boli nútení nejakým spôsobom prejsť.
Nie ani ty nemáš depresie, len bývaš smutná, keď sa ti v živote nedarí, tak ako je z toho smutný každý citovo vyspelí a mentálne zdravý človek. Takže rada "nič si z toho nerob" je možno tá najlepšia akej sa ti mohlo dostať, len si ju možno brala zo zlého uhla.
Napíš svoj komentár