17.4.2012

Kazde rano vstavam o pol osmej bez budika. Ranajky,a pokracujem v epickej aktivite,no uz mam toho dost,tak sa zbalim a zajtra idem do neho mesta,uz je tu nuda. Okolo dvanastej prisiel ten typek(do 2minut zabudam jeho meno aj ostrov kde byva,cize ostaneme pri pomenovani "typek"),na poslednu noc do tejto izby kedze je tu klima a asi o polovicu lacnejsie nez single izba. Tak sme zbehli na obed,a odvtedy tu sedim,a on spi,vobec nie sme obaja lenivi. Vcera sme nasli takeho typka v meste co robi cerstve krevety na grile,tak volba na vecer je jasna,aj ked bude asi trocha draha,cert to ber tych par eur v prepocte,vsak doma krevety jest nebudem.

Inak strasne "produktivny" den,fakt je tu uz nuda po siestich dnoch. Tak som sa rozhodol ze idem do svojej poslednej destinacie - mesto Tawau. Za skusku nic nedam,a tak idem hladat couchsurfistov,su tam asi siesti,aktivni dvaja. Zaujal ma profil jedneho typka,vlastni "beach resort"(nevysvetlujte si to ako 5* hotel na plazi,tu to znamena hocijake budy/chatrce co je na plazi), ktory couchsurfistom dava izby zadarmo,kedze je to jedine miesto kde moze hostovat. Este vselico popisane,zda sa to super,ze nuda tam nebude,pozrem si stranku a beztak vidim fajn ceny,cize tam pojdem aj ked ma na CS nepotvrdi,paci sa mi to. No nechce sa mi verit,o par hodin mam potvrdenu ziadost a zajtra mozem ist. Tesim sa a mam v plane ostat v meste 4dni,a potom ist spat do KK na poslednu noc.

18.4.2012

Vstavam a smerujem von z mesta,stopnut nieco na smer Tawau. Po par minutach mi zastavuje chlapik,pytam sa ci ide do Tawau,a on sa ticho pozera. Asi nerozumie. Pytam sa este raz,a vravi ze si mam nastupit. Okej. Pytam sa ci ide do Tawau,a on vravi ze ved teda hej,ked tam idem.
O_o Kratky dialog a vravi mi ze rozmyslal co by mohol robit v Tawau ked tam pojde. No on ma tam proste vezme a ked tam uz bude tak pojde za dcerou a tak. (Vedel som ze len mesto Lahad Datu je problemove a vsade inde su v pohode ludia.)

Tak,vravim mu ze kam presne idem,ze nemam ani sajnu kde to je,mam len odfotenu mapku. Skusame to chvilu najst no vravim ze to nemusime hladat,ja to najdem. Tak este pobludim po meste,a idem podla minimapky co mam. Vsetci viete,ze som sa NIKDY nestratil,a VZDY som nasiel to co som hladal. Pozriem sa na mapu a idem. Skusim to skratit,isiel som dost daleko peso,furt som sa pytal,nikto nemal paru kde to je. Dostal som sa do nejakej osadky s novymi domami plno malych uliciek kde som sa uz definitivne stratil a netusil som ani kde je sever. Po case ma vzal daky chlapik,ze to ideme najst. Asi polhodinu sme sa autickovali sem a tam a vsade sa pytali,no nikto nema paru kde to je.

Padla volba najst free wifi alebo internet cafe,musime sa presne pozriet kde to je a najst adresu. Dozvedam sa ze je to asi 10km od miesta kde sme. Chlapik ma hodi na hlavnu a vravim ze to prejdem peso,pohoda. HOVNO.
Neverim ze ta cesta ma koniec! Dnes sa uz prechadzam vyse 6hodin,presiel som asi 20km,na chrbte mam 15kil,vonku je asi 40°C a ja mam prepotene aj rifle. Z chrbta sa mi supe koza a ruksak mi ju odiera a zacina stipat. Nohy si uz asi ani necitim,bodaj by som si ani ramena necitil.
Este dam asi kilometer s tym ze si predstavujem vojakov v iraku a nemam sa stazovat,no uz som fakt v pici. Netusim ani ci idem dobrym smerom,nemam sajnu kde prave som,uplne som stratil orientaciu.

Taxikom som nesiel odkedy som opustil KL pred vyse mesiacom,a ani nepojdem nikdy,jedin v KL kde je to nevyhnutne. Obavam sa ze teraz inu moznost nemam. Zjednam na rozumnu cenu a taxikar asi vie kde to je. Tak veru,to bolo este slusne daleko,tam by som dnes nedorazil.
Prichadzam na nejake pochybne miesto na odbocke z hlavnej cesty kde nic nie je. Idem teda dole ku plazi a snad tu niekto bude. Jeden pochybny clovek ktory po anglicky ani len necekne,a par deciek. Nahanam niekoho kto vie co to po anglicky,tak jedno z tych deciek daco vie. Mr. Daniel tu teraz nie je,isiel do mesta a nevediaci sa dnes vrati. Aha. Okej. Snazim sa vysvetlit kto som a co chcem.

Vsetko tu vyzera pochybne. Normalny clovek by sa tu asi neubytoval. Ostavam cakat dole,neviem ani naco. Po chvile vydumali ze asi vedia kto som,a idu mi ukazat hore izbu. Super. Ideme hore,otvara sa izba...a.... WAW.

Nie som schopny reakcie a len stojim a cumim. Rozmyslam ci som videl niekedy nieco horsie. V podstate keby si rozlozim karimatku na zastavke tak by to bolo stale lepsie. Opisovat tu celu izbu nema asi vyznam,proste najvacsia spina aka len mohla byt. Nikdy nemam velke ocakavania,ale toto nie je normalne. Mne sa uz dako takto prespavat nechce ked viem ze mozem mat lepsie. Snad este dnes vecer pride ten chlapik,dam si sprchu a chvilu cakam dole. Mam velmi zle pocity z tohto miesta,ked sa zamyslim co pise v profile a vidim co tu je. Je asi pol osmej a vonku je tma. V hentej posteli sa proste nevyspim. Idem hore,no rozmyslam co teraz. Jedine sa nejak dostat prec a najst nieco v meste. Ale ba,vsak jednu noc tu dam. Este som si pricuchol k posteli a pozrel na vankus pod oblieckou a uz som mal zbaleny ruksak.

Vsade je tma a trepem sa hore k ceste s polofunkcnou baterkou a takmer leziem po strmych schodoch,ked sa aj tak dostanem len na tmavu malu cesticku kde nikde nic a nevidim co mam pod nohami. Musim niekoho najst kto ma hodi aspon na hlavnu cestu. Po par minutach mavam na jedno auto a rovno sa pytam ci mi moze pomoct ze nemam paru kde som. Hodi ma do mesta a idem si daco najst kde prespim.

Jaj viete co? Tawau ma byt tretie najvacsie mesto v Sabahu,prve je KK a druhe Sandakan. Fakt je,ze Tawau je asi 5x vacsie ako Sandakan,cize asi ako polovica KK. Nachodim sa dost,a nenasiel som ani hovno. Je asi devat hodin,uz netusim kam mam ist,zachvilu asi odpadnem od unavy,rozmyslam ci ide vecer bus aspon do Sandakanu. Ale hovno,musim tu stravit tuto noc,cize mi ostava jedina moznost - stan. V meste.
Po ceste este na poslednu chvilu bezim za branku policajnej stanice ked sa po mne rozbehol pes. Mal som chut mu vytiahnut zbran a postrielat tie skurvene zvierata.

Tohto mam uz fakt plne zuby,dokola sa niekde motat a nic nenajst,utekat pred psami a hladat si miesto na stan,ze ma uz toho nejak dost. Plan sa opat zmenil kedze tu nemam co robit,tak zajtra pojdem do Sandakanu na 2-3dni a potom do KK.
Na kraji mesta pri mori je fajn plac na stan,aj ked vedla hlavnej cesty,ale aspon na ociach,aj ked mi tu svietia lampy. Je asi jedenast hodin v noci a rychlo si rozhodim stan a spim,aspon na makkej trave cize pohoda. O druhej v noci sa budim na to ze niekto krici "hello" a snazi sa mi dostat do stanu(zvnutra mam maly zamocek na zips). Uplne rozospaty netusim kde mi hlava stoji otvaram stan a fizel mi baterkou zasvieti rovno do oci,za co mu podakujem a on mi povie len okej dobru noc. Tusim som ani nezatvoril stan poriadne ako som behom polsekundy zaspal.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár