Dnes som si pri prekladaní noviniek na Maslo uvedomil jednu zásadnú vec, ponúkame toho viac, ako iné slovenské portály. Po tom, čo som nahodil 4 novinky som si šiel pozrieť konkurenciu a narazil na 2, ktoré máme dnes aj mi a nemohol som si ich neprečítať.

Vadí mi na nich, že ich uverejňujú suché agentúrne správy, ktoré sú zväčša urobené dosť neskoro a hlavne obsahujú kvatum informácií, ktoré bežný čitateľ nepotrebuje a človek z agentúry ich akurát našiel na wikipedii a obohatil nimi pôvodnú správu. Potom máte zrazu v správe mená 10 režisérov klipu, 18 producentov piesne a hlavne, chýba práve klip alebo pieseň. Tam prichádzame na rad my. Jednak sme často so správami rýchlejší a hlavne, keď hovoríme o premiére klipu, máme ho. Stáva sa, že bol zmazaný z youtube, no teraz s našími novými čínskymi zdrojmi to funguje bez problémov, keďže v Číne na YouKu (youtube klon) platia celkovo iné pravidlá ako v západnom svete a nik to nemaže, dokonca veľké vydavateľstvá rozdávajú hudbu zadarmo, keďže je tam pirátstvo ďaleko nad 90%...

Viem, nie sme pravidelní a počet noviniek odzrkadľuje to, ako sme zaneprázdnení školou, občas máme aj trojdňové suchoty a to treba vylepšiť, dúfam že aj touto cestou nájdem nejakých ďalšich jazykovo zdatných redaktorov. Keď však fungujeme, sme naozaj dobrí a o klipoch a hudbe nielen píšeme, ale ich aj ponúkame a dávame si tu námahu to nájsť. Maslo pre vás robia ľudia, ktorí sa vo svojom obore vyznajú, nenapíšu hlúposť a aj keď sú články často plné preklepov, dúfam, že vás zásobujú kvalitnými a plnohodnotnými informáciami.

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
ink  7. 5. 2009 23:20
Držím palce. Až na ten názov! Kto to vymyslel?! Maslo...
 fotka
xperiax  8. 5. 2009 01:47
no o tom vyznaní v obore by som radšej bol skeptickejší a miernejši
 fotka
tomas  10. 5. 2009 21:54
no to je tym, ze mi v Birdz sa snazime mat clanky cerstve a vlastne, a oni skopiruju clanok z webnoviny.sk, resp. ani nekopiruju, pouziju automatizovany export, cize sa to u nich zverejni automaticky z webnovin (agentury SITA)



neznasam tie stovky serverov, ktore "robia spravodajsky portal" tak ze zverejnuju to iste co stovky dalsich odberatelov z webnovin
 fotka
tomas  10. 5. 2009 21:55
Mne sa Maslo paci
 fotka
grietusha  23. 5. 2009 19:46
osobne mi viac dáva teda toto:



www.exitmusic.org

www.voices.sk



majú svoju tvár.
 fotka
takzvany  29. 9. 2009 11:12
málo o metale

teda vlastne nič
Napíš svoj komentár