Veľa krát sa človek pýta prečo práve on. Prečo sa mu dejú veci, ktoré sa iným ľuďom nedejú. Prečo z toho množstva ľudí práve on zažíva niečo čo ani nechcel.

   Existujú na tieto veci vôbec odpovede? Čo ak by som sa v istých veciach rozhodla inak ? Čo ak by som mala viac síl?  

   Predstavme si život keď sme ešte boli malý. Keď za nás rozhodovali rodičia. Čo by sa stalo keby nás posunuli inou cestou? Čo by sa stalo ak by nám Boh dal do vienka iné veci? Iné talenty, ktoré by sme mohli využívať? 

   Keď sme sa rozhodovali ísť na strednú školu. Prečo sme si vybrali práve túto? Prečo sme nešli za lekárov, veterinárov, záchranárov ... za niečo čo pomôže svetu? Dá sa to vôbec ešte zmeniť ? 

  Väčšina ľudí žije pre to aby mohla pracovať a pracuje pre to aby mohla žiť. Nič medzitým nie je. Ale je toto skutočne zmysel života? Prečo je táto spoločnosť zameraná na peniaze? Prečo sa každý ženie za bohatstvom? 

   Kedysi dávno žili ľudia v jaskyniach, boli spojení s prírodou. Túžili len po tom prežiť a milovať. Dokázali sa priateliť so zvieratami a byť v harmónii s prírodou. 

   V dnešnom svete sa snažíme prírodu zničiť. Odpadky v jazerách, oceánoch. Zabíjanie zvierat pre zábavu, pre peniaze pre podnikanie. Vyrubovanie lesov pre drevo, snažíme sa vyťažiť z prírody čo najviac a načo? Aby sme si zničili svet a nemali kde žiť? Aby nám viac nemal kto vytvárať kyslík? 

   Pri tomto odstavci ma napadla jedna rozprávka. Volá sa Lorax. Pre tých čo nevedia o čom to je, jeden mladý podnikateľ vyrúbal všetky stromy až nezostal žiaden pretože podnikal. Ničil ich život aby zarobil veľké peniaze a bol bohatý. Ľudia žili v uzavretom priestore kde si kupovali kyslík od iného podnikateľa. Nebola tam žiadna príroda. Umelo vytvorené stromy. Napokon aj keď naoko šťastný človek, nemal nič. Chceme žiť takto? Chceme si kupovať život kúsok po kúsku, prežívať zo dňa na deň? 

   Pre to sa pýtam... nie je čas zamyslieť sa a zmeniť svoje životy? 

 Úvaha
Komentuj
 fotka
majmarad  4. 5. 2019 21:51
Pri tomto blogu ma napadlo toto

,,Řešíte dilema, zásadní rozhodnutí života. Rozhodujete se mezi dvěma vztahy. Mezi dvěma pracovními nabídkami. Mezi dvěma a více možnými budoucnostmi. Myslíte si, že právě teď se rozhoduje o vašem úspěchu a o vašem štěstí. Ale mýlíte se. "Když uděláme rozhodnutí, jedny dveře tím otevřeme a druhé zavřeme," "Svět za těmi zavřenými neexistuje. Nikdy neexistoval. Není důležité, jaké rozhodnutí uděláme. Podstatné je, jak naložíme s budoucností, kterou jsme si vybrali."
 fotka
majmarad  4. 5. 2019 22:12
Ľudia sú nepoučiteľní! Presne tak ako Lorax, až keď im horí pri riti sa uvedomia, niekedy ani vtedy nie.
 fotka
majmarad  4. 5. 2019 22:19
Screenshot
 fotka
antifunebracka  5. 5. 2019 20:39
Boha to je priam čítanková ukážka prázdnych pseudofilozofických sračiek
 fotka
karlotiskot  6. 5. 2019 07:49
@antifunebracka Páči sa mi tá veta o tom ako sa ľudia priatelili so zvieratami. Si predstavujem nejakého šablozubého tigra ako si ho pračlovek chová ako mačku

@genenica Viem, že v poslednej dobe pičujem do teba moc, ale patetickosť a pragmatickosť nejdú veľmi dokopy. Vyber si jedno z nich. + Celkovo tvoja tvorba a výlevy. Napadlo ťa niekedy, že naozaj je chyba v tebe? V tom ako čo berieš a ako hľadíš na svet?

Napríklad včera som zazrel nejaké žvásty o tom ako ťa svet nikdy nepochopil a preto si nezaslúži tvoje pochopenie. Je ti jasné, že žiadneho jednotlivca ešte svet nepochopil? Svet je len pojem a ľudia majú svoje sračky často ďaleko za tým čo za sračk považuješ ty. Si strašne rozmaznané patetické decko, ktoré sa snaží hrať na dospelú, ale tomu ver, že svet jebe najradšej tých čo sa na niečo hrajú...
 fotka
genenica  6. 5. 2019 19:49
@karlotiskot
@antifunebracka

Nikto Vám nekáže aby ste čítali to čo píšem. Nepíšem to pre Vás, píšem to pre seba. Myslím si, že svoj názor sa dá vyjadrovať aj slušne. Aj ak je negatívny ale slušný. Ja nikoho neurážam. Mohli by ste si to prosím obaja uvedomiť ?
 fotka
antifunebracka  6. 5. 2019 21:36
My ťa s @karlotiskot neurážame, my sa na tebe smejeme a to je rozdiel Dám ti tiež 1 nepatetickú radu: Neplač, že nevidíš v tme hviezdy. Vytiahni si hlavu z vlastnej riti a uvidíš slnko!
Keď si to píšeš pre seba, píš si to do denníčka
 fotka
genenica  6. 5. 2019 21:41
@antifunebracka Keď chceš niečo komentovať nauč sa najskôr slušnému správaniu.
 fotka
antifunebracka  7. 5. 2019 18:31
Prečo?
Napíš svoj komentár