Pred malou chvíľou som videla taký obrázok, na ktorom boli znázornené také jednoduché postavy ľudí. Zaujal ma popis k tomu obrázku: „Skutočný priateľ sa ozýva kedykoľvek, falošný priateľ len keď niečo potrebuje.“ 

Zaujalo ma to, v podstate to znamená, že asi 90% ľudí čo sa mi ozýva sú pravdepodobne len falošní priatelia. Potom som sa na to pozrela z druhého uhla. Aký priateľ som ja? Ak sa mám ohodnotiť na základe tohoto výroku, tak patrím prevažne k falošným ľuďom. Ale je to naozaj tak? Možno hej, nebudem robiť zo seba sväticu. Problém je, že mnohým priateľom sa náročky neozvem, nechcem byť otravná. Neviem ako veľmi ma majú radi oni. Keď je príležitosť, že sa im môžem ozvať z nejakého dôvodu, tak sa teším, že mám dôvod, že ich nebudem otravovať len tak. Myslím, že nielen ja sa na to pozerám takto. Je viacero ľudí, ktorí len čakajú na dôvod, kedy sa môžu niekomu ozvať. 

Takže to vidím tak, že podobné múdre texty čo kolujú internetom nie sú až tak pravdivé. Netreba brať všetko vážne, niekedy sa stačí len zamyslieť.

 Blog
Komentuj
 fotka
dumbledore  3. 11. 2016 14:23
Pani Potterová, pozdravujem domov .
 fotka
smilerrr  3. 11. 2016 18:05
ja napríklad velmi nepisem ludom na facebooku: ahoj, ako sa mas? a tak, vlastne asi vobec.. radsej sa pozhovaram s nim, zájdeme niekam a tak..
 fotka
annyejnji  3. 11. 2016 22:20
presne, presne, tiež nepíšem len tak nikdy, lebo si myslím, že je to otravné na druhú stranu, keď mne niekto len tak napíše, vo väčšine prípadov mi to nie je otravné, ale práveže ma to poteší a chcem si s tým človekom písať
 fotka
emulienkaa  3. 11. 2016 23:19
potrebuješ dôvod na to, aby si sa ozvala priateľom? tak to asi nie su tak celkom tvoji Priatelia, či?
 fotka
ginny  21. 2. 2018 19:46
Nepotrebujem dôvod. Ale niekedy je to fakt jednoduchšie. Je len málo ľudí, ktorým sa ozývam hocikedy, kedy mi napadne. Ďalším sa snažím aspoň občas. A pri niektorých mi to pripadá, akoby som bola otravná. Takže keď mám dôvod, som tomu skôr rada. Ide o to, že niektoré tie výroky netreba brať doslovne.
Napíš svoj komentár