Tak len v skratke, nech môžem ísť spať o pol tretej.

Nechce sa mi ísť spať bo hladný som. Som sa chcel ísť najesť, ale začalo pršať a práve začínala relácia Takže Tak, so špeciálnym obsahom, lebo vyfackali Vaského. Oou. Niekto si môže povedať, že to je len blbosť a že si zaslúžil, ale ja ako pravidelný divák viem, že to je veľká vec a oni z toho spravia obrovskú drámu a haló. A podľa mňa by aj mali. Ja sa stále neviem rozhodnúť či sú tí dvaja úplní kokoti, alebo géniovia a hrdinovia. Aspoň u Daňa neviem, Vaský má určite diagnózu, ale aj jeho zbožňujem, len tak osobne, nie názorovo. Aj keď často má aj on pravdu, len to podá takým primitívnym halucinogénnym spôsobom, že aj tak znie akoby mal horúčku 41c a blúznil. Tak či onak, tých dvoch pozerávam už toľko , že sa cítim akoby boli z rodiny. Dvaja bratia, ktorých som nikdy nemal a odhliadnuc od všetkého, sú s nimi neskutočné zjeby, takže aj keď s nimi napríklad človek nesúhlasí v ničom, tak sa môže šúľať na tom čo zasa vymysleli. Ako Daňo bojuje proti úradom a svojvôli a bičuje svoje obete vtipnými poznámkami a NEODBYTNOSŤOU a Vaský ako Slovenský Don Quijote bojuje proti všetkým a všetkému a majstrovstvom cibreným desaťročiami vkladá hrešenia na také miesta vo vete, kde ich človek nečaká. Vlastne po niekoľkoých desiatkach hodín, som si už vybudoval cit pre to, kedy zahreší a kedy nie, ale fakt to nie je jednoduché, ale priam kontraintuitívne, a za to má môj rešpekt.

O čo dnes šlo. Vaský nadával (veď na koho on nenadával) na Osuského z SaS , prišiel k nemu na nejakej demonštrácii a kričal, že je skurvený fašista(no nemiluj toho chlapa). A tak k nemu Osuský prikročil a dal mu facku. Vaský nemohol nič spraviť, lebo by ho mohli zabásnuť za napadnutie verejného činiteľa. Vaský bol po incidente telefonicky predvolaný na policajnú stanicu. Obyčajný človek, by sa proste na ten výsluch dostavil, ale skúsený divák vie, že týchto dvoch samurajov len tak neprinútia skákať podľa ich piskotu. Tu sa začína zrejme veľadňová vojna medzi Vaským + Daňom a úradníkmi. 

A už je tu prvý problém. Daňo sa okamžite obul do toho, že nemôžu predvolať Vaského telefonicky. Že Vaský sa nedostaví ak ho nepredvolajú písomne, pretože nejako zo zákona tak musia urobiť. A už sa to začalo. Policajt mu nevedel odpovedať v žargóne zákonov tak sa uchýlil k vysvetľovaniu, že Vaský im už povedal, že príde a že čo to vôbec Daňo rieši. Daňo ho hneď oboznámil, že on je zákonným zástupcom(alebo také čosi) Vaského. Samozrejme policajt na neho vyvalil ďalšie nepodložené pindy o tom, že Daňo nie je právnik. Daňo mu musel objasniť, že nemusí byť právnik, aby zastupoval Vaského ak je v pozícii obvineného. Nemôže ho zastupovať, len ak je predvolaný ako svedok. A tu sa dostávame k pointe. Keďže Vaského nepredvolali písomne, neuviedli či je svedok alebo obvinený. Daňo asi správne vytušil, že z Vaského nejdú urobiť poškodeného, lebo bol napadnutý, ale že ho obvinia z výtržnosti. Policajt mu odmietol povedať v akej pozícii bude Vaský keď sa dostaví a odmietol mu poslať písomne mail, pretože do neho by to asi musel uviesť. Dańo tiež správne  zhodnotili, že policajti mali Vaského za ľahkú obeť, lebo sa desaťročia prezentuje ako kokot a chudobný človek. Preto nepredvolali väčšiu rybu Osuského, ale len Vaského. Lenže nespočítali si, že má  po boku Daňa. A Daňo je niečo ako Michael Scofield z Prison Breaku. Stále sa nejako vynájde, má naporúdzi správne riešenie, správnu vetu, správny zákon čo vysype z rukáva, zapnutú kameru naierenú na správne miesto,nekonečnú energiu a nezlomnosť. 

To je zatiaľ všetko. Zvyšok časti bol venovaný humoru.Nicholsonová z SaS pochválila Osuského za tú facku a vyjadrila sa, že to že na neho Vaský kričal,  že je fašistická sviňa, je podobné ako keď jej jeden internetový prispievateľ prial aby potratila. To Vaského rozčúlilo, lebo on nikdy nikomu potrat neprial a tak začal kričať, že Nicholsonová je stará striga (znova ten moment, kedy som čakal, že jej vynadá do kuriev, ako skoro každej žene, ale znova ma prekvapil a nepoužil hrešenie. Povedal len, stará striga, ten šibal). Potom sa obúvali do Osuského, že mal byť nominovaný Sas na prezidenta a tiež, na sudcu Klimenta(Kozu, ako ho s obľubou volajú, lebo to je jeho rodné meno) ktorého SaS nominovala na anjvyšší súd alebo kam, napriek tomu že je vraj známy svojim agresívnym správaním. A ešte si podali nejakého alkoholika z SaS, ktorýsa verejne beztrestne priznával, že je agresívny keď si vypije a že už napadol svoju manželku nožom.

SaS som volil. Hlavne kvôli Sulíkovi, ktorý na mňa pôsobi ako asi najinteligentnejší človek parlamentu. Osuský na mňa pôsobí dojmom slizkého zaostalého človeka. Ešte sa chválil ako dal Vaskému výchovnú facku a že mu kľudne dá ďalšiu. To sa tomu tlstému chujovi chváli, keď má štatút verejného činiteľa a nemôže byť napadnutý a ešte k tomu poslaneckú imunitu. Tu si síce nie som istý na čo všetko platí poslanecká imunita a či napadnúť poslanca je z právneho hľadiska to isté ako napadnúť policajta. Každopádne z pozície poslanca je odvážny. 

Samozrejme hneď tam odvisielali aj vyjadrenie Borisa Kolára. Pre tých čo nesledujú pravidelne, Boris Kolár je v "Takže Tak"  prezentovaný ako niečo ako boh. Nebeská nedotknuteľná entita. Pán pravdy, čo má na všetko správny názor a stojí za ľuďmi. Ten samozrejme útok odsúdil. On robil s Vaským aj rozhovor, kde mu Vaský ukazoval takú plachtu olepenú obrázkami ľudí čo skočili pod vlak. Sú tam naozaj detailne odfotené zábery tiel bez hláv a končatín ležiacich na koľajniciach. Vaský tie obrázky so sebou všade nosí a ukazuje ich ľuďom a politikom a vysvetľuje im, že toto sú obete Slovenského fašistického režimu, ktoré boli uvrhnuté do biedy týmto fašistickým systémom a neostávalo im nič iné ako skočiť pod vlak. Potom vždy spomenie židov za  druhej svetovej vojny, že oni síce boli nútení ísť do plynu, ale Slováci by radi šli do toho plynu dobrovoľne, lebo majú také mizerné životy a málo peňazí. Že Slováci závidia židom, že šli do plynu.  To je znova jedna z tých vecí, ktoré majú správnu pointu, ale Vaský to odprezentuje spôsobom psychiatrického pacienta. Aspoň mne sa zdá ,že pointa má byť tá, že ľudia z nižších vrstiev žijú naozaj v biede a je také jednoduché zadĺžiť sa a prísť o strechu nad hlavou, alebo sa stať obeťou neférovej exekúcie, že potom z toho niektorí dokonca spáchajú samovraždu od samotnej bezradnosti. No....je tu samozrejme riešenie. A to je podľa Vaského, obnoviť Československú Socialistickú Republiku a to sa má stať krvavou revolúciou, ktorá bude začatá strelnými zbraňami a zakončená "zrnčaním roxorových tyčí", ktorými chcú ubiť posledných predstaviteľov terajšieho režimu, ktorí nestihnú utiecť do zahraničia. Vtedy z nich podľa Vaského slov bude "striekať krv šťanka a sračka", háááááááááááá, ja toho chlapa fakt milujem, tie jeho geniálne vulgárne hlášky.

No a už sú zasa 3 ráno a ja om už mal dávno spať, ale som nešiel. Lebo mi jebe, lebo furt si hovorím ako budem už chodiť spávať skôr, lebo o štvrtej ráno proste nie je normálne chodiť spať. Ale nevadí, už je aj tak veľa hodín tak ešte správy z domova. 

Doručili mi PaCH. Práčku a chladničku. Práčka je super zatiaľ, dal som do nej pohár praciehoprášku a zapol ju na 95 stupňov nech sa prečistí. A ona spravila takú penu, čo vystúpila až skoro na vrch bubna. Normálne jak na pive. Toľko peny pokope som nevidel ani v starom filme, kde je záber na ženu vo vani. A bola to taká krásna pena, taká nadýchnutá, že sa jej má človek chuť dotknúť. Pomaly spľasievala dolu. Dúfam, že tá práčka bude prať lepšie ako čapovať, lebo ako výčapníčka by sa asi neuživila, deci piva a 4 deci peny. Ale hlavne, na konci praciehno cyklu, tento koniec oznámi...zvučkou. Normálne krátkou zvučkou, znelkou, hymnou. Hymna prania. Ešte nedávno som chodil do práčovne a teraz mám práčku dokonca s vlastnou pracou hymnou! Značka je LG.

Chladnička je tiež cool (veď chladnička by aj mala byť). Protinámrazová, aj podložku proti kazeniu zeleniny som do nej kúpil. Vo vnútri má nejaký generátor iónového vzduchu. Neviem čo to presne je, ale som si istý, že do dvadsiatich rokov objavia, že to spôsobuje rakovinu, tak ako všetko. Má aj superšpeciálny šuflík na ovocie a zeleninu, ktoré ju majú udržať presne na 0 stupńoch a teda čerstvú naveky. Jediný zádrheľ bol, že má na boku jemnú preliačeninu. Nič veľké, ale aj tak kúúúrňa, furt sa musí dačo dojebať. Ale tak zobral som ju aj tak bo kvôli preliačeninke teraz nebudem zasa sa jebať s tým. A potom ma napadlo, že som ju nemal brať a nechať vymeniť za novú. Jedno je isté, nech by som sa rozhodol akokoľvek, zhodnotil by som, že som sa rozhodol zle. Všimol som si to na sebe posledné roky, že hocijaké rozhodnutie v hocičom spravím, vždy to zhodnotím, že bolo zlé. 

Napríklad som teraz vo Viedni. Prišiel som na úrad práce. Dali mi nový termín až o mesiac a pol, takže dovtedy mám veget. A tak som si povedal,že ako zle som sa rozhodol, že som už oznámil prenajímateľke že koncom budúceho mesiaca odchádzam. Ale volal som jej poskokovi a skúsil som zmeniť to rozhodnutie a oznámil jej, že ostanem o mesiac dlhšie ak s tým nebude problém. Povedala, že v pohode. Ale znova mám ten pocit, že som mal radšej ísť skôr. Proste nech mám už pokoj, nech som nútený niečo robiť pod hrozbou postupného strácania úspor, nech nežijem na dávkach jak parazit. Proste všetko zle. A čo by sa stalo, keby som zasa naplánoval odchodo o mesiac skôr? Všetko zle, lebo šak mám nárok na dávky, tak prečo ich nevyberiem? Ako môj bývalý kolega D, čo si zakladá vlastnú firmu a popri tom ešte poberá dávky, lebo on stále vie jak veci vyriešiť správne a vo svoj prospech. Takže si myslím že som tú práčku fakt mal vymeniť. 



Otca som sa opýtal, či nemáme v rodine ešte nejakú účtovníčku, kvoli tým daňovým priznaniam. Chyba. Stále si bijem hlavu o múr keď sa na niečo spýtam rodičov. Ale tak koho som sa mal pýtať, posledná účtovníčka z rodiny zomrela na rakovinu pľúc po desiatkach rokov fajčenia, takež nám teraz robí účtovníctvo opica s činelmi. A otec hneď, že pôjdemE na daňový úrad a neviemčovšetko a ako mi to popzerá na internete. Tak to chodí vždy. Chcem len malú otázku a zrazu sme jeden tím. Ja a rodičia. Moji rodičia sú raketový tím z pokémonov. Opýtam sa ich, či mi náhodou neprišla platobná karta, lebo banka mi ju vraj posielala kým som tu nebol a skončí to tak, že mi vysvetľujú ako mi po kartu zajtra skočia do banky. Teraz si samozrejme otec zmyslel, že so mnou musí ísť na dańový úrad. To by som radšej skončil v base s odobratým majetkom jak tam ísť s ním "jako pat a mat jak dvaja kokoti". Bo tu už fakt neni na výber. Ja som síce tiež kokot a daňové priznanie by som nevedel podať ani keby mi pomáhala tá spinka z Wordu. "Kurva, spinka, pozeraj, píšu mi z daňového, že som dojebal priznanie, že pôjdem do basy a zaplatím 32 tácov, čo mám robiť?"
"Skúsil si zmeniť font tej správy?"
"Čo?"
"či vieš ako sa mení font? To  prídeš...."
Debilná spinka. Vlastne keby spravili program ako Word, ale na účtovníctvo, tak by tam mohli dať skôr putá čo radia. 
"Toto by sme nerobili ak nechceš dostať 10 rokov"

Hej a ešte tá žena, pravá ruka mojej prenajímateľky,  chcela, že kedy sme môže pustiť ľudí na obhliadku bytu. Kúúrnik, ešte aj pratať tu budem musieť. Aspoň to čo sa dá. Hlavné veci som popratal a pomenil tak ako som najlepšie vedel, amen. Neznášam pratanie. V KE  pratať, prídem tu, a tiež pratať. Furt len pratať. Prataj sa odtiaľ pratanie, nechcem ťa. Povedal som jej, nech sem tých ľudí pustí aj keď tu nebudem, aj tak tu nemám nič hodnotné.  

Hej,ešte ma dnes zastavili z charity na ulici. Chceli prispieť na pomoc ľuďom vo vojnových oblastiach. Také dve akčné mladé študentky to zbierali. A ja som si smyslel, že budú chcieť pár drobných, ale ona hneď vytiahla tablet a na ňom formulár. Že ma zaregistruje a budem platiť každý mesiac od 9 eur (to bola ich najlacnejšia ponuka) po celý rok, alebo jednorázovo najmenej stovku. V rakúsku sa s charitou veľmi neserú. Si len predstavujem čo by im povedali Slováci, keby niekoho zastavili na ulici či im prispeje stvoku na charitu, alebo "smiešnych" 9 eur mesačne. Mal som im povedať, že práve som na ceste z úradu práce a aj tie peniaze čo odtiaľ dostanem chcem minúť radšej na gitaru alebo husle. Ozaj, chcem si kúpiť gitaru, alebo husle. Samozrejme moje manické nákupné sklony sa prejavili okamžite. Pretože nedávno som kúpil známemu ukulele na narodeniny. A kým som mu ho dal, tak som na ňom stihol brnkať 4 hodiny. Ja som nikdy nevlastnil žiadny hudobný nástroj a úplne ma to očarovalo. Tá moc v rukách, keď môžem zahrať čokoľvek, teoreticky. Ten zvuk brnkajúcich strún, pingy čingy. Povedal som si, že aj sebe kúpim ukulele. A hneď na to, že lepšie ako ukulele by bola elektrická gitara. u kamarátky som raz veľmi dávno jednu skúšal a bolo to absolútne super. Lenže nie, lebo gitara nie je ono. Gitara je pre sráčov, pretože jediná pravá hudba je produkovaná husľami. Žiadne spievanie okolo toho, žiadne prudké prechody z tónu do tónu. Jednoducho plynulá lahodná hudba. Lenže husle sú strašne hlučné. Tak by som si mal kúpiť radšej elektrické husle. Lenže aj tie sú veľmi hlučne, tak radšej tú gitaru. Lenže gitara je priveľká, takže radšej ukulele. A načo by mi bolo ukulele keď chcem aj tak hrať na husle. Lenže husle sú vraj najzložitejší nástroj. A okrem toho aj tak nemám čas hrať na husle, lebo musím začať zarábať peniaze nejako. Takže zasa raz rozmýšľam 3 dni o niečom čo mi je úplne na hovno, namiesto toho, aby som rozmýšľal či, kedy a ako podať daňové priznanie.

Takže Tak!




EDIT: Po vzhliadnutí celého videa musím uznať, že Osuský mal pravdu s tou fackou. Ale Vaský je aj tak najväčší frajer.


 Blog
Komentuj
 fotka
riddler  13. 7. 2016 10:01
Vaský bliaka fašista na veľa ľudí,zrejme mu uniká význam toho slova. Aj keď v niektorých veciach by sa s nim dalo súhlasiť, ľudia ho berú skôr ako zabávača než seriózneho komentátora politického diania,preto tá revolúcia zostane len v jeho predstavách. Taký druhý Meliško v podstate.
 fotka
goodk  13. 7. 2016 12:23
@Riddler Hej, 50% Vaského slov tvorí obviňovanie niekoho z fašizmu. Jeho mysľový pochode je taký , že fašista je ten čo praktizuje fašistickú prax. A fašistická prax znamená keď niekto vykonáva genocídu. A genocída znamená stav, kedy je časť obyvateľstva uvrhnutá do takého stavu, podmienok, že jej neumožňujú prežiť. Ako tí čo skáču pod vlak kvôli chudobe. Takže vlatne drvivá väčšina politikov je zodpovedná za tento stav a teda sú pre neho vykonávateľmi genocídy a teda vykonávateľmi fašizmu a teda fašistickými sviňami.

Mne sa na Meliška vôbec nepodobá práveže. Jasné, že revolúcia je blud. On sa veľmi ako niečo iné než zabávač brať nedá. Veď aj tie jeho "rozhovory" s politikmi spočívajú v tom, že im vysvetľuje svoju agendu a oni buď s ním súhlasia, alebo sú kokoti a pomaly ich ani nepustí k slovu.

Veľmi pekne to zhrnuli, že na "zábavné" televízne reláciie sa vyhadzujú na Slovenku veľké peniaze a pritom oni produkjú najlepšiu show takmer zadarmo. To je absolútna pravda. Akčná telenovela v REALITE, no nekúp to.
 fotka
riddler  13. 7. 2016 13:07
Tú podobnosť s Meliškom som myslel na základa vulgárnosti,ktorú už ani on sám nedokáže ovládať. Dojde do osady,aby sa akože zastával tamojších obyvateľov,bojoval za tie práva,a nazve ich vyjebaní cigáni. Ale ako som si všimol,do kategorie Rudo Vaský sa už zaradil aj Matovič,mali by robiť videá spolu.
 fotka
riddler  13. 7. 2016 13:08
@3 bojoval za ich práva
 fotka
goodk  13. 7. 2016 16:01
@Riddler Veď to je na ňom geniálne. Nevieš čo povie ďalšie. Keď obhajuje cigánov v osade, čakal by si že povie niečo pozitívne a on zrazu zo seba vysype "vyjebaní cigáni". Ale videl som už celé video a musím uznať, že osuský mal s tou fackou pravdu, ho tam Vaský prenasledoval pol hodinu a furt do neho pičoval.
Napíš svoj komentár