Spoločnosť pôsobiaca v automobilovom priemysle hľadá operátorov. To je niečo pre mňa! Lozorno, Malacky, a tak ďalej. Mám mnoho rokov praxe, dva tituly a operoval som už aj jedného politika. Mal šošovicu na... teda na pozadí. Ale neviem o tom, že by v Lozorne bola nemocnica.

„Dobrý deň, ja som prišiel na pozíciu toho operátora.“

Čumeli na mňa ako na blbca a poslali ma do agentúry. Vraj oni nikoho nezamestnávajú, to agentúra. Oni nemajú žiadnych zamestnancov?

Dali mi montérky a boty. To ako budem operovať v montérkach? Sú aspoň sterilizované? A kde je operačná sála?

Namiesto pacienta po autonehode mi pritiahli na linku auto pred autonehodou. Mal som ho operovať, ale namiesto skalpela mi dali pneumatický šroubovák.

Vtedy mi to došlo. Operátor výroby je vlastne robotník. Len aby sa nemusel hanbiť, že je na dne spoločenského rebríčka, tak mu vymysleli takmer akademické meno. Operátor! Cha, to bude prča, až to pochopia aj ostatní a vzbúria sa kvôli mizerným platom! Potom sa pridám aj ja pod vylepšeným marxistickým heslom: Operátori výroby všetkých krajín, spojte sa!

 Blog
Komentuj
 fotka
james98  7. 7. 2018 10:54
Sú aj vznešenejšie názvy ako napr. manažér predaja (niekde píšu rovno anglicky nech to nejak lepšie znie - sales manager) = predavač / predavačka za pokladnou. Potom manažér výroby - to isté čo operátor atď.
 fotka
vreskot000  7. 7. 2018 23:04
ber to tak že máš aspoň prácu, to je najdôležitejšie. lepšie ako sedieť doma na zadku s práznymi rukami a vreckami
 fotka
antifunebracka  8. 7. 2018 16:46
Tak, dnes sme všetci manažéri
 fotka
gorgor  9. 7. 2018 17:34
@james98
Ach, manažer, to som zabudol! Máš pravdu, je ešte veľa všelijakých podfukov namierených na našu hrdosť.
 fotka
gorgor  9. 7. 2018 17:36
@vreskot000
Nuž tak, vlastne hlavne, aby bola práca. Niektorí chcú za ňu aj peniaze, ktovie prečo.
 fotka
gorgor  9. 7. 2018 17:37
@antifunebracka
Áno, lebo tá hnusná "robotnícka" práca už vlastne neexistuje. Konečne žijeme v tej vysnívanej budúcnosti.
 fotka
james98  9. 7. 2018 19:16
Pred časom som zachytil na dverách obchodu s darčekovými predmetmi oznam "hľadáme asistenta / asistentku predaja" - a teraz som si to pozrel na googli a bežne sa na slovensku tiež používa "sales asistent" napr. pre športovú predajňu. Nechápem či lingvistické obraty ozaj pomáhajú egu pretože "sales asistent" robí to isté čo bežný predavač
 fotka
gorgor  11. 7. 2018 10:19
@james98
Obraty pomáhajú, človek si myslí, že je operátor, manažer, a vôbec necíti, ako ho bolia kríže. Nakoniec, mnoho bežne používaných cudzích slov pri preklade vyvolávajú úsmev. Tak, ako preklady názvov obcí na Západe, to je fakt na popukanie! Napr. keby sme na slovači hovorili istému autu "ľudové vozidlo", jeho predaj by prudko klesol. Zato "jaguár" znie vznešene! Prvých 10 rokov nikomu nebude vadiť, že je to šmejd.
Napíš svoj komentár