Tak konečne to prehrmelo! Obchodníci priznali, že ceny s devinami na konci neslúžia ničomu inému, než na ohlupovanie zákazníka. My, ako vláda, sme ich donútili priznať farbu. Vláda krajiny Ošmekland.

Vykrúcali sa, že devinky sú pekné bruškaté, že im ide o presný výpočet ceny, a ani cent navyše! (to určite), a že to znie ľúbozvučne. Podnet na arbitráž vyšiel od ich vlastnej zamestnankyne: Tak dlho a zúfalo musela do rozhlasu v supermarkete omieľať výraz: „... a deväťdesiat deväť centov“, až sa jej zauzloval jazyk a musel prísť operačný zákrok. Keď jej ho rozviazali, hodinu nadávala a nakoniec povedala: „Prečo to? Len aby zákazník stratil prehľad o cene výrobku?“

Triviálne? Vôbec nie. Lebo ak áno, potom sú triviálne všetky ženy, lebo iba ony povedia, že tie topánočky stáli „iba 299,90“. Muž jej vyhubuje, že kupuje topánky za 300 eur, a ona chudinka: „Akých tristo? Veď iba dvesto!“ A o tom to je. Nejde o to, koľko je devín na konci, hlavné je, akou číslicou cena začína. Však, dámy!

Preto naša vláda rozhodla, že v prechodnom období bude miesto 100 eurových bankoviek vydávať bankovky nominálnej hodnoty 99,99 eur, aby si každý uvedomil, aká je to blbosť. Následne vyjde zákon o trestnej zodpovednosti za zavádzanie zákazníka s cenami a budú z obehu stiahnuté jedno a dvoj centové mince, tie budú nabité do kanóna a vystrelené na Mesiac. Ten zákon síce už dávno platí, ale ako mnohé podobné je len zdrapom papiera. Naša vláda začne literu zákona plniť – prvá v histórii – a krajinu Ošmekland premenuje. Asi budeme vylúčení z EU, ale to sa nedá nič robiť.

 Blog
Komentuj
 fotka
gorgor  3. 8. 2018 07:20
...ako tá divá zver?)
Nevošlo to tam, pardon.
 fotka
bakedbride  3. 8. 2018 12:48
Nič sa nedá robiť.
 fotka
midnight  5. 8. 2018 22:34
"V prírode je klamať prirodzené"

...hm.
veľa toho o prírode nevieš...

...totiž klamstvo je funkcia abstraktného myslenia + reči.

a ani jednej z uvedených vecí nie je schopné žiadne zviera okrem človeka.

...aha pardón, a ešte delfíny.
ktoré sú tak dostatočná a veľká výnimka že o tom boli články v novinách, keď sa na to prišlo
 fotka
gorgor  6. 8. 2018 05:34
@midnight
Hlúpejšie si to napísať nemohol. Schopnosť klamať sme rozhodne nevynašli my, zvieratá sa chránia predstieraním, zavádzaním falošných stôp, úskokmi, taktikou... To ty nevieš nič o prírode, ale ani sa nečudujem, pretože humanitné vedy skúmajú človeka ako božskú bytosť (ono to náboženstvo je vrazené aj na najvyšších miestach). Predpokladám, že si výtvorom oných humanitných vied.
 fotka
midnight  8. 8. 2018 11:42
@gorgor som vytvorom sameho seba, hlavne.

ale inak som studoval matematiku a informatiku.

"zvierata sa chrania predstieranim"

daj priklad. a to si pytam nekonfrontacne, lebo okrem mimikier ktore sa nerataju, lebo su biologicke alebo instinktivne, ma nic nenapada a uvedomil som si ze mozno len kvoli nedostatku informacii.

aha vidis, napadlo mi daco. nespomeniem si ktory, ale niektory druh vtakov svoje vajicka kladie do hniezd inych druhov, a potom dokonca aj povodne vajicka co tam boli z hniezda vyhodi, aby sa tym jeho dostalo viac starostlivosti.
 fotka
gorgor  8. 8. 2018 15:08
@midnight
Študuj zoológiu, potom sa vyjadruj k prírode.
Napíš svoj komentár