Pozrime sa na svet okolo nás. Je plný farieb, plný ľuďí, ktorí sú každý iný. Svet sa mení a mne sa zdá že piesok v presýpacích hodinách sa sype o čosi rýchlejšie než voľakedy. Uponáhlaná doba núti ľudí pozerať sa viac na seba než na iných.
Ale čo však vidia???
Ak sú povrchní a nenazrú do seba hlbšie uvidia len shnilé vnútro svojho "ja".
Aj ja som na seba pozeral ako na bútľavú vŕbu. Smutnú vŕbu, ktorej vyhnité jadro už nič nevyplní.
Ale raz ku mne prišla rieka. Objala moje už takmer mŕtve korene blahodárnou vodou a vrátila do mna život. Žilami mi opäť začala prúdiť miazga a ja som mohol konečne milovať. Milovať rieku, ktorá mi vrátila zmysel bytia na zemi.Som jej za to vďačný, a preto ju objímam svojimi visiacimi konármi a poskytujem tieň svojou korunou.
Vďaka tejto rieke som pochopil sám seba. Preto sa bojím, že ako raz príšla ku mne jej prvá vlnka, tak raz odíde tá posledná. A ja opäť schradnem, vyschnem, umriem.
No ako raz povedal jeden múdry človek:"Ten kto miloval ženu alebo svoju vlasť, zažil výnimočné štastie. Čo sa stane potom už nie je dôležité." Preto viem že ja už môžem štastný odísť.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
titusik  9. 2. 2009 20:31
pekne
 fotka
akuska  9. 2. 2009 20:58
Mala som skoro zimomriavky keď som to čítala. (a to je vonku prvý krát teplo) Páči sa mi to.
 fotka
tinka23  9. 2. 2009 21:20
ja som nie že skoro mala zimomriavky, ale mala som ich určite...úžasne píšeš zlatk
 fotka
katherine135  9. 2. 2009 22:34
neviem, ci tie zimomriavky su nejak magicke pri tomto clanku...ale bolo to fakt nadherne a poviem ti, rieka je podla mna tiez strasne stastna, ze ma tien...nech este dlho mozes obijmat
Napíš svoj komentár