V stredu sa nam rozsneží hlavne na západe a juhu. Sneženie sa rozsíri aj na východ vo štvrtok ale bude prechádzať v nížinách do dažďa so snehom alebo dažďa. Na západnom Slovensku by mali ostať okolo nuly alebo dokonca slabo pod nulou a tým pádom všetky očakávané zrážky budú vo forme snehu. K tomu začne vo štvrtok fúkať silný severný vietor a budú sa tvoriť v Podunajskej nížine snehové jazyky a záveje ako aj na Záhorí. Najsilnejšie zrážky budú vo štvrtok. Tie zoslabnú v piatok,ale sa udržia naďalej aj keď slabšie a s prestávkami až do nedele. Naďalej by malo byť zachované rozhranie medzi teplejším východom a chladnejším západom. Na krajnom západe teploty nad nulu asi nepôjdu, kým na východe môže byť aj +4 °C.
Očakávané úhrny snehu, streda do polnoci do 5 cm, štvrtok ďaľších 10 až 15 cm, v piatok okolo 5 cm a sobota nedeľa daľších 5 cm. Dokopy 25 až 30 cm snehu!!! Tak teda uvidíme čo z toho bude. Isté je, že snehu pribudne a odchylky smerom na hor ale aj na dol sú pravdepodobné. Skôr menej ako viac,ale už sme zažili v poslednej dobe aj príjemné prekvapenia. V každom prípade aj keď napadne len 15 cm snehu,tak isto nikto nebude proti. Dážď na západe je podľa mňa už málo pravdepodobný. A ešte jedno, počet dní so snehovou pokrývkou začína už byť na Bratislavu a okolie dosť nadpriemerný!!!

 Blog
Komentuj
 fotka
hindzi  10. 2. 2010 00:25
Majstro dúfam ,že to nedopadne tak že v Ba bude sneh a u mňa voda. Ja som 50 km východne a to už asi nebude bez kladnej teploty.Teším sa a zároveň mám obavy či ti to naozaj víde.
 fotka
hindzi  10. 2. 2010 00:36
No majstro ak to to víde tak SHMU, Meteo a všetci môžu ísť k tebe na školenie.
 fotka
harleystorm  10. 2. 2010 00:51
Dakujem. U mna sa neotepluje,je pekne pod nulou a aj ked bude nula bud v pokoji,sneh sa na snehu drzi aj ked je plus,len musi snezit,co bude Dobru noc.
 fotka
pershing363  10. 2. 2010 01:58
Takze este nemam prezuvat? Super ak to vyjde bude fajn so snehom
 fotka
emulienkaa  10. 2. 2010 10:48
chvalabohu..
 fotka
siss  10. 2. 2010 13:32
idem na východ, pá
 fotka
sponka22  10. 2. 2010 14:44
super, nech len padá sniežik ved v lete sa budeme dusiť vo vlastnej šťave pri 40tich stupnoch, tak teraz si treba pekne užiť zimu, sneh, sankovačky........ a inak... pan meteorolog, dufam že nebudu teploty nad nulou lebo ak sa bude mať všetko topiť hned ako to napadne, tak to važne nech radšej nepada halooo rychlo potrebujem vedieť či budu teploty nad nulou alebo pod nulou
 fotka
hindzi  11. 2. 2010 08:33
Majstro bieda. Toto kalamita nebude. Vietor mizerný a ani sneh sa mimoriadne nesype. A to som teraz v Bratislave. V Galante už nesneží hodinu. Kde sú tie veľké úhrny a vietor 60 km/h?. Doteraz sú maximálne 3cm snehu a to malo byť o pol noci 5 Ale uznávam jedno neprší.
 fotka
harleystorm  11. 2. 2010 09:15
AKTUALIZACA 11.2.2010:

Nastala jedna necakana zmena, tlakova niz co mala dnes priniest aspon 10 cm snehu zmenila trasu a sposobila vychylenie hlavneho zrazkoveho pola mimo nasho uzemia. Tym padom sa aj dnesne uhrny zredukuju na minimum zial,ale za to to vyzera, ze by sneh sa sneh mohol vratit v druhej vlne neskor. Situacia je velmi komplikovana a tak je aj predpoved velmi tazka. Pravdepodobne zacen silnejsie snezit az tuto noc a zajtra pripadne este v sobotu.

Posunom tlakovej nize inym smerom sposobilo aj vychylenie pasma vetra, ktory zatial ostava v Cr a Rakusku. Pre vsetkych priaznivcov zimy a snehu je vsak jedna vec velmi podstatna a dolezita, ze nie je nad nulou zatial a aj na vychode snezi a mrzne! Na zapade trvam na svojej predpovedi,ze s nejakym dazdom alebo teplotami az okolo +5 °C nehrozia. Situaciu prirovnam asi takto: Ked sa nic necaka tak vtedy nakyda a urobi nam pocasie prekvapenie a naopak, ked to cakame tak sme sklamany a nic nie je alebo len malo. V kazdom pripade,lepsie malo ako nic alebo dazd a teplo. Takze este to nezahadzujem,mozno dojde druha vlna. S vetrom si uz starosti nerobim a ani o nejaku velku kalamitu si nerobim uz starosti,pretoze prave ten vietor mal byt za to zodpovedny a nie ani tak velmi mnozstvo snehu.

A jedno je velmi dobre,snezit by malo najviac vzdy v noci,kedy bude najchladnejsie a najlepsia sanca na drzanie sa snehu aj dalej na vychode. Posledna vec, na ktoru by som chcel pripravit vsetkych vyznavacov zimy je, ze v druhej polovici tyzdna to vyzera na prelom v pocasi a prichod jari. Aj ked len na par dni a potom opät to vyzera na vpad zimy, tak treba ratat s tym,ze uz sa zima takto stabilne drzat nebude a bude prebiehat boj s teplym vzduchom a cim viac ideme k marcu,tym viac bude teplo mat vacsie sance sa presadit a poslat zimu tam odkial prisla Rocne obdobie neoklameme. Zatial tu vsak mame zimu a treba si ju este uzit. Pocasiu a zime zdar!
10 
 fotka
harleystorm  11. 2. 2010 09:18
To oteplenie co som spominal som mal na mysli druhu polovicu buduceho tyzdna.Ospravdelnujem sa aj za chyby v texte,ale nemam cas a velmi som sa pri pisani ponahlal.
11 
 fotka
hindzi  11. 2. 2010 10:00
No vidím, že si sa nesekol len ty, ale aj SHMU čo dávali varovanie. Okrem toho SHMU vydal na noc a zajtra predpoveď kde sa píše o daždi so snehom na juhozápade.
12 
 fotka
pa3cek  11. 2. 2010 13:34
Ja neviem ale už buď nech príde jar alebo nech bude zima lebo už mi to lezie na nervy keď som v Bratislave tak tam sú samé mláky a poľadovica a prídem domov si oddýchnuť na východ a teraz tu je to, tak včera bol odmäk všetko sa topilo samá voda a dnes o5 nasneží načo to je dobré sakra
13 
 fotka
harleystorm  11. 2. 2010 23:12
@pa3cek Nazdar priatel moj z vychodu Veru sklamem ta,lebo toto sa s nami este potiahne az do marca a dokonca asi ani v marci sa tej zimy uplne nezbavime. Jasne, ze bude uz aj jar medzitym mat pekne nabehy,ale bude do toho jebat este zufale pokusy zimy,takze mesiac este vydrz. Inak nahodou v Blave je teraz pekne bielo kym u teba prsi tam asi.
Napíš svoj komentár