Priateľ: je človek, ktorému môžeme vždy pevne dôverovať, je to človek, ktorý je ochotný kvôli nám dať aj ruku do ohňa. Vždy stojí pri nás, snaží sa nám pomôcť. Je to človek, ktorý nás vie vždy pochopiť. Plače s nami keď nám je smutno. Smeje sa s nami keď sme šťastný. A niekedy aj keď sme smutný tak sa nás snaží rozosmiať. Priateľ je to najkrajšie čo si môže človek priať. Najlepšie je mať jedného skutočného priateľa, ktorému môžeme dôverovať. Ktorý nás nikdy nepotopí keď je najhoršie. Ktorý nám vždy dá najlepšiu rada ako ísť ďalej. Priateľa si treba chrániť ako svoje srdce ako svoj život. Lebo jedno hlúpe rozhodnutie môže rozbiť tak krehké a krásne priateľstvo za pár sekúnd. Najlepšie je veriť len jemu a neveriť druhým čo na toho dotyčného hovoria. Život bez priateľa je ako život bez vzduchu ktorý dýchame. Priateľ je súčasťou nášho života. Život bez priateľov je horší ako smrť. Preto je najlepšie mať nejakých pár priateľov ale skutočných nie nejaký falošných.

Falošný priateľ: je človek, ktorému dôverujeme. O ktorom si myslíme, že je to človek, ktorý nás môže pochopiť. Ktorý je nám vždy oporou. Ale raz príde deň kedy sa dozvieme, že on sa len hral za priateľa aby nám mohol len uškodiť. Pokým neviem, že je to nejaký, ktorý sa hrá za priateľa a veríme mu hovoríme mu všetko. Niekedy falošným hovoríme viac jak tým pravým. A pritom ani nevieme, že nás chce len zneužiť a použiť to proti nám. Radšej 40 nepriateľov, ako jedného, ktorý je falošný.

Nepriateľ: je človek, ktorý nám hneď na začiatku povie, čo si o nás myslí ako nás nenávidí. Začneme ho nenávidieť aj mi hneď na začiatku. Nikdy mu neveríme. Hoc by sme ho radšej mali za priateľa. Ale žiadne človek nemôže žiť bez nepriateľa.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár