Koľkokrát sme sa v tomto uponáhľanom svete na chvíľu zastavili a len tak si spomenuli na svoju rodinu? Všetci sa neprestajne niekam ponáhľame a nemáme čas rozmýšľať nad vlastnou rodinou. Prečo je to tak?

Predsa každá rodina má svoje čaro, svoju vôňu a vlastnú chuť. Má tiež svoje pravidlá a každý člen rodiny tam má nenahraditeľné miesto. Priznávam, že čoskoro ako 18-ročná svoju rodinu potrebujem oveľa viac ako kedykoľvek predtým. Možno si to ešte v živote párkrát poviem, ale teraz to tak cítim. Moji rodičia, aj brat ma poznajú najlepšie. Žijú so mnou pod jednou strechou a okamžite pocítia, keď niečo nie je so mnou v poriadku. Bez nich by som sa skutočne "triasla od zimy".

Kto je prvým človekom, ktorý nám príde na pomoc v ktorúkoľvek hodinu, v akomkoľvek počasí, na akomkoľvek mieste? Otec, mama, brat, sestra, starí rodičia, potom, samozrejme, aj priatelia. Všetci títo ľudia sú nenahraditeľní a pre každého z nás veľmi potrební.

Viem, že neexistuje dokonalosť. Neverím na harmonické vzťahy a neverím ani rodinám, v ktorých sem-tam nevypukne hádka, ale verím, že ľudia v rodine sa vzájomne milujú a snažia sa s každým čo najlepšie vychádzať, lebo nikdy neviem, kto je tu z nás na tomto svete naposledy.

Opakujem, každá rodina má svoju chuť a vôňu. Rodina a ľudia v nej robia svet farebnejším a krajším.

Myslím si, že by sme mali častejšie spomínať na veselé chíľky strávené v kruhu rodiny, pretože ako jednotlivci by sme takéto krásne chvíľky nikdy nezažili.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
00tinusa001  8. 1. 2011 16:48
veľmi krásne!
Napíš svoj komentár