Zamysleli ste sa niekedy nad tým, aký je svet okolo nás? Kde sa berie a kam odchádza?
Všetci sa neprestajne niekam ponáhľame a nemáme čas rozmýšľať nad tým, čo sa s nami deje. A prečo je to tak? Čo nás núti hnať sa neustále dopredu a nehľadieť na cestu, ktorou ideme?
Tak aký je vlastne svet? Je tvrdý, nekompromisný, no tiež milý a láskavý. Aj keď mi občas kladie pod nohy polená, nie je to vždy také zlé, ako to vyzerá. Veď, kde inde by som sa mohla zabávať a smiať, ak nie tu?
Keď som bola malá, všetko okolo mňa bolo iné. Svet sa zdal krásnym, bol pre mňa tajomstvom. S pribúdajúcimi rokmi to začínam chápať úplne inak. Začínam vidieť tú krutú realitu. Stávam sa dospelou a svet okolo mňa sa meni, ľudia sa menia, vlastne všetko sa mení. Občas mám pocit, že svet je plný egoistických ľudí, ktoorí vidia len sami seba. V televíznych novinách je ukázaná každý jeden deň nejaká vražda. Kto sa nad tým už teraz pozastaví? Nikto! Každý to berie ako samozrejmosť dnešného sveta. To že 10 ročné deti behajú s cigaretou okolo bloku, to, že 13 ročné deti pijú alkohol, že 15 roční pubertiaci užívajú drogy, to je bežná vec a súčasť dnešného skazeného sveta! To, že teplota zeme každoročne stúpa o niekoľko desatín stupňov. Už sme si zvykli na teplé zimy bez snehu a letné záplavy. Neoplatí sa to rozoberať viac ako na tieto riadky, pretože to nikam nevedie. Človek je síce tvor úžasný, ale neskutočne hlúpi. Aj táto úvaha nevyriešila nič,len poukázala na veci, o ktorých by sa dalo naďaľej polemizovať a opäť by sme nikam nedospeli. Ani ja som sa o to nesnažila, len vyjadrila vlastný názor.

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
levik123  25. 11. 2008 21:13
tiez si obcas ohodnotim vlastny clanok, lepsie ako nic

ale pekne napisane, je to tak...
 fotka
whitelilit  25. 11. 2008 21:14
moja rec uprimne povedane mam taky isty clanok v kompe len som ho nestihla uverejnit uz nemusim
Napíš svoj komentár