Len taký malý úryvok, pozor, je to nepreštylizované takže to neberte úplne vážne. Je to možno hotové na 70%. Proste ukážka.
PS: prepáčte za niektoré gramatické chyby

------------------------------------------
Neuveriťelne (! ) hrubá kniha dopadla s dunením na studený kamenný stôl. Nápis starým vlkolačím písmom na obálke značil jednoduchý názov: Surssiss. Heldoc nikdy nechápal prečo je táto kniha taká dlhá a hrubá. Možno len kvôli tomu že sú hrubé stránky alebo...

Zo zamyslenia ho vytrhlo tiché pískanie. Niekto sa chcel dostať do jeho pracovne - vstupným portálom.
Daľej! zakričal Heldoc do prázdna s očami upretými na portál.
Z čiernej masy pred ním vystúpil Letr".
Heldoc urýchlene zareagoval: Ak sa chceš opýtať či už som pripravený na stretnutie a dohodu so Surssissom, tak odpoved znie NIE!
Letr" bol zarazený a chcel niečo povedať, ale Heldoc opať začal: Letr" môj milý stratég a poradca, ak nemáš nič iné na práci tak začni plánovať útok na Fon-Du-Lac. Dám ti na to veľa času, aby bol konečne účinný. A teraz dovidenia. poznamenal sarkasticky Heldoc, Letr" sa urazene zvrtol a chcel odísť, ked mu Heldoc ešte niečo pripomenul: Ty, Letr". Ked budeš robiť pred-plány tak vynechaj vraždu kľúčových osobností. Už som to zariadil, a bud si istý, že tentoraz sa ten nadutý Paladin smrti nevyhne!

Letr" sa ani nestihol otočiť a už ho pohltila čierna masa ktorá ho vyvrhla na prízemí veže. Začal si oprašovať kožuch. Takáto arogancia a nevdačnosť!
O pár stoviek metrov vyššie vo veži sa Heldoc škodoradostne zasmial. Letr" my vždy urobí dobrú náladu. pomyslel si s úsmevom.
NO, teraz by som už mal mať pokoj, tak sa kľudne môžem ponoriť do štúdia Surssissov. povedal si nahlas pre seba.
Otvoril knihu na prvých stránkach a hltavými očami sa do nej pustil...

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
blacktears  30. 1. 2010 15:31
uputalo ma to..chcel by som vediet viacej



len par veci: 1. nepaci sa mi pomenovanie vlkolacie pismo, spominas tu Surssissov, ktory s najvacsou pravdepodobnostou napisali knihu Surssiss..tak pismo by sa mohlo volat srussisske (ak som to zle pochopil, tak prepac)

2. ked je dialog, len medzi dvoma osobami nemusi byt na zaciaktu kazdej oslovenie, alebo este v tej druhej vete (ty, Letr. ...) by som ho tam nechal, ale dal by som tam etr"?! ...pokracovanie dialogu



a este su tam nejake stylisticke chyby, ale tie su nepodstatne kedze to mas nedokoncene
 fotka
antifunebracka  2. 4. 2018 16:19
Musíš na sebe ešte hodne zamakať
Napíš svoj komentár