Častokrát v mnohých pavedeckých prameňoch stretávame s tým že slovo slovan je odvodené od Slova Sklavus - čo zanmená otrok. Neni to pravda Slovo slovan má ďaleko silnejšie korene. Odvodené je od slova Sloven, alebo Slovák - pretože pravlasť Slovanov bola tu medzi dunajom a tatrami.

Ba naopak my ako národ sme nikdy neboli zotročení... Slováci vždy boli silní vzdorovití, vysokí, bojovní, plavovlasí modrookí jedinci, ktorí sami zotročovali ostastné národy: Či už germánov, ktorým sme kradli ženy a z ich detí vznikli Vandali a Ostrogóti, alebo Thrákov ktorých sme používali ako lacnú pracovnú silu. 

Ale vráťme sa k starým slovákom... Kmeň dórov (kmeň ktorý prišiel do grécka spolu s morskými národmi po obliehaní Tróje) má pôvod v podunajskej nížine. A dá sa predpokladať že to boli starí Sloveni ktorí si vtedy hovorili Dóri  a odišli do grécka... Niektorí sa usadili na peloponéze kúsok od Atén kde založili Spartu. Ďalší sa usadili severne od Epiru a založili Macedóniu (preto aj dnešní macedónci hovoria nám príbuzným jazykom). Obidva tieto národy boli bojovné a povodné grécke (achájske a iónske obivateľstvo) zotročili. 

Ale gréci nám môžu byť vďační lebo máme spoločnú históriu... to my sme ich naučili kuť železo, naučili sme ich novému sposobu boja a priniesli sme im nové zbrane. A za čias Alexandra Macedónskeho sme gréekom pomohli helenizovať celý orient a našu spoločnú slovensko-grécku kultúru sme rozšírili až do Indie.

 Blog
Komentuj
 fotka
pubertslatinocelny  19. 6. 2018 00:27
A netreba zabúdať ani na Adama a Evu, ktorí boli tiež pred vyhnanim z raja (terajšia Dunajská Lužná) Slováci a vynašli rozmnožovanie, za čo im patrí veľká vďaka
 fotka
antifunebracka  19. 6. 2018 16:12
Je vedecky dokázané, že keď Kolumbus objavil Ameriku, to už Slováci si na brehu nohy močili... a pýtali sa ho "Bratu, a ty skadzi?"
 fotka
darkpassenger  19. 6. 2018 19:46
Screenshot
Napíš svoj komentár