Pred pol rokom môj lekár skonštatoval, že potrebujem liečenie. Moje priedušky nechceli spolupracovať a chcel ich nejako nakopnúť. Vôbec som tam nechcela ísť. Prosila som Boha, aby tomu zabránil. Áno, bola som tam už pred tým. A nikdy som sa tam nechcela vrátiť. No musela som.

Nastúpila som v piatok. Poznáte ten pocit, ako sa niečomu tak strašne vzpierate a ono to dopadne najlepšie ako môže? To sa stalo mne.

Hneď ako som sa vybalila sa mi prišli predstaviť dve dievčatá. Boli veľmi milé a hneď sme si "padli do noty". No o dva dni odišli domov a ja som bola sama. Aspoň som si to myslela. Celý čas ma pozoroval, no neprišiel ku mne. Až keď odišli. On. Bol to ten typ chlapca, ktorý vám hneď prirastie k srdcu. Boli sme stále spolu a boli sme si čoraz bližší. Vkuse sa ma snažil objať, no ja som sa so smiechom bránila. Hlúpe. Sedávali sme na tráve opretí o seba s pohľadom upretým na slnko počúvajúc dookola tú istú pieseň alebo sme sa len rozprávali. Po večeroch sme sa smiali s inými. Všetkým nám bolo dobre.

Kdesi som čítala, že čas všetko pohltí. A tak to bolo aj s našimi spoločnými dňami. On mal odísť skôr.

V jeho posledný večer bol celý čas pri mne a ja som si to vážila. Smiali sme sa, zabávali alebo len v tichosti vstrebávali svoju prítomnosť. Nič nenasvedčovalo tomu, že by mal odísť.

V deň jeho odchodu sme šli von, no on musel ostať na oddelení.

Nerozlúčil sa. S nikým. Zrazu som ho videla, ako nasadá do auta. Zahľadel sa na mňa a ja som mala pocit, že plače. Silný, takmer dospelý a plakal. Plač nie je prejavom slabosti ako sa mnohí domnievajú.

Potom nastúpil do auta a navždy odišiel. Písal mi, že ho mrzí, že sa neprišiel s nikým rozlúčiť, a ak by mohol vrátil by čas. Ale to sa nedá.

Keď sa teraz pozriem na to spätne, príde mi to ako nejaký presladený úsek z nejakej vážne zlej telenovely. No je to inak. Zažila som tie najkrajšie tri týždne môjho života. Pri ňom som zabudla, že som chorá, že možno zomriem. Zabudla som na všetko.

 Blog
Komentuj
 fotka
aventine  7. 12. 2016 00:02
A co, po lieceni ste sa uz nestretli?
 fotka
hurricane  7. 12. 2016 14:03
@aventine Nie. Býva na druhom konci Slovenska. Ale máme to v pláne nasledujúce leto. No je tažké predpokladať, čo sa dovtedy stane.
 fotka
warble  8. 12. 2016 17:37
planujete stretnutie o pol roka? wtf sak neni z ameriky
 fotka
hurricane  8. 12. 2016 18:05
@warble problém je v tom, že cestovať sedem hodín k nemu aby sme boli spolu jednu je dosť nanič.
 fotka
warble  8. 12. 2016 18:06
Vsak tak sa stretnite niekde v strede
 fotka
hurricane  8. 12. 2016 18:09
@warble aj na to som myslela, ale je to tažko realizovateľné v tomto období.
 fotka
warble  8. 12. 2016 18:43
no ved, kto chce hlada sposoby, kto nie hlada dovody
 fotka
vreskot000  9. 12. 2016 18:12
Neboj sa. aj tu na tejto stránke sú ľudia, ktorí celkom určite budú na Teba myslieť, a budú sa modliť aspoň takto ti trochu pomôcť. V tom ťa ubezpečujem, že moje modlitby a účasť na svätej omše budem obetovať aj za Teba a na Tvoje úmysly.
10 
 fotka
hurricane  10. 12. 2016 08:39
@vreskot000 ďakujem, vážim si to☺
Napíš svoj komentár