Naozaj neviem kolko ludi pozna Wake Me Up When September Ends od Green Day (verim, ze poznate aspon Green Day), ale aj tak...neda mi aby som na konci septembra a zaciatku oktobra nenapisal nieco, co suvisi s touto skvelou vecou. Nejdem riesit to, ci sa niekomu paci, nepaci, jednoducho je skvela a basta. Pri tejto pesnicke (ked je hrana vtedy, kedy ma byt, teda na konci septembra) si spominam na veci, ktore boli cez leto, snazim sa opat dostat do pracovneho zapalu (co je naozaj jedna z najtazsich uloh v zivote, aspon pre mna), ktori by ma mal drzat az do dalsieho leta. Len akosi neverim, ze mi to tak dlho vydrzi.


Summer has come and passed
the innocent can never last
wake me up when september ends


Ano, leto odislo do minulosti. Toto leto bolo dlhe, horuce (sice som nezazil tie 40tky v juli, vtedy u nas prsalo, ale august bol taky akurat), nabite programom, cestovanim, spoznavanim novych veci a minanim penazi :-] minul som co som minut mohol, nebolo toho ani malo, ani vela ale dost o financiach...Cely august a polovicku septembra som bol na Slovensku, uzival som si stredozemske pocasie, nicnerobenie, lacne jedlo a pitie v restauraciach, Horalky, Rajec s vytazkom z materinej dusky a ten pocit sedlakova (sedlakov sa pre mna = domov), ktori sa ma zmocnil vsade, kam som prisiel. Od Svodova az po Bratislavu. Pocity su v zivote dolezite a preto pre mna aj tento velmi dolezity. Aj ked je to mozno iba banalita. Ale z banalit sa sklada svet, nie?


Like my father's come to pass
seven years has gone so fast
wake me up when september ends


Ano, leto skoncilo, videl som sa s ludmi, ktorych som nevidel rok, polroka a boli aj taki, s ktorymi som sa videl prvykrat v zivote. Tych bolo asi najviac. Teraz nepocitam tie organizovane stretnutia, ale skor tie necakane, neplanovane. A stretol som ich dost, aj ked vacsinu z nich nepoznam. Viem len, ze hovoria rovnakou recou ako ja, ze ziju svoje zivoty tam, kde ja nie a ze sme jeden narod, jedna mala bodka niekde okolo stredu Europy. Tych som stretol niekolko tisic, ved len na Aquabeatz bolo 16tisic kusov cloveciny. Je skoda, ze sa s vela ludmi, ktorych poznam a ziju na Slovensku, neuvidim minimalne rok. Je skoda, ze sa hocikedy nemozem len tak zobrat, sadnut na bus alebo vlak a o hodinku dve som u nich doma. Toto je vec, ktora mi tu chyba. Ale na druhej strane, aj tu mam ludi, s ktorymi som rad a snad aj oni so mnou, tiez by som o nich nerad prisiel tym, ze by som sa prestahoval naspat. Ale to je hudba buducnosti.


Here comes the rain again
falling from the stars
drenched in my pain again
becoming who we are


Su taki, ktori mi budu chybat velmi, taki, bez ktorych to nie je lahke. Ostava mi iba cakat na maily a na to, kedy sa prihlasia na icq. Co takto mi zavolat? :-] neviem, ci sa tym nieco vyriesi a sam to neurobim...nevyriesim...zivot musim brat taky, aky je. Ale zavolat mi mozte (len nevolajte z mobilu...ja vam dam navod ako volat zadarmo). Chybaju mi tu hlavne moje 4 sestry, ktore nie su tak celkom moje sestry ale...nie, su to moje sestry. Lebo bez nich by boli veci ine. A chybaju taktiez ludia, s ktorymi som co to preskakal a nastastie iba malo z nich sa mi otocilo chrbtom, co si vazim. Pytaju sa kedy nabuduce pridem, co mi dodava energiu, lebo vidim, ze nie som sam, kto sa zaujima o inych ludi. A sice to tak nevyzera, ale mam rad aj mojho bratranca...my sme taka debilna dvojka, ale ja som ten inteligentny a pekny a on je ten krajsi :-] a potom mam rad este vela ludi, niektori pre mna znamenaju viac, iny trosku menej, ale to sa casto meni a zalezi to od veci, ktore sme spolu zazili, co sme preskakali, co sme vystrajali este mladi a sprosti (nie ze by som bol teraz mudry alebo stary, ale tak sa to u nas doma hovori), co oni urobili pre mna, co ja pre nich (aby to skore bolo vyrovnane) a ze su veci, ktore sa jednoducho zo spomienok vymazat nedaju. Tak ako sme kedysi na zakladke hrali v triede hokej v triede, ako niekto zahodil Ustavu SR za tabulu, takze sa uz nedala vytiahnut a ako sme rozbijali okna, dvere, vytapali pravidelne skolu...a potom aj ostatne veci mimo skoly...ako sme boli v Stodole, ked som sa lucil a odchadzal do Anglicka a prisli na raziu kuklaci, ako sa vzdy Zuzana rozijde s frajerom, ked som na Slovensku (stale s inym :-], ako mi tento rok plakala Klaudia na ramene v Domine, ako behame po koncertoch s VIP listkami a hovorime si, ze je chore platit za listky :-]...ako vzdy robime bordel a hrame s bratom Izdom formu na sedlakov a ako sa bavime aj bez alkoholu...nikdy by som na to nechcel zabudnut a ani na ludi, s ktoymi som tieto veci prezil


As my memory rests
but never forgets what lost
wake me up when september ends


Vsetky styri sestry mi rastu do krasy, jedna teraz dokonca ide maturovat (v 17tich rokoch, chudatko), dve chodia este na zakladku, jedna je teraz na strednej. Som ich najstarsi brat, teda sa o ne musim starat, schvalovat im frajerov a mlatit tych, ktori im ublizili :-] Mam vsak rad tieto povinnosti, lebo ide o ich dobro a snad raz pochopia, preco som taky precitlively na vsetky 4ry. Verim, ze aspon jedna z nich uz uplne chape, ze drogy nerobia nic dobre a som rad, ze som jej to za pomoci vsetkych zaineresovanych mohol pochopit. Naozaj, mam uzasne sestry, vela ludi nevie pochopit preco. Jednoducho preto, ze su to moje sestry. Pekne, mudre, stylove a hlavne moje. A budem sa o nich starat najlepsie ako mozem, az dokym sa mi to bude darit...a kym si nenajdu 4 princov na bielych konoch (ktorych im samozrejme schvalim), ktori preberu moje povinnosti.

Ring out the bells again
like we did when spring began
like my father's come to pass
twenty years has gone so fast

Bude mi chybat letne pocasie, vitamin D a mozno teraz aj nachladnem a ochoriem, ale zivot ide dalej. Tesim sa uz na dalsie leto. Dovtedy musim zostat pri tych mailoch a icq, mozno ich budem teraz zanedbavat kvoli praci a ludom v UK, budem zanedbavat net a budem viac zit ten realny zivot. S ludmi, ktoych mam okolo seba. Ale na tych na Slovensku nezabudnem, akurat sa im budem naplno venovat az o rok, ked budem s nimi doma.

...wake me up...september ends

1.10.2007EQ

 Blog
Komentuj
 fotka
gabosh  2. 10. 2007 13:50
Možno hlúpa otázka ale preťčo si vlastne v UK?
 fotka
michellka4444  2. 10. 2007 13:51
ja mam tu pesnicku strasne rada dokonca sme sa ju ucili aj v skole a casto si to spievam
 fotka
amynqa  2. 10. 2007 15:29
jej no husky,teba som uz pekne dlho nevidela nieco napisat asi tu xodim malokedy ale velmi dobre si to napisat a pesnicka,o ktorej si pisal patri k najlepsim od green day
 fotka
gabi  2. 10. 2007 16:31
jaaaj ja zboznujem tu pesnicku, vlastne ja milujem cely Green Day...
 fotka
s.i.m.a.  2. 10. 2007 17:00
pekny blog,a este krajsia pesnicka
 fotka
s.i.m.a.  2. 10. 2007 17:01
ci naopak?
 fotka
hovno  2. 10. 2007 17:41
Pri tej pesnicke spominam na najkrajsie chvile v mojom zivote kedze ona je akokeby koncom toho vsetkeho a symbolizuje tie posledne pekne chvile, lebo koncom septembra 2005 sa nieco zmenilo. Odvtedy s kamratkou kazdy koniec septembra oslavujeme..
 fotka
andygirl  2. 10. 2007 18:13
milujeem to pesnicku je uzasna, text, hudba a billyho hlas!! a super blog vidno ze mas okolo seba vela lasky
 fotka
flamerage  2. 10. 2007 20:35
Ja ju viem aj zahrat ......par tonov a ide
10 
 fotka
lil_dee  6. 10. 2007 19:15
erik ty deck pekne si to napisal... velmo pekne
11 
 fotka
marttina  25. 1. 2009 21:58
velmi chvalim hlavne tu cast o sestrach ja som nikdy nemala brata ale nieco podobne robim a citim k mojej sestre
12 
 fotka
majusssska  9. 10. 2010 22:01
presne, ten kúsok o sestrách sa mi páčil najviac!!
13 
 fotka
majusssska  27. 2. 2011 15:06
a mimochodom, tiež som ťa "zobudila", keď skončil september
Napíš svoj komentár