Predstavy. Pretože reálny svet vie byť veľmi zlý, no svet predstáv je len váš. V ňom si môžete robiť čo chcete. Utiecť pred krutou realitou dneška. A keby aj nieje krutá. Je to realita, je reálna, je šedá, pokiaľ jej nedáte nádych farebnosti svojou fantáziou. Iba to je tá vec čo nás niekedy drží tu. Možnosť vymýšľať si, žiť vo vlastnom svete. Zamyslite sa nad tým.

Žiaden človek nevníma svet rovnako. Každý ho vníma úplne inak, niekto lepšie, niekto horšie no na tom nezáleží. Dôležité je to, pozerať sa na svet tak ako chceme. Netreba len vidieť okolo seba fakty, čísla, štatistiky... ale treba aj vedieť snívať, naivne dúfať. Naivne sa tešiť, ako malé dieťa.

Tešiť sa ako malé dieťa na mikuláša, že mu prinesie kopu sladkostí do vyčistených čižmičiek, pretože sa snažilo byť dobré. Mať úsmev na perách a radosť v srdci, keď napadne prvý snech a nie nadávať, že sa nedá chodiť do práce, že to a to... Koho to trápi? Radšej namiesto toho si urobiť krásny deň, so svojimi najmilšími. Vyjsť von a guľovať sa, váľať sa v snehu alebo sánkovať sa. Predstavte si radosť malého dieťaťa ako sa teší na vianoce a porovnajte ju so svojou. Prečo sa netešíte? Prečo neveríte že budú dobré a pekné? Namiesto toho nadávate, stresujete sa, naháňate sa v nakupovaní čo najväčších darčekov, v zhone za čo najväčšou výzdobou...

Nieje to o tom. Ak chcete vedieť, o čom to naozaj je, pozrite sa hlbšie do svojho srdca. Možno práve v ňom nájdete pravý zmysel vianoc. A možno nie. No stojí to za to skúsiť. Predstavte si krásne vianoce, také aké by ste naozaj chceli. Určite vám ide o iné veci ako darčeky, jedlo, pozeranie telky... Pokúste sa pre to spraviť všetko. Aby to bolo ako chcete. A ak sa vám to nepodarí tak nevadí. Máte to aspoň vo svojich predstavách. Máte dobrú náladu aj keď veci okolo vás niesú najkrajšie. Dôležité je hlavne to, ako ste sami naladení, ako sa cítite. Tak prestaňte byť mrzutí a začnite sa tešiť. Potom aj váš reálny svet bude krajším.

Šťastné a veselé. A hlavne nezabudnite na úsmev, fantáziu a radosť. O tom to celé je.

 Blog
Komentuj
 fotka
kokinka  25. 12. 2011 02:08
júúú .

presne tak to je .
Napíš svoj komentár