"Zlatko spapaj ešte trošku." mama mi do taniera vopchala ďalších päť hrianok.
"Ale mama, veď som práve zjedla šiestu hrianku. Ak zjem ešte ďalšiu tak prasknem."
"Wandy, si taká chudá... A keď si predstavím, že už ťa viac neuvidím..." do očí jej vhŕkli slzy.

"To je dobre, že si robí zásoby. Počas blokády niet času pestovať kukuricu!" vykríkla moja trochu senilná starká a buchla do stola až popadali na zem poháre.
"Prečo práve kukuricu?" zatiahla Nika a žmurkla na mňa. Ja som na ňu prevrátila oči. No výborne teraz budeme všetci musieť počúvať starkine historky z druhej svetovej, ktorú ani nezažila.

"Lebo kukulica je ovocie!" s vážnou tvárou vyhlásil môj malý braček a ja spolu s Nikou sme sa začali bláznivo rehotať. Nika a ja sme najlepšie kamošky na život a na smrť a preskákali sme si toho spolu dosť. Od prvej menštruácie cez prvé bozky až po prvé zlomené nohy. Nežartujem, pred dvoma mesiacmi sme si naraz zlomili tú istú kosť na tej istej nohe. Všetci sa vtedy z nás smiali, že sme vesmírne dvojčatá. Viem je to totálna somarina ale čo iné by som čakala keď to vymyslel somár, teda môj najstarší brat. Pri predstave, že takmer celých desať mesiacov neuvidím Niku mi je na zvracanie.

"Prečo je kukurica ovocie, srdiečko?" mama si ako obvykle keď sa jej niečo nepáčilo prekrížila ruky na prsiach a čelo jej zbrázdili vrásky.
"Lebo tak to spieva Pog a Bob. Kukulica, kukulica a ovociéééééé jééééé jáááááá....." Miško začal na plné grády vyspevovať zvučku z nejakého kresleného seriálu a my s Nikou sme sa šli popučiť od smiechu. Starká asi usúdila, že nerobíme až taký hluk ako by sa patrilo aby sme zobudili susedov, takže začala vykrikovať že ju, citujem "bombujú".

"Dokelu! Wandy, kedy si odpraceš tie kufre do auta?! Potkol som sa o nich a takmer si zlomil nohu." podráždene vpochodoval do kuchyne tato ale keď uvidel spievajúceho Miška a vykrikujúcu babku, šokovane zmĺkol a vypúlil oči.
Ja som sa len naňho milo usmiala a ponúkla mu hrianku z môjho taniera.

"Ja si dám." z ruky mi ju vytrhol môj o tri roky starší brat.
Keď ho Nika uvidela okamžite stíchla a zbežne skontrolovala svoj výstrih na tričku. Teda či je dostatočne hlboký.
"Tebe som ju neponúkla." zamračila som sa naňho.
Peťo mi asi chcel niečo odseknúť ale Miško začal spievať ďalšiu pesničku, takže som ho nepočula.

V hrdle mi navrela hrča veľká ako balón. Moja rodina je síce hotový cirkus Humberto ale budú mi neskutočne chýbať. Ale aj tak, idem na rok do USA do Louisiany!! A budem v rodine s nejakou super babou z Rakúska. A asi sa fakt zbláznim!

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár