Dnes som videla jeden krasny film(skor dokument),ktory mi ozrejmil niektore veci na ktore sa mozno teraz pozeram trosku inak a mozno mi aj naznacil aku smerom sa budme uberat v buducnosti.
Bol to film,ktory bol sucastou envirofilmu,ak to poznate.Taky akokeby festival ktory ma docinenia so zivotnym prostredim.
Volal sa ZAJATCI BIELEHO BOHA!Bolo to .....hnusne,odporne a hlavne STRASNE STRASNE ALE STRASNE EMOTIVNE.V zmysle odporne,ako nase spravanie,alebo v tomto pripade jednotlivcov lebo no apson v tomto mozem povedat ze nie vsetci sme taki....Tento film bol o kmeni(ak sa to tak da povedat) Akkari(neviem presne ako sa to pise .Tento kmen zije v Thajsku a v Laose ziju alebo zili si tu stastne v vyssich nadmorskych vyskach,vsetko slo ako malo byt.NO zrazu niekto vtrhool do ich nedotknutelneho sveta-ludia mozno takiako su oni sami lenze skazeni touto spolocnostou,civilizaciou.Prisli a pomaly zacali bravat deti z tychto osad z vyhovorkou ze sa im dostane vzdelania,oblecenia a vsetko co je potrebne(ani zmienka o naboznestve).

No deti sa do osad nevracali a aj ked sa nahodou vratili s rodicmi si uz nerozumeli nebolo to ako predtym,zivot uz nebol taky jednoduchy a vesely.Tieto deti mali docinenia s misionarmi.Misionarmi,ktori im dopriali mozno teplu stravu aj to vzdelanie no odlucenie od svojej rodiny a vseta v ktorom zili,tym ze ich ucili novemu nabozenstvu.Nabozenstvu ktoremu vacsina z nich ani mozno nechapu nevedia o com im ti ludia taraju ale modlia sa lebo dostavaju za to stravu a nevedia co by sa stalo kebyze odmietnu.

Lenze toto by nebolo este take zle.Vsetko by bolo fajn kebyze sa deti chcu ucit novemu nabozenstvu a sponavat ho -dobrovolne.No pri takychto ludoch ku ktorym sa dostali sa to neda.Isty American tzv."misionar" si zriadil taketo centrum no podozrivo len s malymi dievcatkami.Uz asi tusite ano ano je to tak tieto dievcatka sustavne znasilnoval a mozno aj doteraz.Iny pan ma tiez takyto sirotinec -deti vyuziva na pracu na cajovej plantazi.

Toto ma byt to slubene vzdelanie??...VYzeralo to tam ako na vojne deti stali v rade vsade ich strazili,pozerali sa na nich ako jedia ...Tak toto je to nabozenstvo,ktore ma sirit dobro,pokoj,mier?...Podla mna nie.Takto sa nema spravat pravy krestan.A vobec existuje pravy krestan? Ked ten ktory si hovori PRAVY za rohom znasilnuje male dievcatka ....Ti co toto robia sa len skryvaju za nabozenstvo a je smutne ze aj na nieco taketo sa da zneuzit..

Proti krestanstvu nemam nic dokonca ja sama som katolicka a nehanbim sa zato ..Ale krestanstvo je podla mna o viere,nie o tom kolkokrat za den pojdem do kostola,chvastanim sa kde som kolko prispel a mysliet si uz mam miesto v nebi zaistene.Vsetko je len o viere a je len na tebe ci veris alebo nie.nikto ta do toho nemoze nutit..A vsetky nabozenstva maju vlastne nieco spolocne-vzdy veris ze niekto hore je a pomaha ti!!

 Blog
Komentuj
 fotka
nietzsche  13. 5. 2008 22:00
Dobrý blog. Súhlasím s tebou. Ozajstná viera nespočíva v chodení do kostola, ale aký spôsob života vedieme. Nemôžem vystáť, keď niekto niekoho núti byť kresťanom, lebo vraj to je to pravé a nič iné.
 fotka
black_soul  13. 5. 2008 22:05
no súhlasím,je to o viere a nie o inštitúciách
 fotka
indieman  16. 5. 2008 10:46
Zivot je kurva.Takym by mali odfiknúť pipíky....
Napíš svoj komentár