Wow, poviete si, kombinácia riadenia skladu a riadenia duše. Ide to dohromady vôbec? Jasné, že áno, a určite viac ako by ste mohli tušiť. Popravde tento blog je skôr určený pre chalanov, ktorý majú nastavené myslenie odlišne ako dievčence. Pravdaže to neznamené, že je to zlé. Ženy premýšľajú srdcom a muži hlavou. Úloha ženy je otvoriť mužovi otvoriť cestu do srdca...O tom niekedy inokedy.



Na začiatok trocha teórie kam presne mierim touto témou. Myslím, že drtivá väčšina sa nestretla ešte s metódami riadenia skladu, tak len načrtnem v stručnosti. Čo vlastne očakávame od skladu ak som výrobca alebo distribútor? V prvom rade aby bol flexibilný a aby mi tam nestál tovar, pretože ak mám tovar, ktorý nikto nekupuje, tak jednak mi v tom ležia prachy a jednak tovar stráca na svojej hodnote. Z toho vyplýva, že ak niečo mám v sklade, tak sa chcem toho čo najskôr zbaviť. Tu máme niekoľko základných metód ako riadiť skladové zásoby:


FIFO - First In - First Out 





FEFO - First Expired - First Out





HIFO - Highest In - First Out 





LIFO - Last In - First Out

Každá jedná metóda je vhodná na špecifický priemysel. Predtým ako budeš čítať ďalej skús sa na chvíľu zamyslieť nad tým, keby bola tvoja duša ako ten sklad, tak ktorú metódu by si použil?



Tak ako je každá metóda vhodná pre špecifický priemysel, tak aj tvoja duša nemá v sebe len jednu jeden typ "výrobkov". Ak by sme to mohli rozdeliť na 2 základné skupiny (podsklady), tak by to boli dobré "výrobky" a zlé "výrobky" Medzi tie dobré bez premýšľania zaradíme všetky čnosti a do zlých neresti a dôvody našich pokleskov. Na základe toho, skús ešte raz popremýšľať, ktorému podskladu by si priradil akú metódu jeho riadenia? 

Pre tie zlé "výrobky" to je celkom jasné, že to bude FIFO. Ak sa chcem zbaviť nejakej svojej neresti ako napr. (ty vieš ktoré)...Tak musíš začať tými, ktoré vstúpili do tvojho života ako prvé. Prečo? aby si ich v sebe neživil a nedával im ešte väčšiu moc nad tebou samým. Ak len sa popasuješ s 2 neresťami tak si vyhral. Pamätaj aj pokus sa počíta. Nevyšlo raz? skúsim znova. Áno je to silnešie ako ja. Ale nieje čas sa vzdávať. Zožeň si niekoho, kto ťa bude sprevádzať na tvojej ceste a zdvihne ťa z prachu ak padol, nemusíš bojovať sám.


Na druhú stranu pre tie dobré "výrobky" neexistuje správna vôlba z uvedených. Preto som pre teba vytvoril jednu: HENO - Highest In - Never Out. Tie čnosti, ktoré získavaš na svojej ceste životom, tie si nikdy nepusť. Je to najdrahšie, čo máš. Využi ich na to, aby si pomohol ostatných ich získať tiež - v tomto smere netreba ukazovať sebectvo. 

Bude ťa tvoje okolie jednoznačne pokúšať. Si muž, si žena, máš svoju silu, bojuj, buď tým kým sa chceš stať. Maj parťáka, ktorý chce rovnako stúpať vpred ako ty. Ty si slabý keď on je silný, ona je slabá, keď ty si silná -> podrží a podporí, keď to potrebuješ, len nezabudni na oplátku aj ty to vrátiť ak to bude nevyhnutné.







 Blog
Komentuj
 fotka
cos45  27. 9. 2017 23:17
Error 404, duša not found (blink).
 fotka
vreskot000  29. 9. 2017 19:16
záver je veľmi pekný. myslím že je to z hlavných príčin možného neskoršieho úspechu.
 fotka
antifunebracka  1. 11. 2017 17:42
Nečakane pekný blog
Napíš svoj komentár