Môj 1.blog nebude asi stáť za to aby sa vaše oči museli posúvať po písmenkách,slovách,riadkoch až ku koncu aby sa Váš mozog zamýšlal nad tým "čo to sakra je ? " aby ste nestratili čas čítaním niečoho čo Vám aj tak nič nedá
Niesom žiadny spisovateľ ,na slohy som úplný antitalent ,ale teraz ma niečo láka k písaniu .
Snád tým čo sa to aj napriek tomu rozhodnú čítať bude aspon trošku páči (mám veľmi podivné vyjadrovanie sa o veciach ,ktoré som zažila ... asi 1% ľudí,ktorý si to prečítajú zapoja empatiu ,ktorá bude úspešna a pochopia to)
Prajem pekné čítanie


a ked Vás nezaujme môj blog tak aspoň tento talentovaný huslista

Noc - najčarovnejšia časť dňa aj ked je zahalená mrakmi.
Je tak krásna či už počas úplnku alebo aj bez neho.
V noci vtedy nieje pre mňa čas na spanie je to čas na obdivovanie všetkého čo je zahalené rúškom tejto noci-prírody,ktorá vyzerá tak temne ;izby,ktorá je osvetlená týmito temnými a pokojnými lúčmi....
Všetko je pokojné ,žiadne hlasy tých ľudí,ktorých nemôžete vystáť ,žiadne posmešky na Vás ani nič iné.
IBA TY a ten prenádherný JAS ,žiadne umelé osvetlenie iba jemný dotyk lúčov na vašej ruke (kebyže som baletka -a rodičia by ma prihlásili už v 6 a nie teraz čo si to musím sama platiť- pretancovala by som každú noc či už by v noci pršalo,snežilo alebo by to bola len taká pokojná noc...no nebola by to nádhera ? Pre mňa určite)
--- Tancovať a pritom padá jemný sneh dokola ,ktorý sa pri dotyku roztopí ,ale mňa potešia tie malé vločky ,tak radostne padajú také " načuchorené" -také maličké a toľko radosti vykúzlia (mne určite) aj ked pri kontakte s vami končí ich existencia
---Tancovať v daždi v tých kalužiach ,ktoré jemné baletkine nôžky jemne zvýria ,preskočiť do druhej kaluže a tak pokračovať celú noc
--- Tancovať pri úplnku ,ktorý dodá baletu ešte väčšie kúzlo
--- Alebo zahrat si na husliach a nechat nech tato krasna hudba znie lesom

V noci nemôžem spávať -no dober môžem,ale niečo v hlave mi furt šepoce ,,Chod von zatancuj si ,tak ako si vždy chcela.Chod ,nelez tu a nepremeskaj tuto jedinecnu sancu - tato noc je jedinecna.Uz nikdy nebude ziadna PRESNE takato." a teraz si pokojne spite Láka ma to ,ale moja odvaha,sebavedomie sú nulové.
Pod rúškom tmy je hned všetko krajšie ,tajomnejšie a pokojnejšie (v tme nachádzam POKOJ - aspon,ze niekde)
Tak prečo vtedy niečo nespraviť to čo by ste inak robili cez deň . Pri tomto pre mňa vtedy a aj teraz dobrom nápade,ktorý sa zrodil vdaka tomu tichému hlasu v mojej hlave (pomenujem ho Ariel-nie ako tá morská víla ale ako Ariel z The Tempest,ktorého hral Ben Whishaw /čítať prosím ERIEL-pridajte anglický prízvuk ,voala práve ste sa zoznámili s mojou jednou časťou mozgu ,ktorá sa osamostatňuje ,ale je jej mňa ľúto a našepkáva mi a ostáva pri mne --- vidíte práve mi šepká nech už o nej viac nepíšem ,ze už to stačí/.Ano tak sa bude volat ! )začala som si malovať izbu na fialovo .
Určite si hovoríte čo za pošetilý nápad sa to stvoril v hlave tejto pätnásť ročnej dievčiny .No ja som už raz taká
Bolo okolo pol 1 hluk som nenarobila žiadny ,nikoho som nebudila ,čomu som sa aj ja divila (v situácii ked mam byť najtichšie tak do vsetkého čo vidá vcelku hlasný zvuk pri náraze tak do toho narazím - Zákon schválnosti funguje )
Pri mesačnom svite počas úplnku sa nádherne maluje (je to ako noc na Islande ked je Polárna žiara až na to,že tu žiadna Polárna žiara nevyčíňala) bol to ako sen ... sem tam počuť zvuk prechádzajúceho auta uprostred noci ,viedieť svit mesiaca na práve namaľovanú stenu po každom ťahu sa zdalo všetko ešte krajšie ,cítila som sa ako pod vplyvom drogy aj spomienky mám podobného spádu - možno to bolo výparami z farieb ,kto vie ?
a zrazu ticho ,všade tma ...čo niekto vypol svetla ? (Ariel: Šibe ti ,ved je noc svetla su zhasnute. Pravda,ale čo potom tá tma ?Doteraz som si tu malovala videla som všetko potrebné a zrazu tá tma ...Nechápem tomu
Druhý deň sa na prekvapenie zobudím v nemocnici .Prvá reakcia"Kde to som ?Kde je moja "malba?"Co sa to deje ?"
Aha infuzka .Vyborne. Bol vcerajsi vecer len snom ,alebo vsetko spojene s tymi euforiami bolo skutocne .Neviem,jednoducho neviem ...zistim ked uvidim moju stenu ,moju fialovu stenu....Bola som tam sama len s Arielom ,ale ten mlci ,nik mi nemoze povedat ci to bol sen alebo krasna realita .NIK.
Prisla doktorka povedala svoje ctene meno (ktore no nazvala by som ze mi islo jednym uchom dnu a druhym von ,ale to jej meno sa ku mne ani nepriblizilo ) poslala prec rodicov ,ze sa potrebujeme so mnou osamote porozpravat (srdce mi bilo o zavod .... v situacii ,v ktorej neviem co sa deje a je to nieco zle a ohladom mojich blizkych alebo mna mi srdce pumpuje ako zblaznene...Teraz len cakat kedy konecne nieco povie -sadne si pri moje nohy ,sucitne sa na mna pozera ,drzi mi ruku,ktoru ani neviem kedy mi chytila a pripravuje sa mi to povedat,ale mlci) Co to ma byt ? Mam ju ani neviem co ,aby mi to konecne povedala ? (No tak Ariel ,kde si porad mi uz - snad neodstranili Ariela ako v Zlatom kompase tych demonov detom ...Vazne mi nesibe len sa zamyslam a bez toho hlasu co mi pomaha mi to teda vobec nejde)A v tom prehovori ,ale zaidne audio (prva vec co ma napadne : Kde je ovladacka nech dam hlasitost . ,,To je realita nie telka ,zlato" Ariel to je Ariel je spat . a ja sa usmievam ... doktorka na mna pozera ako to zoberiem ,ale ja furt stastna ako blcha usmev az po usi a ona v strese ) . ,,Spytaj sa jej ,lebo ta zavru do kazajky a ja s tebou nepojdem" ach to je Ariel .
Tak sa spytam :Mohli by ste to ešte raz zopakovať,prosím?
Dr.XY: Ano,(vyraz nepochoipenia a mracenia sa zjavil na tvari doktorky )mas mentalnu anorexiu.
Chvilku som nad tym rozmyslala ,ale nzda sa mi ze by som mala anorexiu teda mentalnu anorexiu.Necitim a ani sa nevnimam tak ,ze som tlsta.Ja som normalna
"A co sa s tym da robit ? "
DR.XY: "Posleme ta na liecenie alebo pojdes domov a kazdy tyzden sem budes chodit na prehliadku"
No asi uhadnete ,s ktorym som suhlasila
Keby nie tak s druhym ..... Odisla,konecne
Nechapala som tomu ako na to dosli ? Ariel mi hovoril pozri sa na seba . Nechapala som uz ani Arielovi.Tak co pocuvnem ho aj ked nechapem ako to presne myslel a v tom ako somvstavala sa mi podlomili nohy a narazila som si lave rameno (jasne ,preco nie prave ? ) a zosuchla sa na zem (ziadny dvojzmysel) a v tom to vidim nohy,ruky (no viac som nevidela) som mala cele doskrabane ,dorezane (ano jemedzi tym rozdiel a velky :rezmi mas krvave rany skrabanim mas skrabance nanajvys jazvy) a sinkovane(a dokelu to slovo sa asi takto neda pouzit,tak doudierane ) a neboli doudierane kvoli tomu ze som bola teraz poskrucana na zemi a nedokazala som s azdvihnut ,ale boli to stare rany,jazvy,modriny .... Cos om sakra robila ? Skocila som z balkona ? - nie to by som nezila .Alebo?
No konecne dosli aj rodicia aspon sa ich spytam .
Odpovedat najprv nechceli ,ale nakoniec mi povedali a prvyhrat prejavili sucit voci mne a pomohli mi .ONI ? Oni mi pomohli ? Ano pomohli malemu dievcatku,ktore je ich dcerou na ,ktore tolkokrat zanevreli a ktore im je tak odporne (ano .... no skor nieco medzi strachom,znechutenim a pohrdanim)
Vysla som von a bezala cez les ,kde som parkrat padla (ze parkrat ) Nasli ma pol kilometra (ano asi som bezala dlho ) od domu (som dobra a ani si to nepamatam )
Ked sme dosli domov som si to aj overila no ubohy les od nasho domu je pofrkaný od farby(jasne ,ked malujem stenu tak na to aby som namalovala jedne pas od hora dole musim 2x namocit do farby a hentam mi vydrzi farba az do pol kilometra - a to som si ho urcite nenamocila chvilku predtym nez som sa rozhodla behat v kratasoch a kratkom tricku po lese a zabehnut si taky mensi cezlesny beh -cezpolny beh )

Vo svite mesiaca som si nahodou velmi dobre namalovala izbu (dakedy odfotim ale az potom ked budem mat nabytok novy ) haha aj ten je ofrckany.....pomalovala som travu ,stromy -prirodu .... moja izba je skoro taka ista ako les konecne harmonia aj v dome minimalne v mojej izbe ......ale stale je mi zahadou ako som odomkla vchodove dvere .


Ariel ,kde si sakra bol ? Alebo si to ty zapricinil ? Ovladol ma ? Ovlada ma aj teraz ?

Chcem Vám ku koncu oznamit ,ze ste prave stratili 5 minut vasho zivota.
Vasa smrt ,skrz zubozenu a slabu dievcinu :"Ja pridem "


PS: pribeh sa mi akosi vymkol spod kontroli ,kedze som sa najprv chcela zamerat na nieco ine ,ale no som rada , ze to niesu dve vety ako som ocakavala

dopisane:18:54
zac.pisania : 17:40
skvelo straveny cas ... Dufam ,ze tuto noc prezijete lepsie nez JA ,aj ked moje spomienky na nu su skvelee
Peknu NOC

 Blog
Komentuj
 fotka
intheshadowofforests  4. 11. 2012 19:19
ak sa Vam pacil huslista tak : Bryson Andres-Secrets

Screenshot
 fotka
lilmishka  4. 11. 2012 19:22
@intheshadowofforests hlavne za vyber pesnicky,za vyber mena pre tvoju cast mozgu a za velmi zvlastny blog

- strasne dlhy
 fotka
intheshadowofforests  4. 11. 2012 19:27
@lilmishka dakujem uz 12x precitane (skor kliknute) a iba tebe sa to pacilo 1564slov ja viem poucenie do buducna
 fotka
lilmishka  5. 11. 2012 17:48
ale nazov mas uplne super ..nedalo mi nekliknut
Napíš svoj komentár