Niekedy mám pocit, že strácam pointu života.

Cítim v sebe rozpor medzi životom a zmyslom prečo tu vlastne som. Čo tu robím. Aký to má význam, prínos.

Cítim sa byť nepochopený dobou, okolím, vzťahmi.

To čo teraz píšem je množstvo otázok, ktoré som nikomu nepovedal ale mám ich plnú hlavu deň čo deň. Je to čím ďalej tým horšie.

Pýtam sa: prečo sa dejú veci, ktoré sa dejú v mojom okolí, prečo sa ma dotýkajú cudzie príbehy, prečo sa formuje môj život práve týmto smerom.

Najprv vychovávaný vo viere. Potom odmietanie viery. Teraz intuitívna viera v niečo vyššie čo si neviem vysvetliť. Cítim auru ľudí. Odhadujem ľudí z očí.

Mám chorobnú chuť pomáhať. Dnes som si uvedomil, že stále vyhlasujem, že chcem pomáhať, do Afriky kamkoľvek kde ľudia potrebujú moju pomoc. Došlo mi, že pomoc je potrebná aj tu a pomáham ako viem.

Prečo ma to nerobí šťastným? Prečo sa neviem tešiť? Prečo v sebe neviem nájsť pokoj? Stále sa klamem, že je to fajn, je to dobré. NIE, nie je to vôbec dobré!

Osudy, ktoré sú prepletené s mojím životom majú niečo do seba, prečo to neviem rozlúštiť na čo sa mám pripraviť? Prečo to všetko? Prečo sa mi to stáva? Prečo nad tým premýšľam a uvedomujem si to? Prečo mám chorobnú predstavu riešiť to?

Bože veď mi poraď, prosím !

Screenshot

 Blog
Komentuj
 fotka
strigula  15. 3. 2015 21:52
nauč sa počúvať srdcom
 fotka
teodor224  15. 3. 2015 22:00
Také myšlienky aj mňa často nápadu ale našiel som si takú odpoveď: ak by som tu nemal žiadny účel, tak by som tu už nebol. Som vďačný za môj život, nie len raz som o neho skoro prišiel ale stále som tu, preto netreba byť stále depresívny ale využiť to čo najviac, ako sa dá . Nehovorím, že tie otázky potom prejdú ale bude ich menej. Ale je tu aj alternatívna voľba, isté obdobie mi z týchto otázok, problémov, stresov vznikla MAMPI*ISTA nálada to som vôbec nič neriešil, nič ma netrápilo a nič som nepotreboval . Ale nie vždy sa to vyplatí, či už na známkach, priateľoch alebo rodine :/ . Ak ty mám poradiť, skús si nájsť dáke nové činnosti, veci, ktoré si predtým neskúšal, nerobil . Napríklad ja sa viem pekne odreagovať, keď športujem, konkrétne korčuľovanie . Vtedy na nič nemyslím.
 fotka
zajkousko  15. 3. 2015 22:51
ta Petrova skladba perfektne zobrazuje tvoje pocity...

"Prečo ma to nerobí šťastným? Prečo sa neviem tešiť? Prečo v sebe neviem nájsť pokoj? Stále sa klamem, že je to fajn, je to dobré. NIE, nie je to vôbec dobré!"

by som ti povedal takto, ľudia idú za svojím cieľom a robia všetko pre to, aby ho dosiahli...
tvoj cieľ pomáhať je veľmi šľachetný, vyžadujúci si veľa obety, času a častokrát aj veľa utrpenia...
či nepovedal Ježiš "Ak niekto chce prísť za mnou, nech zaprie seba samého, vezme svoj kríž na seba a nasleduje ma!"

tvoje kroky a cesta je správna, ale vedz, že práve v tieto časy Boh zvádza ohromný boj so zlom, doba druhého príchodu Krista sa veľmi blíži...
a práve my, ktorí svoj život sme zasvätili Bohu sme týmto zlým najviac napádaní...
veď si si určite všimol, ako to niektorým v živote ide akoby po masle, majú všetko, len jedno im chýba a to je milosrdenstvo Božie v ich srdciach....
takýchto ľudí si diabol nevšíma, ti sú už jeho ...
tvoja duša zvádza tento boj, dobra so zlom, modli sa 7 darov Ducha svätého a a modlitbu sv. Michala archanjela....
čoskoro uvidíš, a pocítiš hlavne, že máš pri sebe ohromnú ochranu, Duch svätý, bude viesť tvoje kroky a budeš dostávať vnuknutie čo máš robiť...

a to hlavné, tvoja duša nájde pokoj a radosť z naplnenia svojej služby Bohu.
...
a ešte takú básničku ti sem dám


NECH svedčia ľudia s anjelmi,
pred Pánom stojíme.
Jemu sľub dávame slávny,
zrušiť Ho nejdeme. . .

Pokým len žitia čas trvá,
Kristu sa dávame.
Jeho dielo nenecháme,
v boji sa nevzdáme.

Nie v naše sily veríme,
ale v Jeho milosť,
bo Pán svojou rukou mocne
plní každú nutnosť.

Ó, veď neisté kroky vpred,
drž v svojich cestách vždy.
Meň naše sľuby na prosby
a prosby na chvály.
 fotka
sisi092  15. 3. 2015 23:25
Vidim auru ludi ...suvadova style
 fotka
inversi  16. 3. 2015 08:20
@sisi092 keby som bol indigové dieťa možno by som aj videl (ako píšeš ty), zatiaľ len "cítim" (to zas píšem ja). Ťažko sa ale popisuje ten pocit, ktorý nepoznáš. Ako baviť sa o chuti ovocia, ktoré si nikdy nejedla ale posmešne kopeš okolo seba a biješ sa za pravdu, že to ovocie je nechutné.
Tak buď rada, že si rada A ja som rád, že nie sme všetci na jednej úrovni a nepotrebujeme riešiť tieto otázky-masovo.

@teodor224 to nie je depka, nemávam ich ale čas od času na mňa doľahnú všetky veci, na ktoré myslím v podvedomí počas dňa, kde si všetko odkladám na "potom". Kvartálne vyúčtovanie - potom to takto dopadne.

@zajkousko mimochodom áno, zvádzam niekde v hĺbke duše boje o tom svetskom a nesvetskom, neznamená to ale že pochybujem. Neviem to teraz vysvetliť konkrétnejšie.

@strigula snažím sa.
 fotka
antifunebracka  16. 3. 2015 16:25
ked niekto pise, ze sa cíti byť nepochopený dobou, okolím, vzťahmi, vacsinou je chyba v nom. mozno by ti pomohlo komplet zmenit ovzdusie, prerusit vsetky vztahy a odist do cudziny
 fotka
inversi  16. 3. 2015 19:30
@antifunebracka dobre rozprávaš, ibaže ja práveže som v "cudzine" u bratov sandálových ale mám pocit, že to nie je finálna zastávka, ťahá ma to niekam na západ a viac do prírody, niekde kde budem môcť byť užitočný v pracovnom nasadení, nejaký zmysel života, evidentne potrebujem partnerku a dostať veľa lásky na to som bol zvyknutý holt, neprichádza to a tak to potom vyzerá.
Napíš svoj komentár