Som fakt zručná. A dokonca sociálne. Ale k tomu neskôr. Ako sa prejavuje moja zručnosť? Napr. tým, že mám nábytok v izbe pomaľovaný (nemali sme totiž doma papier), že občas štrikujem a háčkujem vo vlaku, zdobím kochlíky, šijem si minisukne (no dlhé by sa mi šiť nechceli). Vyštudovala som astrofyziku a rada som robila modely rôznych vesmírnych sústav. A predsa... viete ako som skončila? Viete?

Najhoršie ako som mohla. Raz došiel za mnou taký ujo s copom, pozrie na mňa a povie: "Slečna, máte úžasné sociálne zručnosti" Skoro som sa zadusila žuvačkami. Teda, práve sme totiž s deckami na ulici hrali tú hru, že koľko najviac žuvačiek vopcháte do huby a ja som vyhrávala s počtom 66, keď ten ujo s copom povedal hentú kravinu. Žuvačka by mi bola aj zabehla, ale bola väčšia ako otvor do krku a tak bola elegantne vyfľúsnutá do okolia mimo mojej ústnej dutiny. Niekto ten otlačok mojich zubov ukradol a teraz si dal isto spraviť podľa toho strojček a vkladá si vlastne môj strojček na zuby sebe do huby! No neni to nechutné!? Je to skoro akoby ma zneuctil...

Ujovi s copom som sa snažila vysvetliť, že jediné zručnosti, ktoré ovládam sú ručné a môžem mu to aj predviesť. Obaja sme prv pomysleli na štrikovanie a potom onaniu, čiže všetko bolo v poriadku a ja som mu sľúbila, že v správnom poradí dodám sveter a možno aj iné zahriatie.

O päť minút som stále pred takým bielym čudom - volali to flipčart. Hovorili o mne ako o novej lektorke sociálnych zručností. A predo mnou stáli mladí vystrašení ľudia, ktorí chcú údajne pracovať s deťmi či čo.

A ja som mala prednášať. Ja, ktorá som šla študovať astrofyziku, zavretá vo hvezdárni, som teraz akože mala budovať tím a prednášať.

A tak som začala - o deckých hrách, hovnách a rôznych úchylkách. A tí ľudia ma počúvali. Daktorí si občas niečo zapísali do zošita. Keď dakto vyrušoval, začala som vyrušovať tiež, no čo, šak tiež som tam bola viac menej nasilu.

A tí ostatní lektori furt vraveli dačo ako "je skutočne neuveriteľne zručná..."

A to ma ešte nevideli v akcii, obzvlášť ten chlap s copom. Vrrrr...

PS: Nie, dnes sa nejdem pozastavovať nad Wordom, ako kedysi. Teraz vážne? Prečo v každej mládežníckej organizácií je nejaký divný ujo s copom, ktorý všetko vie a chváli vás a trestá? Hmmmm?

 Záchod
Komentuj
 fotka
lothusqa  6. 9. 2008 21:23
Unikla mi pointa, pardon, stáva sa mi to často
 fotka
mixelle  6. 9. 2008 22:16
uaw!!

to si hádam robíš srandu??

ty si predsa mala skončiť v nejakeh punkovej fetiš kapele!!!
 fotka
petika  6. 9. 2008 22:51
tot mi pripada ako nieco ako Uvaha z Tele Plusu
 fotka
ciernaruzicka  7. 9. 2008 14:54
no ujovia s copmi predsa musia byt vsade,nie?
 fotka
antifunebracka  30. 5. 2011 17:05
podla mna by si mala byt spisovatelka, co tam astrofyzika a timbildink... ja chcem knihu od teba!
Napíš svoj komentár