Určite vie každý, že čo je to rozvod, no vieme aj, že čo je skutočný vzťah? Človek si nájde svoju vysnívanú polovičku a po nejakom čase ho začne nudiť. Tak samozrejme jediná možnosť je vycúvať z tohto vzťahu a hneď je tu rozvod. Nič dnes nevydrží a všetko sa rúca, či už pomalšie, alebo rýchlejšie. Ak však sa náhodou vzťah udrží a narodí sa páru aj dieťa, tak si zoberte, že čo to dieťa čaká. Hneď prvá vec je, že vyjde na svet, kde mu neostáva nič iné, len plakať. Dostáva sa k mame, ktorej možno zničilo kariéru, "postavu"... Určite ho má rada, veď ho počala, ale rodičovstvo sa najviac spája s problémami, starosťami alebo minutím finančných prostriedkov a nie láskou, nehou a radosťou. Potom sa dostane k otcovi, ktorý musel znášať stavy a nervy svojej ženy, a ktorému nenapadne nič lepšie, len sa ísť opiť s kamarátmi, že má dieťa.

Dieťa vyrastá a začína vnímať, vtedy sa väčšina rodičov snaží nenadávať, nekričať, ale občas to preháňajú a komunikujú s ním ako s úplným debilom. Keď už vydrží byť hore dlhšie ako do 19:00, tak môže vidieť prekrásne správy, v ktorých sa za 15 minút spomenú slová ako vražda, znásilnenie, havária, smrť, potrat a mnoho ďalších... Ako toto asi vplýva na dieťa? Určite nie dobre. Navyše nie je jediné, čo nevie správne hovoriť, ale to dieťa ešte má šancu sa to naučiť. Už v médiách pozoruje kopec chýb v slovenčine a ako sa dostáva ďalej, tak ho už v škôlke učia anglicky a myslenie mu formuje zapredaná televízia a rozprávky nevhodné aj pre dospelých...

Vyrastie a začne chodiť do školy, hneď učíme deti informatiku, prácu s elektronikou a potom nadávame, že deti sa nám až príliš pozerajú do týchto zariadení. Veď toto je choré! Dieťa sa učí správne hovoriť skôr anglicky, nie vo svojom jazyku. Hľadá si vzory a všade vidí len televízne "hviezdy", z ktorých väčšina droguje, vidí spevákov, ktorí fúkajú "koku" alebo "piko", alebo skvelých "YouTuberov"... To je hádam to najväčšie zlo. Mať za vzor YouTubera je nenormálne a všetkých, čo majú takýto vzor by mali zavrieť s Mojsejom na Prednú Horu alebo do psychiatrického ústavu. Chúďatá deti sledujú niekoho, kto v živote nedokázal nič, navyše nemá žiaden svoj výtvor, len berie zo zahraničia a prekladá to. Navyše väčšina týchto ľudí nevie ani normálne hovoriť a každé druhé slovo je buď české alebo "skomolenina" z angličtiny... Chudáci odkázaní na to, aby im deti z vreckového posielali darčeky a balíčky.

Dospieva a na strednej ho všetci, profesori, profesorky a aj spolužiaci, pripravujú na lyžiarsky výcvik, kde začína pitie alkoholu a húlenie trávy a toto je ten lepší prípad. Potom títo priam "ožratí" profesori píšu pokarhania, lebo vraj je to zlé. Tak toto je už na smiech, že si sami "serú do huby". Človek dospieva, dieťa už nie je dieťaťom, a preto si to treba dokázať a spraviť si oslavu na 18. narodeniny plnú alkoholu a drog. Chlapci si nechávajú narásť vlasy alebo bradu a dievčatá rozmýšľajú nad plastikou, aby ich svet nefackal.

Človek musí ísť do postele vtedy, kedy nechce, aby vstal vtedy, kedy nechce, aby šiel tam, kam nechce ísť. Pracuje pomaly 24/7 a ešte musí stále vyjsť v ústrety svojmu nadriadenému. Narodí sa mu dieťa, ktoré bude biť alebo karhať za to, čo robil v detstve aj on. Pokrytecké, ale čo už.

Konečne jeho dieťa dospelo, on si odrobil, čo musel a ide do dôchodku. Odteraz má právo hovoriť "múdre" rady a poučovať mladších, aj keď on je zlý príklad toho, ako žiť, ale je starší, tak si ho vraj treba vážiť a treba ho počúvať. Môže ísť nakupovať, strihať sa, relaxovať hocikedy, ale on ide vtedy, keď sú už aj ľudia z práce a školy doma, aby tam čakal v rade a nadával na to, aké to je u nás zlé a ide voliť niekoho, komu sa nedá veriť.

Toto je náš svet, dúfam, že ste s ním spokojní a stále nemáte pocit, že treba niečo zmeniť...

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
paulieevans  4. 3. 2016 11:29
Dívam sa na rodičovstvo podobne ako je to popísané v prvom odstavci a je to jeden z dôvodov prečo mať deti asi nikdy nebudem. Tí čo chcú mať deti úplne ignorujú nejakú postavu, financie a podobne, túžba po dieťati musí byť spojená si s uvedomením, že nám dieťa do života prinesie okrem radosti aj starosti a že je to obrovská zodpovednosť a rodič čo strčí do ruky tablet miesto knihy a venuje sa radšej sám sebe nemal byť nikdy rodičom. Celkovo mi vadí, ak niekto deti má lebo je to proste tak, že spoločnosť sa na teba díva čakajúc kedy budeš mať deti a ty ich máš aby si nebol za divného a nie z vlastného 100% presvedčenia.

To s tými vzormi a youtubermi súhlasím moc moc moc! Tiež si nemyslím že si tí ľudia zaslúžia svoje peniaze...

V podstate s 99% súhlasím ale neviem ako zareagovať, proste to tak bohužiaľ je a človek čo vystúpi z radu a začne si robiť čo chce automaticky stratí prácu a ak nemá bohatých rodičov nemá šancu prežiť. Preto, spríjemnime si čo najviac tie chvíle v tomto zabehnutom systéme a čo sa dá zmeniť, zmeňme, čo sa dá prispôsobiť, prispôsobme...
 fotka
nicolkaa  4. 3. 2016 11:36
Tolko predsudkov a skatulkovania v jednom texte a cele len pre to, aby to bolo ukoncene otazkou pre citatela, ci "chce nieco zmenit". nabuduce sem prosim pridaj nieco o tom, ako ucinit tie "zmeny", lebo text o zivote cloveka podla najpopularnejsej sablony a nasledny pokus o vyzvu k zmene fakt nema sancu niekoho nakopnut alebo "otvorit oci" :> a o tych random subjektivnych hejtoch pomlcim
 fotka
iviking  4. 3. 2016 11:51
@nicolkaa ja som slovenčinár a píšem eseje, tie sa píšu takto. Nie som novinár alebo moderný spisovateľ, aby som všetko do tohto hodil. Pri eseji (najmä argumentačnej) ide o to, že to čítaš a sama si to spochybňuješ alebo súhlasíš.

@paulieevans som rád, že to takto vidíš. Napríklad osobne si myslím, že človek by mal mať v tele, čo chce, pokiaľ neohrozuje ostatných. Neužívam žiadne drogy, ale s legalizáciou marihuany súhlasím, pretože radšej nech ľudia sú spomalení, ale šťastní ako by mali byť smutní, opití a rozbíjať niekoho majetok alebo niekomu ublížiť. Ale to nie je jediná zvrátenosť našej doby. Ten, kto vraždí by mal byť vo väzení dlhšie ako ten, čo okradol štát na daniach... Ale to sa vraj nedá, lebo síce štát okráda jednoduchých ľudí, ale keď sa nenechajú okradnúť, tak ich treba hneď zatknúť. Nech mi niekto povie, že to tak nie je. Z daní podporujeme napríklad políciu, ktorá nám môže dávať o to viac pokút a buzerovať za blbosti, ale vrahovia a zlodeji sú nezvestní alebo sedia v parlamente.
 fotka
nicolkaa  4. 3. 2016 12:10
ja viem, eseji som napisala nespocetne mnozstvo, len mi to cele proste po precitani nutilo otazku "naco?", ked tie veci, o ktorych tu pises urcite kazdeho z nas otravovali z ust inych ludi, ktori vkuse hovoria o zmenach a sami vedia akurat tak na vsetko ponadavat :x
 fotka
pappkin  4. 3. 2016 16:23
@paulieevans moji rodičia niesu bohatí a vyhodili ma na ulicu, robím si čo chcem a som v pohodičke, tym sa nechcem chváliť, len chcem povedať, že ak si človek verí a ide za svojim cieľom tak sa to dá, aj keď človek sa niekedy sám seba pýta či kráča správne, pretože sem tam prídu veľké klacky pod nohy ktoré ale musiš preskočiť a nenechať sa nimi prevalcovať. Je to hra, o slobodu treba bojovať každý deň, neprichádza automaticky.
 fotka
tralalibang  5. 3. 2016 10:59
Súhlasím s @nicolkaa , celý tento článok mi príde zbytočný. Každý si je strojcom vlastného šťastie a takéto zovšeobecňovanie už začína byť trápne.
 fotka
iviking  5. 3. 2016 11:47
@tralalibang to nie zovšeobecňovanie. To tak proste je. Je veľmi málo ľudí, ktorí takíto nie sú, lenže každý si myslí, že patrí k tej "svetlej" menšine. Zrejme aj ty...
 fotka
tralalibang  5. 3. 2016 12:19
Ja si nemyslím, že patrím k svetlej menšine, ale moji súrodenci sú ešte deti a to, čo si opísal na nich ale absolútne nesedí. Už v tej časti som začala o tomto blogu pochybovať. Všetko záleží od rodičov, ak ich nechajú pozerať tie rozprávky, ktoré nie sú vhodné ani pre dospelých je ich vlastná neschopnosť, ktorú prenášajú na svoje deti. Moji súrodenci ani nevedia, čo to tablet je, tiež vďaka rodičom. Takže s týmto sa nedá súhlasiť.
S tou časťou o práci tiež nesúhlasím, ak si nájdeš prácu, ktorá ťa baví, nie je to žiadne utrpenie, ale radosť tam chodiť.
 fotka
iviking  5. 3. 2016 13:41
@tralalibang vidíš, to je tiež blbosť, čo píšeš. Už to, že tvoji súrodenci nevedia o technológiách, napr. tabletoch je divné a staromódne. Pokiaľ si dospelá a máš fakt 27, tak je chyba, že tvoji rodičia majú medzi deťmi také rozostupy a posledná vec je tá, že nerobíš tak dlho alebo nerobíš vôbec, takže ťa to ešte nemôže srať.
10 
 fotka
tralalibang  5. 3. 2016 13:52
Nikde som nenapísala, že nevedia o technológiach, vedia. Ale využívajú ich s mierou, hodinu denne maximálne a o tabletoch nevedia nič. A nemám 27, ale dospelá už som a práve si myslím, že tie rozostupy sú fajn, nazvať to chybou bez poznania súvislostí je veľmi krátkozraké
Máš pravdu, nepracujem, študujem a prajem si, aby som to, čo študujem mohla robiť celý život, lebo to by som do práce chodila rada, tak ako teraz chodím rada do školy. Vždy, keď som pracovala a bolo to na hovno, bolo to kvôli tomu, že to bola na hovno robota, nie kvôli práci samotnej. Ale tak k práci by som sa asi nemala vyjadrovať, mám málo skúsenosti. Ale čo sa detí týka mám skúsenosti dosť a nemôžem s tebou súhlasiť.
Napíš svoj komentár