Dnes by oslavovala svoje 28. narodeniny. Chystala sa ich osláviť so svojim priateľom Regom Travissom na ostrove Svätá Lucia, chcela si tam adoptovať dievčatko, chcela nahrať tretie album, chcela sa zbaviť svojej závislosti na alkohole a tvrdých drogách. Alebo nie?

Na fórach a v komentároch videí na youtube sa vždy nájdu hateri, ktorý radi provokujú fanúšikov frázami typu "Tak jej treba". Myslím si, že to nie je problém len týchto niekoľko ľudí, podľa mňa je v nás zakorenené niekde hlboko, zrejme z dôvodu šetrenia času, že si o niekom urobíme úsudok len z povrchných informácií. Život by nás mal naučiť, že to nie je správne a pravdepodobnosť mylnosti takéhoto názoru je privysoká. Preto ak toto niekto čítate, prosím Vás, držte sa starého indiánskeho zrnka múdrosti : ,,Nesúď človeka,pokiaľ si aspoň 2 týždne nechodil v jeho mokasínach".

Je ľahšie niekoho odsúdiť ihneď, rozumný človek si ale pozisťuje viac o danej problematike a až keď nadobudne pocit, že nazbieral dostatok poznatkov, opatrne vyjadrí svoj názor. A absolútny dostatok nie je nikdy, preto by sme mali konať s pokorou a nepovyšovať sa svojimi názormi nad ostatných, kazíme si tým v konečnom dôsledku vlastnú povesť.

Amy bolá neuveriteľne talentovaná jazzová speváčka, doposiaľ najväčší zjav v 21. storočí v tomto type muziky, robila úžasne nadčasovú hudbu, ktorá bola textovo a výrazovo jedna z najúprimnejších aké som mal možnosť počuť (aj jej 1.album sa volal Frank=úprimná), mala po boku skvelú kapelu, písala dobré pesničky,milovala svoju neter Dionne Bromfield (v ktorú verím ako v jej pokračovateľku),rodinu, bývalého muža, ktorý ju doviedol k svinstvu, bola drzá no citlivá a preto spadla do abyssu narkotických závislostí. A súdiť ju len podľa bulvárnych pikošiek, netušiac o hudbe čo produkovala je pre mňa srdcetrhajúce.

Prosím Vás, aby ste nabudúce zvážili, že predsudok je jeden z najväčších komunikačných problémov a spomenuli si na indiánsku múdrosť o chodení v niekoho iných mokasínach.

A pokiaľ ste o Amy Winehouse počuli iba v súvislosti s jej drogovou závislosti, stiahnite si jej diskografiu. A potom nepoviete, že jej nie je škoda, samozrejme, pokiaľ rozumiete aspoň trochu hudbe.

 Blog
Komentuj
 fotka
iwka555  13. 9. 2011 22:47
V tomto s tebou musím súhlasiť! Bola to skvelá speváčka.. a fakt mi je luto,že je preč taký talent ako bola ona..a to,že ludia ju beru..pod tým,že to bola proste len drogovo závislá..
Napíš svoj komentár