Vedeli ste, že britský divadelný kritik Kenneth Tynan bol prvý, kto v televízií povedal slovo srať? Stalo sa to v živo vysielanej nočnej talkshow. Spýtal sa: ,,Čo konkrétne je na slove srať zlé?" 130 šokovaných poslancov parlamentu bolo za to, aby bol odsúdený a jeden konzervatívny poslanec trval na tom, aby toho sráča obesili.
Vtedy sa písal rok 1965.

Tiež si možno poviete, ŠKANDÁL! No v dnešnej dobe sú škandálne skôr reakcie vtedajšej spoločnosti, na slovo ktoré sa dnes stalo bežné aj vo verejnoprávnych médiach.

Vedeli ste o tom že Rímsky vedec Pilnus Starší učil, že ľuský moč je skvelý liek proti lupinám, na nehojace sa rany,kusnutie besným psom a pohryznutie jedovatým hadom?

Že v 19. storočí popravovali maharádžovia zločincov v indickom meste Vadodara tak, že nechali slona aby im rozšlapol hlavu?

Že Voltaire povedal o Shakespearovi, že je ,, obrovská hromada hnoja"?

Že prinajmenšom šesdesiat kostolov tvrdí, že uchovávajú materské mlieko Panny Márie?

ŠKANDÁL!

Keď zomrela milenka francúzskeho romanopisca 19. storočia Eugéna Sueho, odkázala mu svoju kožu s prianim, aby do nej zviazal svoju knihu. A tak sa aj stalo.

Francoisa Guenerona zabila vlastná žena, pretože už nemohla ďalej znášať jeho dlhodobé potiaže s nadúvaním. Pani Gueneronová uviedla, že jej manžel, 44 ročný stavbyvedúci, si uľavoval od rána do večera celých osem rokov. 35 ročná Catherine ho strelila priamo do srdca, keď jej prdol v posteli priamo do tváre. Ako sa zverila marseillskému sudcovi Gilbertovi St.Jacquesovi: ,,Jednoducho som stratila nervy."

Pol Pot, vládca Kambodže,masový vrah miliónov ľudí bol pôvodne budhistický mních.

V 19. storočí sa newyorský lekár Thomas Spencer pokúsil choleru liečiť tak, že zapchal pacientovi konečník pečatným voskom.

Zostáva mi stáť rozum nad niektorými z týchto absurdností.
Prečo si myslíte, že tieto poznatky, hoci sú pre náš život nepodstatné nás tak zaujímajú? Ďakujem za váš názor a v pokračovaní tohto seriálu rozviniem svoje myšlienky, ponúknem vám vysvetlenia a nadviažem na tento úvodný diel do sveta bizarností.

 Blog
Komentuj
 fotka
flussica  18. 9. 2011 00:47
Nechcel by si písať do Časáku? Tam by sa podľa mňa takéto veci, kor ešte na pokračovanie, mohli ujať väčšmi.
 fotka
jacobica  19. 9. 2011 23:04
Myslím,že by to malo väčší zmysel,ako to písať tuna,kde si to nik aj tak nečíta. Vieš o nejakom časopise,čo hladá redaktorov?
Napíš svoj komentár