Je uz tomu zopar rokov ked si zacal uvedomovat ako zabuda na vsetko zle co sa mu prihodilo. Islo to lahko a naopak, ked mu niekto zacal vraviet aka krivda sa mu stala len tazko si spominal. Navyse sa to rozsirilo aj na dobre spomienky, ktore si pamatal asi ako poletujuce listy v ziare mesiaca a hviezd.

+

Pri pohari whiskey opat ponara svoju mysel do tmy spomienok a....a jedna tu je stale taka, ktora mu zastavi cas. Je to spomienka z nej zostal uz len pocit z rozhovoru o buducej praci jeho otca. Praca velmi daleko ale za dobry peniaz. A takto to zacalo. Tri dlhe mesiace prec aby si na dva tyzdne prisiel oddychnut. Nesponia si ani na to ci plakal za kazdym ked odchadzal, ale velmi dobre mu utkveli tie uplakane oci jeho mami. Za tie roky tolke slzy az v nich vidi rieku co na dusi vymyla tolko brazd. Nebol v tom sam. Mal aj starsich surodencov sestru a brata, ale blizky si velmi neboli.



+

Tolko sa toho udialo a predsa sa vela nezmenilo. Mrtve ticho, prazdna mysel opat tma a potom to z roznych poladov mu jeho vnutorne pocity stazili ale znacne vyjasnili. Zrazu tam stala jeho mama. SAMA. dla. Aj cez uplnu sprostotu pocas puberty stale vravela - Nech ma kto chce co chce tvoju vieru ti nikdy nikto neukradne. Hoci je to pravda jej Boha nijako nevedel doteraz najst. nal ho vsak podla toho ama na tri deti a zvladala pracu aj skolu.                         Kazdym zmurknutim cas preskakoval roky az do momentu...

Po tom co ju opat velmi sklamal mu navarila obed. "Pod sa najest uz je jedlo hotove" triasli kym prisiel k stolu. So sklonenou hlavou a vlasmi zakryvajuc  polievky ktoru do seba dostal. Islo to  schopny dojest druhe. Stale riet sa JEJ do oci a vtedy sli vyhrknut mozne citit v jednom okamihu. Na tomto momente si Chronos ustol. Ale on nie. Taku bolest  tam sedel.


A co prislo po tom? T je este horsie.....

NICOTA.

 Blog
Komentuj
 fotka
jagang  30. 11. 2016 23:53
len mozno pribudne doplnok medzi riadky.niekedy
 fotka
timeforchange  2. 12. 2016 19:43
Ja nechápem prečo ten pocit?
Mi niečo uniklo? :/ poprosím vysvetliť lebo sa mi to dobre čítalo, len som to nepochopila asi
 fotka
jagang  2. 12. 2016 22:15
@trishe @Timeforchange moze byt ale ci sa dozvies preco nie je iste
 fotka
antifunebracka  30. 8. 2018 16:24
Ako ti môžem pomôcť?
 fotka
jagang  30. 8. 2018 20:46
@antifunebracka myslíš že sa dá pomôcť človeku bez osobnosti?
Napíš svoj komentár