Mobil svieti. V ľavom hornom rohu ukazuje dve prečiarknuté ikonky SIM karty. Otáčam ho displejom dole. Hľadím na prázdnu pracovnú plochu svojho notebooku. Premýšľam, čo som zabudol? Dúfam, že mám všetko, čo potrebujem. Snáď áno. Na stole mi stojí fľaška whisky. Ľavou rukou som odkúrtil štupeľ a nechal ho spadnúť na stôl a potom na zem. Fľašu som zdvihol a odpil som niekoľko glgov. Drevenistá chuť ma pálila v hrdle. 

Otváram dokument. Prekvapuje ma, koľko som toho napísal - a zároveň zaráža, že ako je toho málo. Desí ma to. Odpíjam znova. Sen napísania knihy sa mi takto rozplýva pred očami - alebo stáva skutočnosťou. Nezvykol som pri písaní piť, nikdy. 

Naťukal som niekoľko viet. Samozrejme s nimi nie som spokojný a premýšľam nad tým, ako by som to podal lepšie. Ale nejde mi to. Zmazal som ich a hľadám vo svojich poznámkach dáku pasáž, ktorú by som dnes zvládol napísať. Znova odpíjam a povzdychám. 

Vrátil som sa k poslednému napísanému textu a vpísal vetu: "Prečo to robím?" Prestal som veriť svojmu snu? Stratil som chuť písať? Mám dojem, že to nie je dosť dobré? Asi... znova odpíjam. Začínam sa nenávidieť a všetko okolo seba. Aj tú malú cimru v ktorej sa snažím písať. Vždy sa tu skrývam, aby som mal pokoj. Ale akurát mám pokoj na to, aby ma chytali depresie z toho, že vlastne nič neviem. Povzdych a zamyslenie sa nad tým, že by som na tom mohol byť aj horšie. Heh. Mohol, nie som. Budem za to rád. Asi. 




Nie, tento blog nemá výpovednú hodnotu a ak hej, tak veľmi nízku. 




J. 

 Denník
Komentuj
Napíš svoj komentár