Nedávno som počúval cestou z práce jeden podcast. Slovenský. A padla tam táto hláška. Priemerný človek nežije. A keď som to tak počúval, tak je to vlastne pravda. A zaujalo ma to asi z jednej veci. Nikdy som si neprišiel priemerný, alebo "normálny". Ale normálne je preceňované. A tak som sa vlastne podvedome porovnával s neexistujúcim človekom. 

A keď som nad tým dlhšie premýšľal, tak som si asi uvedomil, že akú blbosť robím. Pretože priemerný človek je len konštrukt - priemerovnie je väčšiny ľudí. Z rôznymi súbormi vlastností a charakteristických čŕt. A je veľmi nepravdepodobne, že taká osoba vlastne žije. 

Takže asi toľko k tomu. Netuším, či ma to zmenilo, alebo nie, ale určite je to zaujímavé uvedomenie. Čo vy na to? 






 Úvaha
Komentuj
 fotka
majmarad  29. 5. 2018 21:12
Podľa tohoto by som mal byť už dávno mŕtvy, ale stále tu kazím vzduch, takže to nebude fakt. Alebo výnimka potvrdzuje pravidlo?
 fotka
lool141  29. 5. 2018 21:55
zmenil ti život jeden podcast.. akože ten bol dobrý..
 fotka
jakzig  29. 5. 2018 22:02
@lool141 nepovedal som, ale jedna myšlienka a k tomu, jeden film, jedna kniha a podobne "zmenili" život koľkým ľuďom. Tam ide o tú správu - keď sa porovnávaš podvedomo s niekým, kto vlastne nie je. S najväčšou pravdepodobnosťou nie je a potom si vlastne tak dáko dokážeš pripustiť svoje chyby. Nechcel som do toho zbytočne pitvať, však načo, lebo mi to príde stručné a k veci.

@Mamarad hmn.
 fotka
lool141  29. 5. 2018 22:04
@jakzig možné to je.. neviem či ma jedna myšlienka silu zmeniť človeka.. lebo to je kuevsky ťažký proces.. ale asi si v tejto tématike viac doma ako ja.. takže som ticho
 fotka
jakzig  29. 5. 2018 22:09
@lool141 myslím si, že je to skôr do splete premýšľania, ktoré človek má, nevravím, že som v komplikovanej situácií, ale určite som nemal úplne bežné dospievanie, takže som tak akosi - povedal by som, mentálne mladší - resp. ma sem tam trápia existenciálne krízy, ktoré mi pri spätnom pohľade prídu trápne a zbytočné. A ak by som toto vedel akceptovať - takýto fakt, tak v podstate by som dokázal svoje podvedomie prinútiť, aby ma toľko nehrýzlo nad takými zbytočnosťami.
 fotka
mix  30. 5. 2018 15:27
V skratke: "priemerny clovek" je fraza na to aby ludsky mozog pochopil statisticke udaje, pre poznanie ktorych sa evolucne nevyvijal.
Dlhsie:
Uznavam, ta veta znie coolovo. Asi ako vety Nepocuvaj ostatnych, chod svojov cestou. A : Len hlupak sa uci na vlastnych chybach. ...ale ked sa na tie dve dobre znejuce rady pozries tak si vlastne odporuju
 fotka
antifunebracka  30. 5. 2018 16:48
Zbytočne komplikovane píšeš. Každú vetu som musel aspoň 4 x čítať a furt som nechápal, o čom.
 fotka
vreskot000  3. 6. 2018 13:20
potom sa staneš zavislý od ostatných a stratíš identitu. čo si predstavuješ pod pojmom priemer? osobné dojmy a názory väčšiny? ti to môže byť uplne jedno... moj nazor
 fotka
jakzig  3. 6. 2018 13:56
@vreskot000 však práve, že človek sa v tom ľahučko stratí, keď si nedá pozor.
Napíš svoj komentár