Na začiatok môžeme hneď vyvodiť, že ženy to nemali nikdy ľahšie ako muži.
Ale prečo to tak vždy bolo? Prečo neboli rovnocenné? Bolo to kvôli Biblii? Kvôli Koránu?
Mohli by sme to pokojne pripisovať náboženstvám.
Dve najrozšírenejšie náboženstvá na svete: Islam a Kresťanstvo. Na čele oboch náboženstiev boli muži. Ježiš a Mohamed- Boží syn a prorok. Nebola to Božia dcéra ale syn... Prečo?
No môžeme ísť na úplný začiatok. Koho ako prvého stvoril Boh? Muža. Žena bola až po ňom.
A muž jej mal vládnuť a spolu s ňou aj všetkému ostatnému na zemi. Žena bola vždy menej ako muž. Bola stvorená z jeho rebra. Ale Prečo? Je jasné, že sa žena nedokáže fyzicky mužovi vyrovnať ale mentálne sú na tom rovnako. Ale tak ako to bolo v minulosti to dnes už byť nemusí. Ale je.
Ak sa žene náhodou podarí presadiť vo vláde, keď sa pokúša spraviť niečo pre zrovnoprávnenie väčšinou sa jej nič nepodarí kvôli tomu, že sú vo vláde samí muži a ak by sa jej to náhodou podarilo tak by mohli prísť o vodcovskú pozíciu. A pre to sú vždy proti. Ak sa náhodou nájde výnimka ,muž, ktorí by s ňou súhlasil tak nezvykne verejne prejaviť svoj názor. Prečo? Lebo je vo vláde väčšina mužov pred ktorými by sa bál a hanbil aby ho nepovažovali za ľahko ovplyvniteľného. A tak sa radšej pripojí k väčšine. A zachová si dôstojnosť a uznanie... od mužov.
Môžeme dúfať, že sa na tom niečo v budúcnosti zmení. Kto vie? Možno sa podujmem aj na to...
krátka esej na sj

 Blog
Komentuj
 fotka
tasha5  7. 5. 2012 01:04
hlvne keby vladli baby, vojny by neboli :/
 fotka
klidopido  7. 5. 2012 21:48
@tasha5 IMHO vojny by boli aj tak šak vidím ako sa niektoré ženy správajú pomaly 3. svetová za každú hovadinu
 fotka
tasha5  7. 5. 2012 21:54
@klidopido noo ale nie take ako su teraz, politiky by tolko nebolo a boli b& to malichernosti iba , poznas nejake divne asi
Napíš svoj komentár