Dnes si tak cestujem. A co nevidim? Nastupim do autobusu. Po kratkej ceste dostane pan sofer telefonat. Vyzera to tak, ze sa prave sa dozvedel prijemnu informaciu. Jeho sluzba sa zrejme pretiahne o par minut, pretoze do sluzby nenastupi jeho kolega. Vonku je horuco. Vsetci sa potia. Pan sofer je nervozny. Pomaly sa blizime k namestiu. Uz teraz vidim, ako sa vsetci ludia vymenia a uvidim nove divadlo.

Autobus zastal. Uz sme tu. Spusta ludi vystupilo a novy nastupili. Nastupil aj jeden podnapity ujo. To bol okamzik, kedy som sa musel zamysliet nad spolucestujucimi. Ujo si zasadol rovno za mna, takze som mal sancu pocut vsetky pribehy hned z prvej ruky.

Najskor sa vytesoval z tepla ktore je vsade von. Povzbudil pana sofera slovami: Nezavidim vam tu cestu. Uz uz som cakal ze sa pan sofer nezdrzi a nieco mu na to povie. Nastastie viacej uz neprovokoval s touto myslienkou. Pre zmenu som mal sancu pocuvat rozne teorie havarije lietadla. A nas ujo bol celkom poteseny myslienkou ze ho pocuva cely autobus. Niektori sa popod fuz na seba usmievaju, iny sa pozeraju von oknom a tvaria sa nenapadne.

Zastavili sme na dalsej zastavke. Do autobusu pristupila starsia pani. Taka bola smutna. Ktovie, co ju len trapilo. Mozno sa jej dnes stalo nieco neprijemne. No nikto nevie. Netrvalo dlho a nastupila druha pani, ktora ale mala velmi dobru naladu. Kedze bola starsia, hned som sa odstupil a prehodil s nou par slov. Myslim ze sa este vacsmi potesila. Akurat ju dost bolela noha.

Celu tuto situaciu som nesledoval sam. Presne oproti sedela jedna mlada slecna. Vyzerala ze ju ta cesta autobusom tiez velmi bavi. Kolko roznych charakterov na tak malo mieste.

Len co nas ukecany pripity ujo vystupil, tak sa spustila druha vlna diskusie. Jedna pani v strednom veku zacala bombardovat cudnost mladych ludi. A ta klasicka myslienka: Aka je ta mladez skazena. V tom som vystupil... s umevom na tvari. Nemohol som sa neusmievat s takej prijemnej cesty roznych ludi v prehriatom autobuse. Cakala ma este kratka prechadzka pesi, kedy mi ostal usmev stale na tvari.

Dakujem vsetkych zucastnenym hercom za krasne divadielko

 Blog
Komentuj
 fotka
zajkousko  11. 7. 2012 08:49
presne tak divadlo života.............filip
Napíš svoj komentár