Prečo vo všetkom vidíme len to zlé, všade len tie nedostatky?
Skúsme sa na veci pozerať z iného pohľadu.
Plačeš, že musíš chodiť do školy?..Niektoré deti by za to dali všetko.
Máš pocit, že nie si dosť pekná?..Pravá krása sa skrýva v tvojom vnútri.
Tvrdíš, že máš málo peňazí?..Pozri sa na bezdomovcov, ktorý spávajú na studenej zemi bez strechy nad hlavou..
Vadí ti tvoj brat? sestra? rodičia? ..Pozri sa na deti v detskom domove..starajú sa o nich nejakí neznámi ľudia..

Nepozeraj na všetko z tej zlej stránky. Ľudia sú naučený chcieť stále viac a viac a nikdy nemajú dosť. Nevážia si tie maličkosti čo majú, a pri tom to ani zďaleka nie sú len maličkosti. Sú to väčší veci ako si myslia, hodnoty..

Zmeň svoj postoj k sebe samému a urobíš radosť svojej duši. Vnes smiech na tvoju tvár, nech máš ústa vysmiate od ucha k uchu. Vždy je niečo pre čo je dôvod sa usmievať, pre čo mať radosť zo života a zahodiť plač a starosti.

Chceš zmeniť svet? Výborne, začni v prvom rade od seba. Pretože ako Gándhi povedal "Buď zmenou ktorú chceš vidieť vo svete."

 Úvaha
Komentuj
 fotka
unspoken  18. 1. 2014 12:21
je to fajn tak to ma byt ....ale toto neni vhodna stranka tu prevauzje depkovanie a jak si to chces udrzat vypadni stadeto
 fotka
janushka189  18. 1. 2014 12:25
@unspoken
však toto, že všade samé depkovanie a to k ničomu nevedie a ľudia by si to mali uvedomiť
 fotka
unspoken  18. 1. 2014 12:27
@janushka189 ... jasne ze by mali ale je to individualne kedy sa ku tomu clovek dostane je to prirodzeny proces ktory ty neovplivnis
 fotka
spisovatel  18. 1. 2014 12:36
Depka nie je depresia to poprvé.

Ľudia vidia to zlé hlavne preto, lebo sa k nim to dobré nemá možnosť dostať. Ak je človek podľa jeho názoru ,,dobrý,, a je obklopený spoločnosťou, ktorá je ,,zlá,, čo sa stane? Ak sa neprispôsobí tak ho spoločnosť vylúči, pretože nevyznáva jej hodnoty. A väčšina vždy zvíťazí - je tak nastavené celé fungovanie sveta. Čo sa stane s ľudskou bytosťou, ktorá sa ocitne vďaka svojím dobrým ideálom, citlivosťou a spravodlivosťou na okraji spoločnosti? Buď zomrie alebo sa jednoducho bude musieť prispôsobiť silnejšej väčšine. Postupne na svoje ideály zabudne alebo sa prinajhoršom bude trápiť a ,,depkovať,,. Ako to zmeniť? Ako zmení jeden človek miliardy ďalších, ktorí už na dávno zabudli na to, prečo je človek človekom?
 fotka
doyouhearme  18. 1. 2014 12:49
uvedomujem si to, ale nemam rada az tak pozitivne blogy
 fotka
janushka189  18. 1. 2014 13:45
@doyouhearme
100 ľudí, 100 chutí..každý môže mať svoj vlastný názor
 fotka
antifunebracka  27. 4. 2014 02:27
sry podla mna je to strasne klise tento blog. ako myslela si to dobre, ale to nestaci - toto je len kopa fraz, ktore nam do zivota nic nedaju. "prava krasa je vo vnu3. bezdomovci nemaju prachy a tiez ziju." - to akoze tieto "hlboke" pravdy nam maju pomoct nejako?
Napíš svoj komentár