PREAMBULA

Počítačové myšky, tiež zvané myšky k počítaču, sú rozšírený národ súčasnosti. Je to národ potrebný čoraz viac, a preto sa ZpPTPaZM (Združenie pre pomoc týraným, preťažovaným a znásilňovaným myškám) rozhodlo v spolupráci s myškami celého sveta spísať ústavu.
Základným znakom tohto národa je elipsovitý tvar, vpredu dve tlačidlá a medzi nimi posuvné koliesko. Existujú aj rôzne iné odrody, ktoré vznikli krížením myšacích rodov rôznych krajín sveta.

1. Každá myška má právo obrátiť sa na organizáciu ZpPTPaZM, v prípade, keď má pocit, že sú porušované jej základné myšacie práva. Toto právo je základné, a ak ho myška využije, nesmie ju majiteľ potrestať, vymeniť ani inak znížiť jej výkonnosť a úroveň.
SOS číslo pre vážne prípady je: 6x klik ľavým, 2x klik pravým, 1x klik ľavým a 15x klik pravým tlačidlom.

2. Každá myška má právo na jedlo. Jeho dávka je stanovená ZpPTPaZM na kúsok ementálu, veľký 1 centimeter kubický, raz denne.

3. Myšky nesmú byť diskriminované na základe rasy (rozumej značka), pôvodu (rozumej výzor, ktorý je výsledkom kríženia rodov), vierovyznania (rozumej optická, guľôčková, ultrazvuková) a ani veku (rozumej namiesto dvoch tlačidiel a kolieska má tri tlačidlá). Príklad: myška od Microsoftu je hodná rovnakých práv a prístupu ako myška Genius, Logitech a i.! Na základe týchto daností nesmie byť žiadnej ubližované, utláčané a nesmú byť medzi myškami robené rozdiely.

4. Za každé znásilňovanie myšky, ktoré sa prejavuje preťažovaním, silným stláčaním, búchaním, alebo vyburovaním si zlosti na členovi tohto dôležitého národa, hrozí znásilňovateľovi trest rovnakého fyzického ublíženia a odobratie myšky do oddychovej a zotavovacej kúry bez náhrady. Znásilňovateľ je zatiaľ povinný používať výhradne joystick.

5. Každá myška má po 30 miliónoch kliknutí právo odísť do myšacej penzie. V tejto penzii predstavuje jej dennú stravu ¾ centimetra kubického syru eidam, pretože má menej dier a viac živín ako syr ementál podávaný myškám počas produktívneho života. Ak sa však myška rozhodne do penzie neodísť a svojmu majiteľovi asistovať naďalej, je nutné jej rozhodnutie rešpektovať a po každom ďalšom milióne kliknutí zabezpečiť preventívnu prehliadku na Myšacej klinike sídliacej v budove ZpPTPaZM.

Táto ústava je platná odo dňa 19.8.2008, ktorý je tiež uznaný jediným a oficiálnym štátnym sviatkom myšieho národa.

ZpPTPaZM v spolupráci s myškami sveta, 19.8.2008


KLIK!

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
17shano  19. 8. 2008 22:00
heh skvelý blog a slubujem, ze budem k svojej myške dobrý, aby som s toho nemal problémy...
 fotka
wolwos  19. 8. 2008 22:03
Pekny blog,

Uz teraz tu ustavu porusujem , mozno sa niekedy polepsim.
 fotka
pawlo  19. 8. 2008 22:05
Neboj sa - mojej myške poskytujem najväčší komfort. Každý deň jej podstivo podávam syrík. Stále ju pekne očistím a stá ju pochválim že jej to dnes sluší.
 fotka
cattivello  19. 8. 2008 22:14
hah, ja som potom rasista, respektive znackista. preferujem znacku razer a velmi mam nerad stare gulickove a opticke mysky s pomalou odozvou tak isto porusujem jej zakladne prava na stravu, hoci obcas ju zatrusim omrvinkami (ked obedujem v kancelarii nad stolom) alebo jej dozicim tekutiny obliatim colou zero ako minule tiez sa mi podari s nou obcas tresnut o zem, pripadne o stol, ale stale funguje a nestazuje sa. Asi vdaka krutemu rezimu, ako nahle by nastal strajk v podobe nefungovania okamzite je dostupna alternativa !
 fotka
jogurtovakultura  20. 8. 2008 11:24
si šibnutá! a naša! uááááááá myšiam zdar! ľavým klikom ti vzdávame holt
 fotka
pedall  20. 8. 2008 13:31
čooo? Máme ďalší sviatok, alebo deň pracovného pokoja? To je super
 fotka
george123  20. 8. 2008 15:18
udam svoju sestru. vzdy ked odide od pocitaca tak to chudatko je prepotene premocene mi je luto. potom ju musim susit fenom
 fotka
joelina  20. 8. 2008 22:13
@6 ak sa citis ako mys k pocitacu...
 fotka
chiflada  27. 4. 2009 16:54
ja mám len vstavanú myš
10 
 fotka
chiflada  29. 4. 2009 19:31
pff pff pff!! lenže moja myš nespĺňa základný opis, takže nemá právo na klikanie a vyvolávanie na sos linku...ešte to by mi chýbalo aby ma kvôli zneužívanej myši zabásli!
11 
 fotka
sibbonah  20. 7. 2010 22:20
jeej .... to je mile...ja ju mam bezdrotovu a som maxialne spkojna...
Napíš svoj komentár