Tlačové agentúry na planéte Zem oboplávala pred pár hodinami správa o novom, úplne netradičnom športe. Britský mladík, ktorý nechce byť menovaný, nakazil svojou inseminátorskou záľubou zatiaľ celú Veľkú Britániu!

Novým britským národným športom sa stalo rozmnožovanie veveričiek. Mladý muž, ktorý obľubuje staré československé rozprávky o princeznej Arabele a víle Amálke, skĺbil vedomosti nadobudnuté z týchto rozprávok a použil ich pri jednej zo svojich prechádzok po londýnskych parkoch, kde, ako je známe, sú veveričky mimoriadne nebojácne a nechávajú sa od turistov kŕmiť priamo z rúk. Dôkazom je aj fotografia našej redaktorky:


Veveričí muž, ako ho teraz prezývajú, totiž objavil vlastnosť týchto cicavcov, o ktorej doposiaľ nikto netušil. Inšpirovaný tým, ako víla Amálka na lúke rozfukovala biele semienka odkvitnutých púpav, ktoré následne leteli svetom, až kým sa niekde v zemi neusadili a nerozmnožili, všimol si nápadnú podobnosť púpavovej hlavy a jemných chĺpkov veveričieho chvosta:





Následne vykonal pokus, ktorý podľa jeho slov prebiehal takto: "V St. James"s parku, tu, v Londýne, som na pistáciové oriešky nalákal nič netušiacu veveričku. Keď bola na dosah mojej ruky, chytil som ju do dlane a silno jej fúkol do chvosta. Chĺpky z jej chvosta sa rozpŕchli do širokého okolia, presne ako pri púpavových hrách víly Amálky! Prekvapilo ma, že sa to naozaj dá, no ihneď som sa spamätal. V prípade, že by tento pokus vyšiel, mal som naplánovaný druhý krok. Podľa vzoru rozprávky o princeznej Arabele, kde vystupoval istý záhradník - strýček Pompo, ktorému stačila časť tela daného jedinca na to, aby z neho vypestoval takmer úplne rovnakú bytosť - som pozoroval let jedného veveričieho páperíčka, a miesto, na ktoré sa usadilo, som začal polievať. Po pár dňoch sa tam naozaj urodila veverička!"

Tento proces vyvolal v krajine značný chaos. Okrem preplnených parkov domácimi obyvateľmi a premnoženia veveríc, začali kontinentálne cestovné kancelárie organizovať zájazdy do Británie za účelom fúkania do cicavcov. Britský parlament sa snaží nájsť na túto situáciu vyhovujúce riešenie. Obrovské prekvapenie to však bolo aj pre zoológov, ktorí teraz skúmajú, či majú veverice reprodukčný proces taký, ako sme si všetci doteraz mysleli, alebo sa naozaj celé stáročia rozmnožujú pomocou vetra a dažďa.

 Blog
Komentuj
 fotka
insomnya  6. 7. 2010 19:30
Som v anafylaktickom šoku
 fotka
joelina  6. 7. 2010 19:33
@insomnya no, tak to máš blbé, lebo neviem podávať intravenózne infúzie.
 fotka
insomnya  6. 7. 2010 19:37
Budem mať kruhy pod očami.
 fotka
lubobs  7. 7. 2010 06:09
neverím tomu, som sadil doma andulkine perie a nič
 fotka
grietusha  20. 7. 2010 11:30
hovädo
 fotka
johnysheek  4. 2. 2012 12:32
@lubobs andulka je iny druh..



inak nehrozilo premnozenie vvičiek?
 fotka
antifunebracka  25. 4. 2013 20:17
minule som celu noc preplakal, ked som si uvedomil, ze vevericky su vlastne iba obzivle chvostiky
Napíš svoj komentár