Sedela vedľa mňa na stole a dívala sa ako zúrivo trieskam do klávesnice počítača. Trochu zazerala, ale to ona robí takmer vždy, takže som sa nad tým nepozastavovala.

- Nezvládnem to, povzdychla som si zúfalo a zaklapla počítač už asi miliónty krát.

Naklonila hlavu, no ďalej sedela mlčky. Natiahla som sa a vstala. Zoskočila zo stola a sadla si na zem. Stále na mňa ticho pozerala.

- Aj ty vieš, že to nezvládnem, prihovorila som sa jej.

Klasika. Lenivosť najvyššieho rázu sa odrážala všade navôkol mňa. Tak som sa aspoň trochu premohla a naložila do práčky uteráky a posteľnú bielizeň, čo sa chystám oprať už mesiac. Poliala som kvety a znova zapla počítač. Ona si medzitým ľahla do postele a ignorovala ma. Chvíľu som neprítomne čučala do programovacieho prostredia s dokonalým nápadom hlave a absolútnou neschopnosťou dať to do pohybu. Otočila som sa k nej.

-Vieš, keby si sa so mnou rozprávala, bolo by to všetko menej bezútešné.

Otvorila oči a zažmurkala. Prekonala som chuť vstať a ísť zohnať nejaký alkohol. To bolo dnes už tretí krát. Možno sa zo mňa nakoniec nestane alkoholik, aspoň to by sa dalo považovať za úspech. Nakoniec to začalo nejako fungovať. Psychicky vyčerpaná som položila hlavu čelom na stôl a zakričala. Bonusové body za nesústredenie, súťaž o to, kto by najdlhšie vydržal sedieť na teste bez nástrelu riešenia alebo 10 potrebných bodov len za to, že tam prídete a budete sa tváriť najzúfalešie zo všetkých ľudí v miestnosti. Vyhrala by som. Za to by mi aj Ačko mohli dať. No pravdepodobne ma vyhodia zo školy.

Znova si sadla vedľa mňa na stôl a položila hlavu na moju hlavu. Sálalo z nej teplo. Snažila som sa s ňou telepaticky spojiť, aby som z nej vytiahla nejakú chuť do života. Nepodarilo sa. Tak som si aspoň zapálila cigaretu. Presunula sa ku mne a dívala sa von oknom.

-Je to na hovno, oznámila som jej, dažďu a pravdepodobne aj susedom.

Otočila ku mne hlavu, opäť zažmurkala a potom to prišlo.

-Mňau...

 Pseudoblog
Komentuj
 fotka
peculiar  17. 5. 2014 21:02
dobry styl, tesim sa na pokracovanie
 fotka
joi  17. 5. 2014 21:10
@peculiar
neviem, či to bude mať nejaké pokračovanie...možno akurát niečo o tom, ako mačka šialene behá po izbe a robí blbosti lebo to robí často...
Napíš svoj komentár