Vždy som bola mrcha. Milá a príjemná na ľudí, na ktorých mi záleží a mrcha na všetkých ostatných. Nemám rada mlieko, ale kávu si zásadne zalievam len ním a nie vodou. A mám desiatky kníh, obrovské množstvo, ktoré sa nezmestí do políc. A som hrozný pesimista. Fakt. Nepoznám nikoho, kto by mal negatívnejší názor na čokoľvek, čo si zmyslíte.

Moja AlterEgo, je zlaté dievča, ktoré ovláda šesťdesiat rôznych grimás vrátane nemravných úškrnov a tajomných pohľadov spomedzi privretých viečok. Nedbalá, živá a neanalyzujúca. Nehľadiaca na dôsledky.

Som pedant, ale nedoťahujem veci dokonca. Mám rada stereotypy a časové harmonogramy, aj keď nikdy nič nestíham. Nedokážem sa sústrediť na učenie a som neskutočne demotivovaná. Mám pocit, že pri udržiavaní ľudí na nohách, som tak akosi zabudla ako sa sama vysporiadať so životom. Som večne nespokojná a veľmi sebakritická.

AlterEgo je impulzívna. Má rada ľudí, je spoločenská a zábavná. Chodí pekne upravená, namaľovaná a učesaná. Usmieva sa, pije alkohol a má rada hladkanie. Prívetivo žmurká a hľadá si nových kamarátov. Je silná a nebojácna. Dravá. Smeje sa nahlas a vždy dosiahne to, čo chce.

Ja spím s plyšovým tigrom a chúlim sa do bezpečia klbka, aby sa mi nič nestalo. Problémy odkladám v intimite supermarketu medzi váženou zeleninou a 100%-nými džúsmi z koncentrátu. Veľa fajčím a málo jem. Som špecialista na autobusové spojenie Bratislava-Praha a späť a milujem svoju záclonu s fialovými kvetmi v pražskom priváte. Šoférujem pomaly a bezpečne, dávam si pozor na emócie a milujem hlboko. Bezpodmienečne.

AlterEgo sa budí z nočných môr a s ničím nemá problém. Aspoň si to myslí. Narobí bordel a zanechá následky. Počúva hlasnú hudbu, má rada dobré jedlo, cigarety jej smrdia a všetky bolesti rieši tabletkami. V aute nedáva prednosť, trúbi a krivo parkuje. Bojuje do úmoru a nevzdáva sa. Ničí a manipuluje. V konečnom dôsledku, je to vlastne tiež mrcha. Keď hlboko a bezpodmienečne nahradí, nie je to dobré a už to vlastne veľa neznamená. Mrcha.

A ja si v aute spievam Klusa a pričasto plačem...

 Záchod
Komentuj
 fotka
ibabel  18. 1. 2014 22:35
skvelé
Napíš svoj komentár