Už dávno som nepísal blog na Birdze, a ak mám pravdu povedať chodím sem viac menej sporadicky. Nuž ale mi nedalo napísať sem komentár, keď som zistil že volebný boj zasiahol už aj sem. Neviem prečo, Tomáš tieto blogy nestiahol, ale to nie je moja vec.

Plná nezamestnanosť
Najviac ma irituje nakoľko sú naši kandidáti hlúpi. Menej, ale stále dosť ma irituje ako sú hlúpi naši voliči. V našej spoločnosti sa usídlilo nekritické myslenie. Absolútne sa nezamýšľame nad tým čo vidíme, nad tým čo počujeme a nad tým čo sa nám servíruje ako neomylná pravda. Nedávno som zostal ako obarený keď som pozeral Defacto s Danielom Krajcerom. Otázka na pána Prezidenta bola viac menej korektná: „Ako chcete dosiahnuť plnú zamestnanosť? “ Samozrejme iba parafrázujem. V prvom rade je smutné, že si tento bod programu pán Gašparovič nevedel obhájiť. V druhom rade je smutné, že pán Krajcer sa nie celkom rozumie do toho, čo je plná zamestnanosť. A až v treťom rade je smutné, že sa diskusia obrátila k tomu, že plná zamestnanosť je nejaký komunistický prežitok. S pojmom plná zamestnanosť narábajú rôzni ekonómovia a rôzne ekonomické školy inak. Definícia pána Gašparoviča: „plná zamestnanosť je vtedy, keď každý človek si može najsť prácu, keď chce“ inými slovami „voľných miest je toľko, koľko je nezamestnaných“ sa dá považovať za správnu. Toto však stále neponúka odpoveď na otázku ako chce pán prezident dosiahnuť takýto stav. Žiaľ, keďže sa diskusia presunula inam, na túto otázku sme nedostali odpoveď.

» en.wikipedia.org/wiki/Full_emplo...

Google

Na tom, že pán Prezident nevie čo je google, nie je nič pohoršujúce. V skutočnosti je to pohoršujúce úplne na nečakanej strane. Je to na strane voličov. V skutočnosti jedinú vec, ktorú prezident SR potrebuje ovládať je nakreslenie troch krížikov, najlepšie vždy približne rovnakých. Väčšina ľudí na Slovensku si asi neuvedomuje, že je klamstvom, keď niekto predstiera, že vie niečo čo v skutočnosti nevie. Pán Prezident predniesol s kludom Angličana absolútnu lož. Je to obrazom našej morálky, že nevidíme v tomto klamstvo, ale iba holý fakt že prezident nevie čo je google. Úlohou prezidenta by nemalo byť najlepšie informovaným o najnovších informačných technológiách, ale predstavovať isté morálne zásady a podľa nich konať.

Môj prezident nemusí vedieť, čo je google, mne bude stačiť keď bude úprimný.

 Blog
Komentuj
 fotka
tomas  21. 3. 2009 21:03
Súhlasím, podľamňa sa to tiež až príliš preháňa s tou vetou o Google...



Ako ja som už dakde aj písal, podľa mňa prezident nemusí vedieť, čo je to Google. Resp. nemusí ho používať ako vyhľadávač, prezident má svoj team, sekretárky, asistentky, on nehľadá sám, on povie asistentke nech dačo nájde, a je mu jedno kde to najde, on logicky nemusel nikdy použiť Google na vyhľadávanie, on je predsa prezident



Podľa mňa na Google používa iba Google Talk a tam si s niekym píše chat (čosi ako ICQ) a píše si napr. s Fickom, ale vyhľadávač Google nemusel nikdy použiť, tak isto ako moja stará mama (trochu staršia ako prezident). Súhlasím, že to "robenie si srandy" z prezidenta, že 68 ročný prezident nepoužíva Google na vyhľadávanie je trápne.



Nevolil som Gašparoviča, dokonca budem rád, ak vyhrá niekto iný, ale to ako si "všetci robia srandu", že pán prezident nevie načo je Google je TRÁPNE!
 fotka
fhobos  21. 3. 2009 22:41
v základe súhlasím, ale zase nepochybujem o tom že krajcer nevedel čo je to plná zamestnanosť. A téma sa presunula inak skôr pre to lebo mu to už bolo trápne a aby ho(prezidenta) tam dalej nedusil ked videl že nevie čo dalej.



Tak hadam ked si tam ten bod do programu dal tak by mal vedieť čo od neho chce, ale u nas nie, u nás si ho tam dal a ani nevedel ze ho tam má a spýtal sa moderátora na to čo tým myslí, pri tom to bol jeho program jeho ideál tak by to mal vysvetliť hadam sám zmohol sa len na to že aby všetci mali prácu ( čo teda po kritickom uvažovaní a zvážení je uplna sprostosť a jediným riešením by bola cesta zákazov a príkazov)



robenie si srandy z prezidenta pre to že nevie čo je google.

nemusí to vedieť, ani moja babka by to nevedela, ona by ale ani nevedela čo je počítač, lebo ho nikdy nevidela a ked hej tak nevedela že je to počítač...

ale ked to nevedel (a je predstavitelom najvyššej moralnej autority v štate) tak mal povedať že to nevie a nie tipovať odpovede, keby sa trafil nič sa nedeje, nikto by nevedel o tom že máme prezidenta ktorý nevie čo je google ale takto máme nielen prezidenta ktorý nevie čo je google ale aj prezidenta ktorý klame o tom že to vie a este k tomu úboho.
 fotka
antifunebracka  15. 6. 2012 18:19
nvm, co ti zas riesite. on o googli neklamal... on predvidal
Napíš svoj komentár